درمان ضایعات عروقی با لیزر PDL پی دی ال

لیزر یکی از جدیدترین انواع درمان‌های جوان‌سازی پوست است که می‌توان از آن برای از بین بردن ضایعات پوستی و ایجاد پوستی یکدست و زیبا استفاده کرد. در روش ضایعات عروقی در مقایسه با درمان‌های سنتی ضایعات بسیار کمتر و اثرات موثرتر و ماندگارتری دارد و بدون ایجاد هیچ‌گونه درد یا زخم پوستی جوان و شاداب به شما هدیه می‌دهد.

لیرز PDL

یکی از مشکلات پوستی بسیار رایج در خانم‌ها و آقایان در هر سن و سالی ضایعات عروقی است؛ این ضایعات معمولا شامل انواع ماه گرفتگی‌ها، خال‌ها، واریس و… می‌شوند و ظاهری ناخوشایند به پوست می‌بخشند. لیزر PDL یکی از روش‌های درمانی موثر برای از بین بردن این ضایعات است که در ادامه این مقاله با آن آشنا می‌شویم.

منظور از ضایعات عروقی چیست؟

قبل از اینکه اقدامی برای از بین بردن ضایعات عروقی انجام دهید بهتر است بدانید که این ضایعات دقیقا چه چیزهایی هستند و به چه شکلی روی پوست دیده می‌شوند. ضایعات عروقی پوست در واقع همان قسمت‌های هستند که به صورت مادرزادی یا در اثر برخی بیماری‌ها تغییر رنگ داده‌اند و به شکل یک لکه خال مانند یا یک بخش ملتهب دیده می‌شوند. برخی از نمونه‌های این ضایعات را در لیست زیر آورده‌ایم.

  • ماه گرفتگی،
  • خال شرابی (پورت واین)،
  • تلانژکتازی سیاهرگ پا،
  • رگ‌های واریسی اطراف پره‌های بینی یا روی گونه‌ها،
  • خال‌های عروقی شبکه‌ای،

این ضایعات اغلب برای سلامت انسان خطری ندارند؛ اما تاثیر آن‌ها بر روی زیبایی افراد می‌تواند باعث تاثیرات منفی بر روی سلامت روان و اعتماد به نفس افراد شود. در واقع نگاه ناخوشایند دیگران به ماه گرفتگی (به خصوص در بخش صورت) یا خال‌های بزرگ با شکل و شمایل عجیب و غریب باعث می‌شود که افرادی که این نشانه‌ها را دارند کمی خجالت بکشند؛ اما جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد؛ چرا که این دسته از افراد می‌توانند از طریق لیزر PDL این ضایعات را از بین ببرند و صاحب پوست یکدست و زیبایی شوند که آرزویش را داشتند.

ماه گرفتکی صورت

لیزر PDL چیست و چگونه بر روی ضایعات پوستی اثر می‌گذارد؟

بیشتر از ۲۰ سال است که محققان بر روی اثرات لیزر PDL بر روی ضایعات عروقی پوستی تحقیق می‌کنند و امروز این لیزر به یک روش مطمئن برای رفع این مشکل تبدیل شده است. دستگاه لیزر PDL از همان ابتدا با هدف درمان این دسته از ضایعات طراحی شده و به مرور زمان به کمک تجربه پزشکان و علم درماتولوژی رشد کرده است.

PDL در واقع یک پرتوی نوری متمرکز و پرانرژی با طول موج ۵۷۷ تا ۵۹۵ نانومتر است. این پرتوی لیزری می‌تواند به لایه‌های مختلف پوست نفوذ کند و با اثرگذاری بر روی هموگلوبین‌ها ضایعات عروقی را از بین ببرد. این پرتو تنها تا لایه‌ای نفوذ می‌کند که عروق خونی پر از هموگلوبین در آن قرار گرفته است؛ به همین دلیل نیازی نیست نگران آسیب دیدن لایه‌های زیرین و ساختارهای عصبی پوست باشید. علاوه بر این انرژی این پرتو به محض رسیدن به ضایعات عروقی و هموگلوبین‌های ایجاد کننده آن‌ها آزاد می‌شود؛ پس روی سطح پوست نیز اثری از نقطه ورود پرتو نور وجود ندارد و احتمال ایجاد سوختگی یا هر آسیب دیگری نزدیک به صفر است.

پرتو PDL بعد از نفوذ به لایه مناسب پوست توسط هموگلوبین‌های موجود در ضایعات عروقی جذب می‌شود و هیچ آسیبی به سایر بافت‌ها و عروق اطراف ضایعه نمی‌رساند. در میان انواع لیزرهایی که تاکنون برای رفع ضایعات عروقی پوستی استفاده شده است، لیزر PDL بیشترین تاثیر و کمترین عارضه را ایجاد کرده است و به همین دلیل طرفداران بسیاری دارد.

چه کسانی کاندید مناسبی برای لیزر PDL هستند؟

لیزر PDL را می‌توان برای خانم‌ها و آقایان در هر سن و سالی حتی دوران نوزادی و کودکی هم استفاده کرد. این راهکار درمانی بیشتر برای از بین بردن ضایعات پوستی در نواحی صورت استفاده می‌شود؛ زیرا ضایعات در این منطقه بیشتر به چشم می‌آیند؛ اما این موضوع بدان معنا نیست که لیزر PDL نباید برای دیگر نواحی استفاده شود. این پرتوی نوری می‌توان ضایعات عروقی در گردن، قفسه سینه، روی دست‌ها و پاها و کمر و شکم را نیز از بین ببرد.

پزشکان مرکز پوست و موی دکتر رابط معمولا به افرادی که شرایط زیر را دارند استفاده از لیزر PDL را توصیه می‌کنند.

  • افرادی که پوست آن‌ها دچار آفتاب سوختگی شده یا در اثر استفاده از دستگاه سولاریوم آسیب دیده است.
  • افرادی که عمل کشیدن پوست انجام داده‌اند و پوستشان به دلیل کشیدگی دچار قرمزی مزمن شده است.
  • افرادی که با ماه گرفتگی یا دیگر ضایعات پوستی متولد شده‌اند.
  • افرادی که رگ‌های خونی واضحی در بعضی قسمت‌های صورت و روی پاها دارند.
  • افرادی که به آکنه روزاسه یا التهاب مزمن پوستی مبتلا هستند.
  • افرادی که چین و چروک‌های بسیار ریز و خفیف روی پوست خود دارند.
  • افرادی که بر روی پوست لب‌ها، گوش‌ها یا صورت آن‌ها لکه‌های تیره آبی ایجاد شده است (این لکه‌ها به دریاچه‌های وریدی مشهورند و اغلب در افراد سالمند مشاهده می‌شوند).
  • افرادی که دارای لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست خود هستند.
  • افرادی که بر روی پوست آن‌ها رد جوش و آکنه باقی مانده است.
  • افراد مبتلا به پسوریازیس که ضایعات پوستی آن به صورت ضخیم شدن پوست، خشکی یا خارش شدید خود را نشان می‌دهند.
  • افرادی که دارای تومورهای خوش‌خیم در دیواره‌های عروق خونی و لنفاوی هستند.

توجه داشته باشید که درمان با لیزر PDL برای همه افراد مناسب نیست و پزشکان معمولا به کسانی که در گروه‌های زیر قرار می‌گیرند استفاده از این روش را توصیه نمی‌کنند.

  • کسانی که زخم یا آسیب فعال پوستی دارند.
  • کسانی که در داخل بدن آن‌ها در ناحیه درمان از پیچ‌های فلزی یا میله‌های پلاتینی استفاده شده است.
  • کسانی که به اختلالات پوستی خاص مبتلا هستند.
  • کسانی که به بیماری‌های خاصی مانند مشکلات قلب و عروق، سرطان، مشکلات غدد لنفاوی، دیابت و… مبتلا هستند.
  • کسانی که سابقه ایجاد زخم‌های گوشتی دارند.
  • خانم‌های باردار و شیرده.

لیزر PDL صورت

لیزر PDL برای درمان کدام ضایعات عروقی استفاده می‌شود؟

یکی از شایع‌ترین عارضه‌های عروقی که به صورت مادرزادی در افراد ایجاد می‌شود، ماه گرفتگی است که با استفاده از این لیزر می‌توان به راحتی آن را درمان کرد. در مواردی که ماه گرفتگی بسیار گسترده و پررنگ باشد لیزر PDL باعث کمرنگ‌تر شدن آن خواهد شد؛ اما اگر رنگ آن مات باشد می‌توان به از بین رفتن کامل اثر ماه گرفتگی امیدوار بود.

علاوه بر این لیزر PDL برای از بین بردن جای زخم جراحی یا شکستگی، قرمزی و التهاب دائمی ناشی از آکنه روزاسه و از بین بردن یا کمرنگ کردن رد بخیه جراحی بینی یا دیگر عمل‌های زیبایی و غیر زیبایی هم استفاده می‌شود. اگر فردی به پسوریازیس مبتلا باشد و اثرات این بیماری بر روی ظاهر فرد و اعتماد به نفس او تاثیرات منفی گذاشته باشند می‌توان این لیزر را برای بهبود ضایعات ناشی از این بیماری نیز به کار گرفت. در ادامه این بخش برخی ضایعات عروقی که با PDL از بین می‌روند را نام برده‌ایم.


همچنین ببینید: روش های برداشتن خال پوستی


  • خال‌های شرابی (پورت واین)

خال‌های شرابی در واقع نوعی ماه گرفتگی هستند که به رنگ ارغوانی یا شرابی دیده می‌شوند و معمولا به صورت مادرزادی یا در اثر برخی بیماری‌ها بر روی پوست صورت یا سر به وجود می‌آیند. با استفاده از لیزر PDL می‌توان این ضایعه را به میزان قابل توجهی از بین برد؛ در اصل بعد از ۱ تا ۳ جلسه درمان با این لیزر رنگ آن به شدت کمرنگ می‌شود و برای رفع کامل اثرات و طبیعی شدن رنگ پوست معمولا ۱۰ جلسه درمانی کافی است.

خال شرابی

  • تلانژکتازی سیاهرگی

در بعضی افراد به دلیل مشکلاتی مانند واریس پا در جوانی یا بیماری‌های قلبی عروقی سیاهرگ‌های پا به شدت گشاد می‌شوند و رنگی تیره به پوست می‌دهند. تلانژکتازی بیشتر در پشت ران‌ها و ساق پاها یا حفره پشت کاسه زانو دیده می‌شود؛ اما ممکن است در مچ پاها یا اطراف کشاله ران نیز به وجود آید. تجربیات عملی و آزمایشگاهی نشان داده‌اند که PDL به شدت بر روی این ضایعه اثر می‌گذارد و تنها ۱ درصد احتمال دارد که بعد از درمان با این لیزر تلانژکتازی به طور کامل رفع نشود.

گشادشدگی مویرگ ها

  • تلانژکتازی صورت

گاهی اوقات ممکن است رگ‌های واریسی یا تلانژکتازی (مویرگ‌های گشاده شده) در صورت به خصوص نواحی اطراف و روی بینی یا گونه‌ها مشاهده شوند. در این حالت نیز می‌توان به لیزر PDL برای درمان کامل اعتماد کرد. معمولا بعد از تکمیل جلسات درمانی با این لیزر در عرض یک هفته دیگر خبری از آن‌ها نیست؛ اما اگر اثرات آن باقی ماند هم جای نگرانی وجود ندارد. چرا که این تغییر رنگ و گشادی مویرگ‌ها هیچ خطری برای سلامت شما ندارند.

تلانژکتازی صورت

  • همانژیوم مویرگی (توت فرنگی)

در مواردی که دیواره عروق پوستی دچار تومورهای خوش‌خیم شده باشد، همانژیوم یا عروق توت فرنگی به وجود می‌آید. این مشکل به صورت قرمزی مزمن پوست خود را نشان می‌دهد و در ۹۰ درصد موارد با استفاده از PDL به طور کامل درمان خواهد شد.

همانژیوم مویرگی

درمان با لیزر PDL چگونه انجام می‌شود؟

در روز عمل بعد از مراجعه به کلینیک، موهای زائد در ناحیه درمان تراشیده می‌شوند و سپس برای محافظت از بینایی متقاضی یک محافظ چشم روی چشمان او قرار داده می‌شود. در مرحله بعد ماده بی‌حسی موضعی و یک ژل خنک کننده بر روی ناحیه درمان مالیده می‌شود و سپس دستگاه لیزر PDL در زاویه مناسبی نسبت به محل مورد نظر قرار می‌گیرد. پزشک با فشردن یک دکمه نور را به سمت پوست شما می‌تاباند و بعد از چند دقیقه (در مواردی که ضایعات عروقی بسیار گسترده هستند نهایتا یک ساعت) عمل به اتمام می‌رسد.

در زمان ورود پرتوی نور به بدنتان ممکن است احساسی شبیه به برخورد یک کش پلاستیکی با پوستتان داشته باشید و بعد از آن احساس گرما و سوزن سوزن شدن خواهید داشت. این عمل کاملا بدون درد است و بعد از آزاد شدن انرژی نور تابشی حس خنکی مطبوعی در زیر پوست شما به وجود خواهد آمد. در نهایت انرژی پرتوی PDL از طریق هموگلوبین‌های جمع شده در ناحیه دارای ضایعه جذب می‌شود و رنگ‌دانه‌های ایجاد شده کم‌کم از بین می‌روند.

برای درمان با لیزر PDL به چند جلسه نیاز داریم؟

معمولا تعیین تعداد جلسات لیزر PDL بر عهده پزشک متخصص است؛ در مرکز پوست و موی دکتر رابط پزشکان متخصص به طور کامل شما را معاینه می‌کنند و با توجه به نوع ضایعه پوستی و شرایط شخصی شما تعداد دقیق جلسات مورد نیاز و فواصل بین آن‌ها را مشخص خواهند کرد. در بیشتر افراد ۳ تا ۱۰ جلسه درمانی با فاصله‌های ۱ تا ۲ ماه کافی است؛ اما ممکن است در مواردی به جلسات بیشتر با فاصله کمتر نیاز باشد.

مزایای لیزر PDL

  • رفع کامل یا کمرنگ کردن ضایعات عروقی پوست،
  • بهبود و ترمیم بافت پوست،
  • جوان‌سازی و از بین بردن چین و چروک‌های بسیار ریز،
  • افزایش اعتماد به نفس.

معایب و عوارض درمان با لیزر PDL

بسیاری از افراد ممکن است شایعاتی از دوستان و آشنایان خود شنیده باشند که باعث ترس آن‌ها از انجام این عمل شود. در این بخش با بررسی عوارض و معایب لیزر PDL به شما نشان می‌دهیم که این شایعات تا چه حد صحت دارند.

به طور کلی لیزر یکی از کم عارضه‌ترین و بی‌خطرترین روش‌های جوان‌سازی پوست و درمان ضایعات عروقی است و در سراسر جهان هم استفاده می‌شود. در واقع تاکنون مشاهده نشده که کسی هر نوع عمل لیزری را در کلینیک معتبر انجام داده باشد و دچار عوارض جدی شده باشد. عوارضی مانند سوختگی پوست، ایجاد زخم‌های عجیب، دردهای غیرقابل تحمل و… مربوط به زمانی است که در کلینیکی نامعتبر و بدون مجوز این کار را انجام دهید. به همین دلیل قبل از هر چیز باید به اندازه کافی برای پیدا کردن یک کلینیک معتبر وقت بگذارید. شایع‌ترین عوارض لیزر PDL که توسط مراجعان در سراسر جهان گزارش شده است شامل موارد زیر می‌شود.

  • درد جزئی در حین تابش (برای از بین بردن کامل درد از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود)..
  • کبودی ناحیه تابش یا پوسته ریزی آن (این موضوع نشان‌دهنده اثرگذاری لیزر و نزدیک شدن به هدف است)
  • آسیب‌پذیری پوست در برابر نور خورشید (حدود ۶ ماه بعد از درمان با لیزر PDL پوست در برابر نور خورشید بسیار حساس‌تر است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که از کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالای ۳- درصد استفاده کنید).
  • ایجاد لکه‌های روشن یا تیره در ناحیه (این لکه‌ها نهایتا بعد از ۶ ماه به طور کامل درمان می‌شوند. در افرادی که پوستی بسیار روشن و حساس دارند ممکن است لکه‌های سفیدی ایجاد شود که در ۱ درصد موارد برای همیشه باقی خواهند ماند.).
  • زخم ناحیه تابش (در مواردی که دستگاه لیزر قدیمی باشد یا تکنسین تخصص کافی برای تنظیم شدت تابش نور را نداشته باشد ممکن است زخم‌هایی ریز در ناحیه تابش به وجود آید. معمولا پوست صورت و اطراف قوزک برای ایجاد زخم مستعدتر هستند.).

نتیجه درمان با لیزر PDL

هزینه درمان با لیزر PDL چقدر است؟

در کلینیک تخصصی پوست و موی دکتر رابط هزینه درمان ضایعات عروقی با لیزر PDL از یک تا دو میلیون تومان متفاوت است. این هزینه به ازای هر جلسه تعیین می‌شود و ممکن است در طول درمان بسته به میزان اثرگذاری روش درمانی و پاسخ پوست متقاضی به لیزر مقدار آن متفاوت باشد.

علاوه بر این هزینه این روش درمانی تا حد زیادی به نوع ضایعه و شدت آن بستگی دارد. همچنین میزان حساسیت ناحیه درمان نیز بر روی هزینه‌ها اثرگذار است؛ به عنوان مثال رفع ماه گرفتگی یا دیگر ضایعات در اطراف چشم و سایر نواحی حساس بدن نیاز به تخصص و مهارت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل برای این کار باید هزینه بیشتری بپردازید.

در کلینیک پوست و مو  دکتر رابط بهترین و به‌روزترین دستگاه‌های لیزر PDL وجود دارد و شما می‌توانید با خیال راحت از آن‌ها برای داشتن پوستی یکدست و جذاب استفاده کنید. پزشکان حاضر در این کلینیک برای تنظیم دستگاه‌ها آموزش دیده‌اند و می‌توانند بهترین شدت نور را متناسب با شرایط متقاضی انتخاب کنند. با یک بار مراجعه به این کلینیک متوجه تفاوت‌های آن با دیگر مراکز خواهید شد و بهترین تصمیم را برای مراقبت از پوستتان خواهید گرفت.

شما می‌توانید جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید:

پرسش و پاسخ با دکتر رابط


  • آیا لیزر PDL برای درمان رگ‌های عنکبوتی نیز استفاده می‌شود؟

خیر. با استفاده از این لیزر می‌توان رگ‌های توت فرنگی در نواحی گونه‌ها یا بینی را درمان کرد اما رگ‌های عنکبوتی که حالتی واریسی دارند و در نواحی اطراف چشم و پلک‌ها ایجاد می‌شوند از این طریق از بین نمی‌روند.

  • آیا لیزر PDL محدودیت سنی دارد؟

گاهی ممکن است افراد با ماه گرفتگی یا همانژیوم متولد شوند و پدر و مادرها دوست داشته باشند که هرچه زودتر آن را برطرف کنند. باید بگوییم که لیزر PDL محدودیت سنی ندارد و در همه سنین می‌توان از آن استفاده کرد؛ عوارض آن نیز در سنین مختلف فرقی نمی‌کند و به همان میزانی است که توضیح دادیم. با توجه به این موضوع می‌توان از این روش درمانی در دوران نوزادی نیز استفاده کرد؛ اما بهتر است تصمیم‌گیری در این خصوص را بر عهده پزشک متخصص کلینیک بگذارید.

  • عوارض لیزر PDL بعد از چه مدتی درمان می‌شوند؟

تا ۲۴ ساعت اول بعد از جلسه درمانی تجربه عوارضی مانند تورم، التهاب، قرمزی یا سوزش و گرگرفتگی خفیف کاملا طبیعی است. این عوارض ظرف ۷۲ ساعت به طور کامل برطرف می‌شوند و بعد از گذشت این مدت می‌توانید همه فعالیت‌های خود را از سر بگیرید. البته برای شروع فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی سنگین بهتر است تا یک هفته منتظر بمانید و سپس به سراغ آن‌ها بروید.

  • توصیه‌های مفید برای کاهش عوارض لیزر PDL چیست؟

عوارض این لیزر اصلا آزاردهنده نیستند؛ اما اگر به هر دلیلی دوست داشتید که آن‌ها را تسکین دهید می‌توانید از کمپرس سرد غیرمستقیم بر روی ناحیه درمان استفاده کنید. ماساژ آرام ناحیه درمان با ژل آلوئه ورا نیز بسیار اثرگذار است و بر روی سلامت پوست شما هم اثرات مثبتی خواهد گذاشت.

  • آیا امکان درمان التهاب و قرمزی درماتیت یا روزاسه با لیزر PDL وجود دارد؟

بله. نکته مهم این است که قبل از هر اقدام درمانی برای از بین بردن ضایعات پوستی باید علت آن که درماتیت یا آکنه است درمان یا حداقل کنترل شود. عدم کنترل این مورد می‌تواند باعث عود دوباره التهاب و بدتر شدن شرایط پوست شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۹ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.