لکه-های-قهوه-ای-روی-پوست---تصویر-شاخص

لکه قهوه ای روی پوست نشانه چیست + علت و درمان

در این مقاله از مجله پزشکی دکتر مهرشاد رابط، نگاهی به منشا لکه های قهوه ای روی پوست خواهیم داشت و علت هر یک از انواع را در کنار هم بررسی خواهیم کرد. بعد از آن نیز به سراغ راهکارهای درمان این عارضه خواهیم رفت. در انتها نیز نگاهی به خدمات کلینیک دکتر رابط برای درمان لک صورت و سایر نقاط بدن خواهیم داشت.

لکه-های-قهوه-ای-روی-پوست---تصویر-شاخص

لکه های قهوه ای روی پوست صورت نشانه چیست؟

این عارضه پوستی به حالتی گفته می‌شود که در آن، پوست ما دچار لکه‌های کوچک و بزرگ قهوه‌ای رنگ شود. این لکه‌های معمولا مسطح هستند و رنگ قهوه‌ای آن‌ها نیز گاهی متمایل به زرد است؛ البته گاهی نیز ممکن است تیره و متمایل به سیاه باشند. بسته به علت بروز لکه، ظاهر آن نیز متفاوت خواهد بود.

علت لک قهوه ای روی پوست را می‌توان در مواردی مانند افزایش سن و پیری، عدم عملکرد طبیعی کبد و دستگاه گوارش، قرار گرفتن بیش از حد زیر نور خورشید، حساسیت به برخی از مواد شیمیایی و بهداشتی، عفونت‌های قارچی و باکتریایی و غیره اشاره کرد. بسته به علت تشخیص داده شده توسط دکتر، باید درمان مناسبی برای آن در پیش گرفت.


همچنین ببینید: کراتوز پیلاریس یا پوست مرغی چیست؟


رایج‌ترین علل لکه های قهوه ای روی پوست

یکی از رایج‌ترین عارضه‌های پوستی که بسیاری از افراد نیز به آن دچار هستند، بروز لکه های قهوه ای است. اینکه چرا روی پوست ما لکه‌های قهوه‌ای رنگ وجود دارد، می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اگر بر روی پوست صورت، دست، کمر یا سایر نقاط بدن خود لکه قهوه‌ای مشاهده کردید، احتمالا علت آن می‌تواند به دلایل زیر باشد:

۱.     افزایش غیرطبیعی تولید ملانین در بدن

اگر تولید ملاتونین در برخی از نقاط پوست افزایش پیدا کند، لکه‌های قهوه‌ای در آن ناحیه دیده خواهند شد.

۲.     قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید

اشعه UV موجود در نور خورشید می‌تواند از دیگر دلایل بروز لکه های قهوه ای روی پوست باشد. این حال زمانی رخ می‌‌دهد که برای مدت طولانی بیرون از خانه بوده باشید.

۳.     بروز اختلالات هورمونی در بدن

افزایش یا کاهش ناگهانی برخی از هورمون‌ها در بدن، می‌تواند منجر به بروز لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای در نقاط مختلف بدن شود. برای تشخیص این مورد باید آزمایش‌های تخصصی انجام داد.

۴.     بروز اختلال در عملکرد طبیعی کبد

بروز اختلال در عملکرد طبیعی کبد و همین‌طور برخی از بیماری‌های کبدی، می‌توانند منجر به بروز لک قهوه‌ای روی پوست شوند. این بیماری‌ها را باید با جدیت پیگیری کرد.

۵.     استفاده از برخی داروهای خاص و روز عوارض آن‌ها

برخی از داروهایی که ممکن است به‌صورت روزانه استفاده کنیم، دارای رنگدانه در ترکیبات خود هستند؛ مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به بروز لک قهوه‌ای بر روی پوست شود.

۶.     گزیده شدن توسط حشرات

برخی از افراد پوست حساس‌تری نسبت به دیگران دارند و در زمان گزیده شدن توسط حشرات، دچار لکه‌های قهوه‌ای رنگ بر روی پوست می‌شوند.

۷.     کمبود برخی از ویتامین‌ها در بدن

گاهی اوقات به دلیل نداشتن رژیم غذایی مناسب، برخی از ویتامین‌ها مانند B12 در بدن ما کاهش پیدا کرده و منجر به بروز لکه های قهوه ای روی پوست می‌شود.

۸.     حساسیت به مواد بهداشتی و شیمیایی

از دیگر دلایل بروز لک قهوه‌ای روی پوست می‌توانیم به مصرف برخی از مواد شوینده و بهداشتی خاص استفاده کنیم. با توقف استفاده و تعویض محصول، می‌توان این مشکل را حل کرد.


همچنین ببینید: جوان سازی پوست دست


لکه های قهوه ای قارچی

گاهی اوقات با بررسی دلایل و انواع قارچ پوستی پی به این نکته می‌بریم این عارضه می‌تواند لکه های قهوه ای روی پوست را با خود به همراه داشته باشد. یکی از انواع قارچ پوستی که منجر به قهوه‌ای شدن پوست در برخی از نواحی می‌شود، «ورسیکالر» نام دارد. این قارچ از جمله قارچ‌هایی است که به‌صورت طبیعی بر روی پوست بدن ما وجود دارد. حال اگر به هر دلیل رشد این قارچ افزایش پیدا کند، دچار عارضه ورسیکالر خواهیم شد.

از نشانه‌های بارز عفونت قارچ ورسیکالر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • قهوه‌ای شدن رنگ پوست بر روی بازو، سینه، گردن و پشت
  • خشک‌شدن پوست، خارش‌دار شدن پوست
  • برجسته‌شدن پوست و یا گاهی پوسته‌پوسته شدن پوست

بهترین کار برای تشخیص اینکه آیا واقعا به عارضه ورسیکالر دچار شده‌اید یا نه، آن است که به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. گاهی رطوبت زیاد، تعریق، ژنتیک، چربی پوست و عدم رعایت بهداشت می‌تواند این عارضه را تجدید کند. برای درمان این عارضه معمولا می‌توانید از راهکارها زیر استفاده کنید:

  • استفاده از شامپوهای بدن ضدقارچ
  • استفاده از کرم‌ها و پمادهای ضدقارچ با دستور پزشک
  • حمام کردن بدن به‌صورت مرتب
  • استفاده از لباس‌های تمیز و خشک

لکه-های-قهوه-ای-روی-کمر

لکه های قهوه ای قارچی روی کمر

اگر بر روی پشت و کمر خود لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای مشاهده کرده‌اید، علت آن به احتمال بسیار زیاد ابتلا به ورسیکالر است. در بخش قبلی به‌طور کامل به این موضوع اشاره کردیم و راه‌های درمان آن را نیز برای شما ذکر کردیم. از آنجایی که خارش یکی از نشانه‌های ورسیکالر است، می‌توان آن را در رسته  انواع بیماری های پوستی خارش دار نیز قرار داد.

برای درمان لکه های قارچی روی کمر، بهتر است که در وهله اول به پزشک مراجعه کنید. یک متخصص پوست می‌تواند بهترین راهکار درمانی را برای برای ورسیکالر به شما پیشنهاد بدهد. توجه داشته باشید که در صورت عدم درمان، این عفونت قارچی بسیار جدی خواهد شد و همچنین می‌تواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود.


همچنین ببینید: لک ملاسما چیست؟


لکه های پوستی قهوه ای روی سینه

بروز لکه های قهوه ای روی پوست سینه، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از بین تمام عللی که برای این عارضه مطرح شده است، می‌توان موارد زیر را از همه مهم‌تر و متداول‌تر دانست:

  • ضایعه خوش‌خیم پوستی
  • عفونت قارچی خفیف
  • سرطان سینه اولیه (در موارد بسیار نادر)

برای اینکه بتوانید علت اصلی این عارضه را بر روی پوست سینه خود تشخیص دهید، بهترین کار آن است که به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک با معاینه دقیق و بررسی بالینی، می‌تواند علت اصلی و قطعی این عارضه را پیدا کرده و بهترین درمان را برای آن به شما ارائه بدهد.

لکه های قهوه ای روی پوست دست

بروز لکه های قهوه ای روی  پوست بازو و دست، کاملا رایج است و به هیچ عنوان هم جای نگرانی ندارد. به گمان بسیاری از افراد، افزایش سن و کهولت، دلیل اصلی بروز لکه بر روی این نواحی است؛ حال آنکه حقیقت امر چیز دیگری است. دلیل اصلی بروز لکه های قهوه ای روی پوست دست و بازو، قرارگیری طولانی مدت در معرض آفتاب است.

چنان که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، آفتاب دارای اشعه فرابنفش یا همان UV است. این اشعه برای پوست دست و سایر نواحی بدن بسیار مضر است و از جمله شایع‌ترین پیامدهای آن نیز بروز لک قهوه‌ای رنگ است. برای جلوگیری از بروز این عارضه به مرور زمان، بهترین کار استفاده از کرم‌های ضدآفتاب است. با لیزر فرکشنال شما می‌توانید علاوه بر جوانسازی، این دسته از لکه‌ها را نیز از روی پوست خود پاک کنید.

لکه-های-قهوه-ای-ناشی-از-آفتاب-سوختگی

لکه های قهوه ای ناشی از آفتاب سوختگی

همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، یکی از مهم‌ترین دلایل بروز لکه های قهوه ای روی پوست، آفتاب‌سوختگی است. آن نقاطی از پوست که در معرض آفتاب و اشعه‌های آن قرار دارند، بیشتر از جاهای دیگر دچار عارضه لکه‌های قهوه‌ای می‌شوند. پوشاندن این نقاط می‌تواند از بروز لک بر روی آن‌ها به مرور زمان، جلوگیری کند.

استفاده از کرم‌های ضدآفتاب با SPF مناسب نیز از دیگر توصیه‌های پزشکان متخصص به افراد است. متخصصان توصیه می‌کنند همیشه هنگام خروج از خانه، به‌خصوص در روزها آفتابی، حتما از کرم‌های ضدآفتاب بر روی دست، صورت و گردن استفاده کنیم. بروز لکه قهوه‌ای ناشی از آفتاب هرچند خطری ندارد، اما درمان و رفع آن ممکن است دشوار باشد.

لکه های قهوه ای روی گردن

اصلی‌ترین دلایل بروز لکه‌ های قهوه ای روی گردن را می‌توان در عفونت‌های قارچی و قرار گرفتن طولانی‌مدت در زیر نور آفتاب دانست. بهترین کار آن است که برای درمان این عارضه بر روی گردن به پزشک مراجعه کنید. پزشک نیز به اقتضای علت بیماری، استفاده از داروهای ضدقارچ یا ضدآفتاب و پوشاندن گردن را به شما تجویز خواهد کرد.

گاهی اوقات بروز لکه های قهوه ای روی پوست گردن می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. از جمله دلایل جدی‌تر بروز لکه‌های قهوه‌ای رنگ در این ناحیه می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

آکانتوز نیگریکانس

در این عارضه پوست گردن به رنگ قهوه‌ای تیره درآمده، ضخیم می‌شود و حالت مخملی نیز به خود می‌گیرد. به باور پزشکان، علت اصلی این عارضه عدم تعادل سطح انسولین در بدن و ابتلا به دیابت است.

درماتیت نگلکتا

این بیماری پوستی را می‌توان از جمله بیماری های پوستی با منشا باکتری دانست؛ زیرا در اثر عدم شستشوی مناسب پوست در این ناحیه، تولید چربی و سبوم و در نتیجه آن، فعالیت باکتری‌ها در این ناحیه برای فرد رخ می‌دهد. رعایت بهداشت و شستشوی مکرر می‌تواند این عارضه را به‌راحتی درمان کند.

درمان لکه‌های قهوه ای پوست

خوشبختانه باید گفت که لکه های قهوه ای روی پوست معمولا خطری به دنبال ندارند و از همه مهم‌تر اینکه قابل درمان هستند. راهکارهای بسیاری به‌صورت خانگی و کلینیکال برای رفع این دسته از لک‌های پوستی وجود دارد. از جمله روش‌های درمان لک قهوه ای پوست را می‌توانیم در موارد زیر خلاصه کنیم:

روش‌های خانگی

  • استفاده از محصولات طبیعی مانند آبلیمو، سرکه سیب، آلوئه ورا یا روغن کرچک به‌صورت موضعی بر روی لکه‌ها
  • استفاده از محصولات داروخانه‌ای مانند کرم‌ها و سرم‌های پوستی، محصولات لایه‌بردار سطحی و خفیف

روش‌های کلینیکال

  • استفاده از داروهای موضعی، حاوی رتینوئیدها، استروئیدها یا کورتون‌ها
  • درمان با لیزر (که از این روش برای درمان لیکن پلان هم استفاده می‌شود)
  • سرما درمانی یا تخریب لکه‌های قهوه‌ای با نیتروژن مایع
  • درم آبریژن یا حذف لایه‌های مرده پوست
  • مزوتراپی
  • میکرونیدلینگ
  • لایه‌برداری شیمیایی

 

خدمات دکتر رابط برای درمان لکه های قهوه ای

در این مقاله از لکه های قهوه ای روی پوست برای شما صحبت کردیم. علت این عارضه پوستی را برای شما شرح دادیم، انواع آن را در کنار هم مرور کردیم و در پایان نیز با راهکارهای درمانی آن نیز آشنا شدیم. چنان که در طول مقاله نیز بارها به آن اشاره کردیم، بهترین راه برای درمان این عارضه، مراجعه به پزشک متخصص است. از همین جهت، ما به عنوان کلینیک تخصصی پوست و مو در تهران، همواره آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستیم.همچنین پیشنهاد میکنیم در همین زمینه مطلب لکه های قرمز روی پوست بدون خارش و لکه‌های سفید روی پوست کودکان را ببینید.

را مطالعه کنید.

شما می‌توانید جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید:

سوالات متداول

مهم‌ترین علت لکه های قهوه ای روی پوست چیست؟

آفتاب‌سوختگی و عفونت‌های قارچی را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین علت بروز لکه‌هایی به رنگ قهوه‌ای بر روی پوست دانست.

 

آیا کهولت سن می‌تواند لکه های قهوه ای روی پوست را به دنبال داشته باشد؟

خیر. افزایش سن به خودی خود لکه‌های قهوه‌ای به همراه ندارد؛ علت اصلی آن قرارگیری طولانی‌مدت در معرض نور آفتاب و اشعه‌های مضر آن است.

 

درمان لکه های قهوه ای روی پوست به چه صورت انجام می‌شود؟

برای درمان این عارضه می‌توان از روش‌های خانگی و روش‌های دیگری مانند پیلینگ یا لیزر درمانی استفاده کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۶ رای
آنچه در این بخش می خوانیم

دیگر خدمات ما

2 پاسخ

  1. با سلام من ۱۶سالمه و روی دستم لکه های قهوه ای وجود داره پارسال چند تا لکه بالای مچ دستم اومد و همین طور پشت دستم و حدود یک هفته پیش بین انگشت شصت و انگشت اشاره ام لکه های قهوه ای اومده و امروز هم دیدم که کنار انگشتم نزدیک به کف دستم یه لکه کوچیک اومده روی هر دوتا دستام هم لکه هست میشه بگید از چی استفاده کنم تا از بین برن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *