خال گوشتی چیست و چه فرقی با زگیل دارد + درمان

خال گوشتی و سایر انواع خال برای بعضی از افراد یک عنصر اضافه و مزاحم روی پوست محسوب می شود. به همین دلیل است که این افراد تصمیم می گیرند به هر طریق ممکن خال خود را درمان کرده و از روی پوست محو کنند. البته باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که شدت ناخشنودی افراد به میزان بزرگی و شکل خال نیز بستگی دارد. اگر با ما در ادامه این مطلب از سایت کلینیک دکتر رابط همراه باشید، قصد داریم تا به معرفی خال گوشتی و انواع آن پرداخته و تفاوت آن با زگیل را به طور کامل بررسی کنیم.

درمان-خال-گوشتی-روی-سر

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی نوعی تومور پوستی عمیق از نوع خوش خیم و بی خطر است این در حالی است که زگیل نوعی زائده پوستی و سطحی است؛ البته فرق زگیل با خال گوشتی بیشتر از این ها است. خال های پوستی در سطوح زیرین دارای سلول های عصبی، اپیدرم، چربی و… هستند. معمولا افراد در طول عمر خود با این خال ها روبرو می شوند اما کمتر کسی به دنبال درمان خال از نوع گوشتی می رود.

خال های گوشتی ممکن است در قسمت های مختلف بدن به وجود آمده و در گذر زمان رشد کنند. بد نیست افراد خال های موجود در بدن خود را تحت نظر بگیرند و در صورت تغییر قابل توجه در ظاهر آنها، برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

دلیل خال گوشتی چیست؟

علت و عوامل ایجاد خال گوشتی در هر کسی ممکن است متفاوت باشد. اما نتیجه تحقیقات نشان داده است دلیل ابتلای افراد به خال گوشتی، یکی از موارد زیر است:

  • افزایش سن بیش از ۶۰ سال که به طور طبیعی احتمال ابتلا به ضایعه های پوستی را بیشتر می کند.
  • تغییرات هورمونی در دوران بارداری بانوان نیز ممکن است باعث ایجاد خال گوشتی شود.
  • ابتلا به ویروس پاپیلوما نیز باعث ایجاد انواع خال پوستی از جمله نوع گوشتی آن می شود.
  • اضافه وزن و اصطکاک سطح پوست از دیگر علل ایجاد خال است.
  • ممکن است افراد به دلایل ژنتیکی این نوع خال را در بدن خود داشته باشند.
  • افرادی که به دیابت مبتلا هستند احتمال بیشتری دارد در پوست خود چنین خال هایی ببینند.
  • فشار خون بالا و دیس لیپیدمی نیز شاید باعث خال گردد.

انواع خال گوشتی چیست؟

خال ها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها خال گوشتی است. برای مثال خال های پوستی نیز یکی از انواع خال محسوب می شود. اما نکته مهم اینجا است که چه خال های گوشتی و چه انواع پوستی آن ممکن است تحت شرایطی بدخیم شده و باعث ایجاد سرطان پوست شود. بعضی از متخصصان این نوع خال را به دو دسته مادرزادی و دیسپلازی تقسیم بندی می کنند.

خال گوشتی دیسپلازی کمی بزرگتر است، رنگ آن تیره بوده و در بخش لبه ها روشن تر می باشد. اما در دسته بندی دیگر، انواع خال گوشتی شامل محل قرار گیری و به وجود آمدن آن است.

فرق-خال-گوشتی-با-زگیل

خال گوشتی زیر بغل

خال گوشتی زیر بغل ممکن است به دلیل سایش زیاد ایجاد شود. این نوع یکی از انواع شایع خال گوشتی شناخته می شود. توجه داشته باشید که درمان هیدرادنیت چرکی و خال های گوشتی قسمت زیر بغل در کلینیک های تخصصی  قابل درمان هستند.

خال گوشتی روی گردن

اسکین تگ گوشتی روی گردن نیز بسیار شایع است. نام دیگر این نوع خال آکروکوردون است. معمولا این نوع خال روی گردن دارای پایه و اندازه ای بین ۱ تا ۶ میلیمتر است؛ هر چند ممکن است نمونه های بدون پایه نیز وجود داشته باشند.

خال گوشتی روی سر

خال گوشتی روی سر را ممکن است در زمان شانه کشیدن یا دست کشیدن بین موها لمس کنید. البته ممکن است این خال در بخش های دیگری از سر نیز ایجاد شود. در هر صورت این نوع خال نیز باید تحت نظر باشد تا دچار بدخیمی نگردد.

خال گوشتی قرمز

خال گوشتی دردناک قرمز نوعی دیگر از خال هاست که به دلایل مختلفی ایجاد می شود. از جمله دلایل ایجاد این نوع خال باید به ضایعه انژیوما گیلاسی در افراد بالای ۳۰ سال، گرانولوم پیوژنیک و… اشاره شود.

خال گوشتی روی صورت

در بین انواع خال گوشتی دردناک و غیر دردناک، خال هایی که بر روی صورت وجود دارند، بیشتر افراد را به سمت درمان سوق می دهند. چرا که این خال ها در معرض دید قرار گرفته و برخی از افراد حس خوبی نسبت به آن ندارند. در همین مورد جالب است بدانید درمان لک صورت و خال صورت از جمله مهمترین عللی است که بیماران برای درمان آن به متخصصین پوست و مو مراجعه می کنند.

خال-گوشتی-روی-گردن

فرق خال گوشتي و زيگيل تناسلي

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، خال گوشتی نوعی خال است که توپر و گوشتی است. ممکن است این خال دارای ساقه ای باشد که آن را به پوست بدن متصل می کند. زگیل تناسلی اما کمی تیره تر بوده و ضایعه ای پوستی محسوب می شود. این یعنی زگیل در عمق پوست نفوذ نداشته و کاملا سطحی است.

زگیل نوعی بیماری ویروسی است که قابل انتقال به سایر افراد نیز می باشد. یکی از مهمترین و آزار دهنده ترین انواع آن نیز زگیل تناسلی است. اما خبر خوب این است که درمان زگیل تناسلی به راحتی امکان پذیر است. از دیگر تفاوت های خال گوشتی و زیگیل تناسلی باید به این موارد اشاره داشته باشیم:

  • خال های گوشتی معمولا نیازی به درمان ندارند اما زگیل باید درمان شود.
  • ضایعاتی مثل اسکین تگ معمولا سرطان زا نیستند اما زگیل به دیل عفونت ممکن است باعث ایجاد سرطان شود.
  • زگیل تناسلی قابل انتقال و مسری است؛ در حالی که خال گوشتی چنین نمی باشد.
  • گوشت اسکین تگ ها به طور معمول نرم و قابل انعطاف است در حالی که زگیل ها سفت و سرسخت هستند.

همچنین ببینید: روش های برداشتن خال پوستی


روش های درمان خال گوشتی

بر اساس آنچه گفته شد احتمالا تا اینجا متوجه شده اید که اسکین تگ های گوشتی در بدن اکثر افراد وجود دارند و معمولا تا پایان عمر همراه آنها بوده و خطر خاصی ایجاد نمی کنند. البته که بهتر است این خال ها تحت نظر باشند تا تغییرات منجر به بیماری خطرناکی نگردند. راه های مختلفی برای درمان خال گوشتی دردناک وجود دارد.

از اصلی ترین روش های درمانی اسکین تگ باید به روش جراحی اشاره کرد. جراحی نیز خود ممکن است به سه شکل انجام شود. این سه روش شامل تراشیدن و برداشتن، بیوپسی پانچ و عمل جراحی کامل است. یک روش دیگر برای درمان خال گوشتی نیز استفاده از لیزر درمانی است.

خال-گوشتی-زیر-بغل

خدمات کلینیک پوست و مو دکتر رابط

در این مطلب توضیحات نسبتا کاملی در مورد فرق خال گوشتی با زگیل و نحوه درمان خال گوشتی ارایه شد. امروزه این دو بیماری پوستی کاملا قابل درمان هستند اما نحوه تشخیص صحیح و انتخاب روش درمانی مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. توصیه می شود برای درمان این دو ضایعه پوستی کلینیک های معتبر همچون کلینیک تخصصی پوست و مو درکتر رابط در شهر تهران از جمله بهترین گزینه ها شناخته می شوند در این کلینیک می توانید انواع خدمات زیبایی و درمانی مثل درمان بیماری رنگدانه‌ ای را به شکل تضمینی دریافت کنید. جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید:

جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید:

سوالات متداول

چه روش های درمانی برای زگیل تناسلی وجود دارد؟

از جمله راه های درمان زگیل تناسلی باید به کرایوتراپی (انجماد)، جراحی، انعقاد و لیزر اشاره داشته باشیم.

عوارض عمل جراحی درمان خال گوشتی چیست؟

پس از جراحی ممکن است در محل با خونریزی مواجه شوید، احساس سوزش و درد، التهاب و قرمزی سطح پوست، خون مردگی، ماندگاری آثار برش و بخیه و… از دیگر عوارض عمل جراحی خال گوشتی است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.