از بهترین راهکارهای زیبایی که امروزه بهوفور از آن استفاده میشود؛ تزریق بوتاکس است. با تزریقکردن بوتاکس میتوان چینوچروک صورت را برطرف کرد و پوستی صاف و جوان داشت. خیلی از افراد نمیدانند، اما تزریق این ماده میتواند فواید دیگری را نیز برای ما به همراه داشته باشد، کاهش تعریق در نواحی مختلف بدن، از دیگر کارکردهای بوتاکس است.
در این مقاله از مجله پزشکی دکتر مهرشاد رابط، میخواهیم نگاهی به تأثیر تزریق بوتاکس برای کاهش تعریق کف پا داشته باشیم. ابتدا علت تعریق زیاد کف پا را در کنار هم مرور خواهیم کرد و سپس به سراغ شرح راهکار درمانی آن یعنی تزریق بوتاکس خواهیم رفت. در این میان از مراقبتهای بعد از تزریق و همچنین هزینه انجام این کار نیز حرف خواهیم زد.
بوتاکس چیست؟
قبل از آنکه بخواهیم به سراغ توضیح بوتاکس کف پا برویم، بد نیست که بدانیم اصلاً بوتاکس چیست؟ به سادهترین بیان ممکن، بوتاکس نوعی زهر پروتئینی است که از یک باکتری به اسم کلوستریدیوم بوتولونیوم ساخته شده است. تزریق این ماده به هر نقطه از بدن، میتواند عصبهای آن ناحیه را از بین برده و ماهیچهها را ضعیف کند. همین امر موجب میشود که از بوتاکس بتوان برای درمانهای زیبایی و جوانسازی پوست استفاده کرد. بوتاکس کف دست و زیربغل و کف پا نیز میتواند میزان تعریق در این نواحی را کاهش دهد.
مشاوره رایگان
علت تعریق بیش از حد کف پا
حال سؤال پیش میآید که چه چیز باعث میشود برای درمان تعریق زیاد کف پا از بوتاکس استفاده کنیم؟ برای پاسخ به این سؤال، ابتدا باید علل رایج تعریق بیش از حد کف پا را بررسی کرد. از جمله مهمترین دلایل این عارضه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱. تغذیه نامناسب
اولین و سادهترین علت تعریق زیاد پا، نداشتن تغذیه مناسب است. زمانی که شما در رژیم غذایی خود از نوشیدنیهای گازدار، نوشیدنیهای کافئیندار و همینطور غذاهای پرادویه به میزان زیاد استفاده میکنید، باید انتظار تعریق بیشتر را در نقاط مختلف بدن داشته باشید.
۲. جوراب نامناسب
دومین دلیل پوشیدن جورابهای نامناسب است. جورابهایی نایلونی با الیاف مصنوعی، تعریق را در ناحیه پا افزایش میدهند؛ بهخصوص اگر در فصول گرم سال باشیم نیز میزان تعریق بسیار بیشتر خواهد بود. استفاده از جورابهای نخی میتواند راهحل مناسبی برای شما باشد.
۳. کفش نامناسب
حتی اگر جوراب هم مناسب باشد، باز پوشیدن کفش نامناسب میتواند تعریق پا را زیاد کند. پوشیدن کفش نامناسب نهتنها میتواند موجب تعریق پا شود، بلکه میتواند عوارض دیگری را مانند نیز آسیب به استخوانها به همراه داشته باشد؛ پس باید از کفشهای مناسب استفاده کرد.
۴. استرس زیاد از حد
یکی از نشانههای استرس و اضطراب بسیار، تعریق است. افرادی که استرس دارند همیشه در حال عرقکردن هستند. با کنترلکردن عوامل استرسزا و کاهش آنها میتوان بهصورت غیرمستقیم به کاهش عرق در نواحی مختلف بدن نیز کمک کرد.
۵. عارضه هایپرهیدروزیس
آخرین علت تعریق زیاد از حد کف پا، ابتلا به عارضه هایپرهیدروزیس است. افرادی که به این عارضه مبتلا هستند بدون آنکه تحتتأثیر محرک خاصی باشند عرق میکنند. غدد تعریق در بدن این افراد بیشفعال است و به همین دلیل میتواند مشکلات زیادی را برایشان داشته باشد.
درمان تعریق کف پا با بوتاکس
از جمله بهترین راهکارهایی که میتوان برای درمان تعریق زیاد کف پا از آن استفاده کرد، تزریق بوتاکس است. چنان که پیشتر در بخشهای قبلی به آن اشاره کردیم، تزریق بوتاکس به هر ناحیه از پوست میتواند ارتباط اعصاب آن ناحیه را مختل کرده و باعث ضعیفشدن یا گاهی فلج شدن عضلات آن ناحیه شود؛ زمانی که ارتباط سیگنالهای عصبی با غدد تعریق کف پا قطع شود، میزان عرقکردن در این ناحیه نیز کاهش پیدا میکند. با تزریق بوتاکس زیر بغل دقیقاً میتوان همین عملکرد را شاهد بود.
از جمله مزایای تزریق بوتاکس کف پا، بد نیست که به موارد زیر اشاره کنیم:
- عرقکردن در این ناحیه تا زیادی کاهش پیدا میکند؛
- بوی بد ناشی از عرق از بین خواهد رفت؛
- چروکهای کف پا به بهترین شکل از بین خواهند رفت؛
- این کار نیازی به طیکردن دوره نقاهت ندارد؛
- اثربخشی این روش درمانی بسیار سریع است؛
- بوتاکس کف پا راهحلی اقتصادی است.
تأثیر بوتاکس برای کاهش تعریق کف پا
برای کاهش تعریق کف پا راهکارهای بسیاری وجود دارد؛ اما با قاطعیت میتوان گفت که بیشتر آنها یا موقتی هستند، یا اینکه تأثیر دلخواه فرد را به همراه ندارند. تزریق بوتاکس را شاید بتوان از تمام راهکارها مذکور تأثیرگذارتر دانست؛ زیرا که هم نتیجه آن بسیار مطلوب است و هم اینکه ماندگاری قابلقبولی برای مراجعهکنندگان دارد.
اگر کف پای شما بیش از اندازه عرق میکند و موجب آزار شما شده است، اگر همیشه جورابهای شما خیس است و بوی بد پا برایتان اذیتکننده است، تزریق بوتاکس میتواند شما را از شر تمامی این موارد خلاص کند. تزریق بوتاکس روشی استاندارد است و در همه جای دنیا مورداستفاده قرار میگیرد؛ آمار موجود نشان میدهد که این روش تا نزدیک به ۸۰ درصد در بهبود عارضه تعریق افراطی پا اثربخشی دارد.
بوتاکس کف پا برای چه کسانی مناسب نیست؟
هرچند که محدودیتی برای بوتاکس کف پا جهت کاهش تعریق وجود ندارد، اما بهتر است که برخی از افراد از انجام این کار خودداری کنند. از جمله کسانی که نباید برای کاهش تعریق کف پا از بوتاکس استفاده کنند، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- بانوانی که باردار هستند؛
- بانوانی که به نوزاد شیر میدهند؛
- افرادی که کمتر از ۱۸ سال سن دارند؛
- افرادی که دچار بیماریهای نقص ایمنی هستند؛
- افرادی که به برخی از بیماریهای خاص مبتلا هستند.
نحوه تزریق بوتاکس کف پا برای کاهش تعریق
بد نیست که درباره نحوه تزریق بوتاکس کف پا برای کاهش تعریق را نیز بدانیم. قبل از هر چیز باید بدانید که تزریق بوتاکس به کف پا ممکن است با درد همراه باشد؛ زیرا که پوست این ناحیه بسیار ضخیم بوده و با استفاده از داروهای بیحسی موضعی نمیتوان این ناحیه را بهخوبی بیحس کرد. گاهی بسته به تحمل بیمار، ممکن است حتی بیهوشی نیز موردنیاز باشد.
سوزن موردنیاز برای تزریق بوتاکس به ناحیه از سایز ۲۶ تا ۳۰ است؛ همچنین تزریق نیز در عمق ۱ تا ۱.۵ سانتیمتری داخل پوست انجام میشود. بوتاکس BU 110 یا DU 300 معمولا متداولترین گزینهها هستند. همچنین حجم بوتاکس استفاده شده برای هر دو پا نیز مساوی است؛ گاهی اوقات بسته به سایز پا، حجم استفاده از بوتاکس نیز بیشتر خواهد بود.
مراقبتهای بعد از تزریق بوتاکس کف پا
مراقبتهای بعد از تزریق بوتاکس کف پا، شباهت بسیار زیادی با مراقبتهای لازم برای تزریق بوتاکس زیر بغل دارد. از جمله نکاتی که باید بعد از تزریق بوتاکس به کف پا رعایت کنید، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- برای کاهش تورم و التهاب از کمپرس یخ استفاده کنید؛
- سعی کنید تا چند ساعت دراز نکشید و نخوابید؛
- از دستزدن و ماساژ کف پا خودداری کنید؛
- تا ۲۴ ساعت از حمام یا خیس کردن کف پا پرهیز کنید؛
- از رفتن به استخر، سونا یا جکوزی بهشدت پرهیز کنید؛
- تا ۳ روز از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید؛
- تا چند روز از مصرف نوشیدنیهای الکلی و دخانیات پرهیز کنید.
ماندگاری بوتاکس برای درمان تعریق کف پا
احتمالاً اینکه بوتاکس کف پا چقدر ماندگاری دارد، سؤال شما نیز باشد. در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که ماندگاری بوتاکس در این ناحیه، حدود ۳ تا ۶ ماه است. درصورتیکه نکات مراقبتی بوتاکس در این ناحیه را به بهترین شکل انجام دهید و حواستان به همهچیز جمع باشد، میتوانید ماندگاری این روش درمانی را حتی تا ۱۲ ماه نیز افزایش دهید. البته باید توجه داشته باشید که نوع بوتاکس و کیفیت آن نیز در ماندگاری تاثیرگذار است.
هزینه تزریق بوتاکس کف پا
در نهایت، بد نیست که نگاهی به هزینه بوتاکس کف پا برای کاهش تعریق نیز داشته باشیم. لازم است بدانید که نمیتوان قیمتی دقیق برای تزریق بوتاکس این ناحیه ارائه داد؛ هزینه این کار میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله:
- برند و نوع بوتاکس مورداستفاده
- حجم بوتاکس مورداستفاده
- هزینه خدمات کلینیک زیبایی
- هزینه ویزیت و مشاوره پزشک و غیره.
توصیه ما به شما عزیزان آن است که برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان ما در کلینیک دکتر مهرشاد رابط تماس حاصل فرمایید. کارشناسان بعد از یک مشاوره کوتاه، هزینه حدودی تزریق بوتاکس کف پا را به شما اعلام خواهند کرد.
خدمات دکتر رابط برای تزریق بوتاکس
در این مقاله از بوتاکس کف پا برای کاهش تعریق بیش از حد این ناحیه برای شما حرف زدیم. دیدیم که چه عواملی میتوانند موجب تعریق افراطی کف شوند و همچنین دیدیم که تزریق بوتاکس چه تأثیری بر این عارضه خواهد داشت.
اگر شما نیز میخواهید با تزریق بوتاکس از شر تعریق زیاد پا خلاص شوید، بهتر است که این کار را در یک کلینیک معتبر و مطمئن انجام دهید. ما بهعنوان بهترین کلینیک تخصصی پوست و مو در تهران، میتوانیم باکیفیتترین خدمات را به شما عزیزان ارائه دهیم.
جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راههای زیر با ما در ارتباط باشید:
سؤالات متداول
علت تعریق بیش از حد کف پا چیست؟
پوشیدن کفش یا جوراب نامناسب، استرس زیاد و ابتلا به عارضه هایپرهیدروزیس از جمله عوامل بروز این مشکل در افراد هستند.
تزریق بوتاکس کف پا چه فوایدی دارد؟
میتواند تعریق را تا ۸۰ درصد کاهش دهد، میتواند از بوی بد پا جلوگیری کند و همچنین میتواند چروک کف پا را تا میزان زیادی برطرف کند.
هزینه تزریق بوتاکس کف پا چقدر است؟
هزینه این کار به عوامل مثل برند بوتاکس، حجم بوتاکس و دستمزد پزشک بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان کلینیک تماس بگیرید.
متخصص و جراح پوست و زیبایی، لیزرهای پیشرفته پزشکی، کاشت مو و ابرو از دانشگاه شهیدبهشتی، دارای بورد تخصصی،
عضو ثابت انجمن متخصصین پوست و موی ایران عضو دائم آکادمی زیبایی اروپا، ارائه مقالات متعدد در کنگره های معتبر بین المللی