علت نازک شدن مو؛ درمان نازک شدن مو زنان و مردان

خیلی از ما سعی میکنیم تا موهایی پرپشت داشته باشیم و البته مهم‌تر از تمام این موارد، می‌گردیم تا برای درمان سریع ریزش مو راه‌حلی مؤثر پیدا کنیم. درمان نازک شدن موی سر زنان نیز از دیگر دغدغه‌هایی است که معمولاً داریم.

نازک-شدن-تار-مو

نازک شدن تار مو هم از جمله مشکلاتی است که خیلی از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این مطلب از مجله پزشکی دکتر مهرشاد رابط، می‌خواهیم نگاهی به درمان نازک شدن موی سر مردان و زنان داشته باشیم. ابتدا مهم‌ترین علل نازک شدن مو را در افراد مرور خواهیم کرد و در نهایت نیز به سراغ راهکارهای درمانی و همین‌طور نکات پیشگیری از این عارضه خواهیم رفت؛ با ما همراه باشید.

نازک شدن مو به چه معناست؟

پیش از آنکه بخواهیم درمان نازک شدن موی سر زنان را در کنار هم بررسی کنیم، ابتدا باید ببینیم که اصلاً نازک شدن مو به چه معناست؟ در پاسخ به این سؤال می‌توان چنین گفت که نازک شدن مو، در اصل به معنای نازک شدن تارهای مو، از ناحیه ساقه است. وقتی مو نازک می‌شود، ضخامت آن به‌مرور کم شده، استحکام خود را از دست می‌دهند و همین‌طور میزان شکنندگی آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

جالب است بدانید که نازک شدن مو با ریزش مو نیز همراه است؛ اگر ریزش مو از حالت طبیعی خود (روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو) بیشتر شود، نه‌تنها از پرپشتی موها کاسته می‌شود، بلکه موها نیز به تدریج نازک می‌شوند. این به آن معناست که بعد از درمان ریزش مو با هیر فیلر یا سایر روش‌های درمانی، می‌توان از نازک شدن تا مو نیز به حد زیادی جلوگیری کرد. خبر خوش آن است که نازک شدن موها طاسی را برای شما به همراه نخواهد داشت.

علت نازک شدن مو چیست؟

دلایل زیادی را می‌توان برای نازک شدن مو سر زنان و مردان مطرح کرد. برخی از این دلایل به‌خاطر سبک زندگی نادرست هستند و برخی دیگر هم به دلیل مشکلات داخلی رخ می‌‌‌دهند. برای اینکه بتوان برای درمان نازک شدن موی سر مردان یا زنان راه‌حل مؤثری پیدا کرد، لازم است که ابتدا از پزشک متخصص کمک بگیریم. پزشک می‌تواند با بررسی شرایط زندگی و سلامت شما، اصلی‌ترین دلیل نازک شدن مو را پیدا کند.

نازک-شدن-مو-در-اثر-ریزش-مو

مهم‌ترین دلایل نازک شدن مو را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

کاشت موهای تازه

اگر به‌تازگی فرایند کاشت مو را پشت سر گذاشته‌اید، باید انتظار ریزش و نازک شدن مو را داشته باشید. این عارضه بعد از ۲ تا ۳ ماه از کاشت رخ می‌‌دهد و به تدریج رفع می‌شود.

اختلال در عملکرد تیروئید

کم‌کاری یا پرکاری تیروئید را نیز می‌توان از دیگر عوامل نازک شدن مو در افراد دانست. علاوه بر نازک شدن مو، این اختلال می‌تواند موجب ریزش و حتی خشکی مو نیز بشود.

ابتلا به تخمدان پلی‌کیستیک

بانوانی که به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلا هستند، معمولاً دچار نازکی مو می‌شوند. از جمله دیگر نشانه‌های این عارضه می‌توان به افزایش موهای زائد در صورت و آکنه اشاره کرد.

بارداری و زایمان

دوران بارداری و همچنین زایمان، با تغییرات هورمونی شدیدی همراه است. در بارداری ریزش مو توسط هورمون‌ها کنترل می‌شود؛ اما بعد از زایمان، سطح هورمون‌ها پایین آمده و ریزش و نازک شدن مو رخ می‌دهد. تغییرات هورمونی را می‌توان از دلایل ریزش مو در دوران بارداری نیز دانست.

استفاده از داروهای خاص

برخی از داروهای خاص می‌توانند موجب ریزش مو شده و نازکی آن را به همراه داشته باشند؛ از جمله آن‌ها می‌توان به داروهای کنترل بارداری، داروهای فشارخون، داروهای افسردگی و غیره اشاره کرد.

تغذیه نامناسب و مضر

مصرف مواد غذایی فراوری شده می‌تواند موجب ریزش مو و همچنین نازک شدن تار موها شود. برخی از رژیم‌های لاغری سنگین نیز ممکن است همین عارضه را به همراه داشته باشند.

درمان-نازک-شدن-موی-سر-زنان

کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی

در صورت کمبود مصرف برخی از مواد مغذی، باید انتظار داشته باشید که موهای شما دچار ریزش شده و بعد از مدتی نازک شود؛ پروتئین و بیوتین از جمله مهم‌ترین موارد هستند.

قرارگرفتن در معرض استرس

استرس و اضطراب شدید می‌تواند از جمله دیگر دلایل ریزش مو و همچنین نازکی موها باشد. استرس را می‌توان علت ریزش مو در کودکان نیز دانست و اثر آن ۶ تا ۸ ماه ماندگار است.

شوک‌های فیزیکی به بدن

اگر بدن شما در اثر تصادف یا ضربه به نقاط خاص آسیب ببینید، ممکن است که دچار نازکی مو شوید. ابتلا به عفونت‌های مختلف نیز ممکن است موجب شوک به فولیکول‌های مو و نازک شدن آن شوند.

عدم مراقبت درست از مو

استفاده از شانه نامناسب و همین‌طور گاهی بستن مو با مدل‌هایی که فشار مضاعفی به مو وارد می‌کنند، ممکن است به‌مرورزمان ریزش مو را به همراه داشته باشد و همچنین موهای شما را تا حد زیادی نازک کند.

شیمی‌درمانی برای سرطان

شیمی‌درمانی یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای درمان سرطان است؛ از بزرگ‌ترین عوارض این روش درمانی، ریزش مو و همچنین نازک شدن به شکلی شدید است.

عوامل ژنتیکی و ارثی

در نهایت باید به دلایل ارثی و ژنتیکی اشاره کرد. گاهی اوقات نازکی موی سر در یک خانواده به‌‌صورت ارثی به چشم می‌خورد که در این حالت نمی‌توان درمان خاصی را برایش تجویز کرد.

درمان-نازک-شدن-موی-سر-مردان

علت نازک شدن مو مردان

در بخش قبلی مهم‌ترین علل نازک شدن مو را در کنار هم مرور کردیم. اگر شما یک آقا هستید و دچار عارضه نازکی مو شده‌اید، قبل از هر چیز بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت سلامت، آزمایش‌های خاص و همین‌طور پیشینه شما، می‌تواند یک یا چند تا از موارد زیر را به‌عنوان علت نازک شدن مو انتخاب کند:

  • تغییرات هورمونی شدید، عدم تعادل هورمونی در بدن؛
  • عوامل ارثی و ژنتیکی که معمولاً از پدر به ارث می‌رسد؛
  • رژیم غذایی نادرست و عدم مصرف مواد مغذی؛
  • قرارگرفتن در فشار استرس و اضطراب زیاد.

علت نازک شدن مو زنان

همان‌طور که آقایان دلایل نازکی مو مخصوص خودشان را دارند، در زنان نیز برخی از دلایل نازک شدن مو از برخی دیگر شایع‌تر هستند. اگر برای درمان نازک شدن موی سر زنان به پزشک مراجعه کردید، پزشک شما ممکن است که یکی از دلایل زیر را انتخاب کرده و راهکارهای درمانی برای آن ارائه دهد. این دلایل را می‌توان به‌عنوان علت ریزش مو در زنان نیز در نظر گرفت:

  • ابتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک؛
  • مصرف قرص‌های ضدبارداری؛
  • حضور در ماه‌های آخر بارداری یا زایمان؛
  • تغییرات هورمونی در دوران یائسگی؛
  • قرارگرفتن در معرض استرس شدید؛
  • استفاده از مدل موهای بسیار سفت و محکم.

مزوتراپی-برای-درمان-نازک-شدن-مو

کمبود کدام ویتامین باعث نازک شدن مو می‌شود؟

چنان که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، کمبود برخی از مواد مغذی در بدن می‌توانند موجب نازک شدن مو و حتی ریزش آن شوند. در جواب به این سؤال که آیا کمبود ویتامین می‌تواند نازکی و ریزش مو را به همراه داشته باشد یا نه، می‌توان پاسخی مثبت داد.

بیوتین که با عنوان ویتامین H نیز شناخته می‌شود و در اصل از جمله زیرمجموعه‌های ویتامین B است، از جمله مهم‌ترین ویتامین‌ها را برای رشد و سلامت مو به شمار می‌رود. کمبود این ویتامین در بدن می‌تواند ریزش مو و نازک شدن ساقه مو را به همراه داشته باشد.

علاوه بر بیوتین، مواد معدنی دیگر نیز می‌توانند در سلامت مو تأثیر داشته باشند؛ پروتئین، روی و آهن نیز از جمله مهم‌ترین‌ها هستند. درصورتی‌که رژيم غذایی ما این سه مورد را به‌خوبی تأمین نکند، باید انتظار نازک شدن مو و همچنین ریزش آن را داشته باشیم.

بهترین روش‌های درمان موهای نازک

برای درمان نازک شدن موی سر مردان و زنان، راهکارهای بسیاری وجود دارد. برخی از این راهکارها دارویی هستند، بعضی از آن‌ها به‌صورت کلینیکی انجام می‌شوند و برخی دیگر را هم می‌توان در خانه انجام داد. برای انتخاب بین هر یک از موارد، ابتدا باید با پزشک متخصص مشورت کنید و نظر او را جویا شوید.

از جمله بهترین راهکارهای درمان نازک شدن موی سر زنان می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ماساژدادن پوست سر؛ که هم با دست و هم با برس‌های مخصوص انجام می‌شود. این کار می‌تواند جریان خون را در پوست سر بهبود ببخشد.
  • استفاده از روغن‌ها و عصاره‌های طبیعی؛ مصرف روزانه برخی از روغن‌ها مانند روغن اسطوخودوس علاوه بر درمان نازکی، می‌تواند برای ریزش هم مؤثر باشد.
  • استفاده از شامپوها و سرم‌های مراقبت از مو؛ مصرف این محصولات می‌تواند به‌مرورزمان موجب تقویت موها شما شده، نازکی و ریزش آن را درمان کند.
  • مصرف قرص‌های مکمل؛ امروزه مکمل‌های مخصوص ریزش و تقویت مو در بازار بسیار هستند. شما می‌توانید با خوردن آن از نازک شدن موی خود جلوگیری کنید.
  • مصرف امگا ۳ و امگا ۶؛ نام دیگر آن‌ها اسیدهای چرب ضروری است و هم با رژیم غذایی مناسب تامین می‌شوند و هم می‌توان قرص‌های حاوی آنان را مصرف کرد.
  • مصرف ماینوکسیدیل؛ از معروف‌ترین داروهای مخصوص ریزش و نازکی مو است که باید هر روز مصرف شود. البته قطع آن می‌تواند ریزش را تجدید کند.
  • استفاده از داروهای خاص؛ برخی از داروهای خاص که البته با تجویز پزشک قابل‌استفاده هستند، می‌توانند نازکی و ریزش مو را قطع کنند، مانند اسپیرونولاکتون، فناستراید و کورتیکواستروئیدها.
  • درمان با لیزر؛ از جمله روش‌های کلینیکی برای درمان ریزش و نازک شدن مو، لیزردرمانی است. این روش ممکن است طولانی‌مدت و گران‌قیمت باشد.
  • تزریق پلاسمای غنی از پلاکت؛ یکی از بهترین راهکارها، تزریق پی آر پی است. این روش می‌تواند فولیکول‌های موی شما را بازسازی و از نازکی و ریزش جلوگیری کند.
  • مزوتراپی و تزریق مکمل؛ از دیگر روش‌های مؤثر می‌توان به مزوتراپی مو نیز اشاره کرد. در این روش مواد موردنیاز برای تغذیه با سرنگ‌های مخصوص به سر تزریق می‌شوند.
  • کاشت مو؛ در نهایت، کاشت مو را هم می‌توان برای درمان نازک شدن موی سر زنان و مردان مؤثر دانست. کاشت مو زنان هرچند در ابتدا ممکن است با ریزش همراه باشد، اما بعداً می‌تواند اثر مطلوبی برای فرد داشته باشد.

قرص-مکمل-برای-درمان-نازک-شدن-مو

بهترین قرص برای ضخیم‌شدن مو

چنان که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، برای درمان نازک شدن موی سر زنان و مردان، می‌توان از انواع داروهای مکمل استفاده کرد. امروزه در بازار می‌توان قرص‌های بدون نسخه بسیاری را پیدا کرد که اتفاقاً بسیار پرفروش و محبوب هم هستند. مصرف این قرص‌ها می‌تواند مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای رشد و سلامت مو را فراهم کند.

از بهترین قرص‌های موجود در بازار برای ضخیم‌شدن مو، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مکمل‌های حاوی بیوتین
  • مکمل‌های حاوی آهن و روی
  • قرص ویتامین D
  • مکمل‌هایی مانند هیرویت، هیرتامین، فیتو و غیره
  • قرص کلاژن گلد بیوتین ادریان
  • قرص بیوپانت یوروویتال

راهکارهای پیشگیری از نازک شدن مو

بعد از آشنایی با دلایل نازک شدن مو و همین‌طور درمان نازک شدن مو در مردان و زنان، بد نیست که نگاهی به راهکارهای پیشگیری از آن نیز داشته باشیم. از قدیم گفته‌اند که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برای نازک شدن و ریزش مو نیز راهکارهای پیشگیرانه بسیاری وجود دارد. در ادامه بهترین راهکارهای ممکن را در کنار هم بررسی خواهیم کرد.

نکاتی برای پیشگیری از نازک شدن مو

بهترین و مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از نازک شدن مو را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • داشتن رژیم غذایی متعادل که بتواند مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین کند بسیار مفید است.
  • ترک دخانیات و همچنین کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز می‌تواند بسیار مؤثر باشد.
  • کاهش میزان استرس با استفاده از راهکارهای آرامش‌بخش برای درمان نازکی و ریزش مو بسیار اهمیت دارد.
  • مراقبت از موها، استفاده از محصولات تقویتی، عدم بستن موها به شکل سفت و کاهش استفاده از سشوار نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

روش‌های تقویت موهای نازک

در نهایت، بد نیست که چند نکته و روش درمانی را برای تقویت موهای نازک نیز بدانیم. اگر موهای شما ریزش پیدا کرده، نازک شده و پرپشتی خود را از دست داده‌ است، مواردی که در ادامه برایتان مطرح می‌کنیم را حتماً امتحان کنید. بد نیست بدانید که از این روش‌ها می‌توان به‌عنوان راهکارهای تقویت مو بعد از کاشت مو نیز استفاده کرد:

  • هورمون‌های خود را کنترل کنید؛ برای این موضوع بهتر است به پزشک مراجعه کنید، آزمایش بدهید و سپس با استفاده از راهکارهای مختلف هورمون‌ها را کنترل کنید.
  • بعد از مراجعه به پزشک، متخصص ممکن است داروهای مختلفی را برای درمان یا برای تقویت تجویز کند. این داروها را به‌صورت دوره‌ای و مطابق با دستور پزشک مصرف کنید.
  • استفاده از شامپوها و سرم‌های تقویتی را نیز فراموش نکنید. این محصولات در بازار بسیار هستند و خرید و استفاده منظم از آن‌ها می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

خدمات دکتر رابط برای درمان نازکی مو

در این مقاله نگاهی به مهم‌ترین علل نازک شدن مو در آقایان و بانوان داشتیم. در ادامه آن نیز با مهم‌ترین روش‌های درمان نازک شدن موی سر زنان و مردان نیز آشنا شدیم. اگر برای درمان ریزش و نازکی موهای خود به دنبال مرجعی مطمئن می‌گردید، ما به‌عنوان کلینیک تخصصی پوست و مو در تهران می‌توانیم گزینه مناسبی برای شما عزیزان باشیم.

سؤالات متداول

نازک شدن مو به چه معناست؟

نازک شدن مو به معنای کاهش ضخامت تار موها است. نازکی مو در اثر ریزش مو و کاهش حجم و پرپشتی موها به وجود می‌آید.

مهم‌ترین دلایل نازک شدن مو چیست؟

از جمله مهم‌ترین دلایل نازک شدن تار مو می‌توان به افزایش سن، استرس، تغییرات هورمونی، رژیم غذایی نامناسب، شیمی‌درمانی، استرس و غیره اشاره کرد.

بهترین راهکارهای درمان نازک شدن موی مردان و زنان چیست؟

برای درمان این عارضه می‌توان از ماساژ، روغن‌های گیاهی، داروهای مکمل، ماینوکسیدیل، لیزردرمانی، مزوتراپی مو و یا کاشت مو و غیره استفاده کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.