عوارض تزریق ژل ممکن است به دلایل مختلفی مانند عدم رعایت مراقبتها و توصیههای بعد از تزریق، نحوه تزریق و عدم تبحر پزشک در تزریق ایجاد شود. این عوارض ممکن است کوتاه مدت یا دراز مدت باشند. پس از تزریق ژل از نوشیدن الکل و انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید؛ هر یک از این دو فاکتور ممکن است منجر به بروز کبودی بیشتر شود. همچنین برای تسکین کبودی مصرف آرنیکا یا بروملین را توصیه میکنیم آناناس تازه بخورید و یخ را روی ناحیه کبود بگذارید.
ژلهای پرکننده قهرمانهایی هستند که چین و چروک و افزایش سن را به افسانهای قدیمی تبدیل کردند. البته ژلها تنها برای رفع چین و چروک کارایی ندارند، بلکه برای فرمدهی و حجمدهی به لب، چانه، گونه و… نیز استفاده میشوند. با این وجود مطمئناً به این فکر میکنید که عوارض تزریق ژل چیست؟ آیا راهی برای پیشگیری این عوارض وجود دارد؟ نحوه درمان این عوارض چیست؟
علل بروز عوارض تزریق ژل
همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، تمامی ژلهای تزریقی عوارض ندارند. در واقع عوارض تزریق ژل به دلایلی رخ میدهد که در این قسمت قصد داریم به علل آن بپردازیم.
از مهمترین فاکتورهایی که منجر به بروز عوارض میشود، میزان تخصص پزشک است. در صورتی که پزشک متخصص آگاهی کافی نسبت به تزریق و آناتومی بدن داشته باشد، احتمال بروز عوارض به شرت کاهش پیدا میکند.
البته این نکته را به خاطر داشته باشید که بروز قرمزی و کمی تورم بعد از تزریق ژل امری کامل طبیعی است. این عوارض در مدت زمانی کوتاهی از بین میروند. بهعنوان مثال کبودی اطراف ناحیه تزریق حداکثر پس از دو هفته بهطور کامل برطرف میشود.
[gravityform id=”7″ title=”true” description=”true”]
از این رو به هیچ عنوان به آرایشگاهها یا کلینیکهای زیبایی که بدون هیچ تخصصی اقدام به تزریق میکنند، اعتماد نکنید. همچنین این نکته به خاطر بسپارید که انواع مختلفی از ژلها در بازار وجود دارند. برخی از این ژلها کیفیت مطلوب داشته و برخی دیگر از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.
ژلهایی با کیفیت پایین به طبع قیمت پایینتری دارند، ولی امکان بروز عوارض احتمالی در اثر استفاده از آنها بیشتر است. از این جهت به بهانه پرداخت هزینه کم برای تزریق، سلامتی خود را تهدید نکنید. همچنین به شما توصیه میکنیم که تنها از ژلهای استانداردی که مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا FDA است، استفاده کنید.
عوارض تزریق ژل به صورت
تزریق ژل مصارف و کاربردهای مختلفی دارد. به همین جهت در ادامه بهطور مجزا عوارض هر یک از آنها را بیان خواهیم کرد. ژلهای پرکننده برای اصلاح عیوب بافت نرم صورت مانند چین و چروکهای متوسط تا شدید صورت و اصلاح علائم کاهش چربی در افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) به کار گرفته میشوند. اثر اکثر پرکنندهها موقت است که مدت زمان ماندگاری آنها ۶ ماه یا بیشتر از آن است. این ژلها بعد از مدتی جذب بدن خواهند شد. شایعترین عوارض جانبی تزریق ژلهای پرکننده عبارتند از:
- کبودی
- سرخی
- ورم
- درد
- خارش
بروز چنین عوارضی پس از تزریق ژل کامل طبیعی است، اما عوارض جانبی دیگری نیز وجود دارد که بهندرت مشاهده میشود. این عوارض به شرح زیر هستند:
- عفونتها
- تودهها و برجستگیها
- تغییر رنگ یا تغییر رنگدانه
همچنین اگر یکی از عوارض زیر را پس از تزریق ژل مشاهده کردید بهسرعت به مراکز درمانی مراجعه کنید. لازم به ذکر است که این عوارض بهندرت دیده میشود. با این حال عوارض جدی هستند و شامل زخم، تاری دید و از دست دادن جزئی بینایی میشود.
واکنش آلرژیک نیز ممکن است منجر به واکنش شدید (شوک آنافیلاکتیک) شود که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد. بیشتر عوارض جانبی بلافاصله پس از تزریق رخ میدهند و در مدت زمان دو هفته از بین میروند. با این حال در برخی موارد عوارض تزریق ژل ممکن است هفتهها، ماهها یا سالها بعد ظاهر شوند. در صورت تزریق ژل به چانه، امکان بروز این عوارض نیز وجود دارد.
عکس عفونت ژل صورت
عوارض تزریق ژل در دراز مدت
بعد از تزریق ژل عوارض جانبی مانند ورم، کبودی و قرمزی عادی و طبیعی است. اما در مواردی ممکن است عوارض تزریق ژل در دراز مدت نیز وجود داشته باشد. برای جلوگیری از عوارض دراز مدت تزریق ژل، بهتر است توصیهها و مراقبتهای بعد از تزریق ژل را جدی بگیرید و برای انجام کارهای زیبایی و درمانی به کلینیک معتبر مراجعه نمایید. اما بطور کلی عوارض دراز مدت ژل عبارتند از:
- ایجاد عفونت
- آلرژی و حساسیت به ژل
- نکروز پوست
- اختلال در بینایی
عوارض تزریق ژل خط خنده
بعد از تزریق ژل خط خنده نیز ممکن است عوارض کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد. برخی از عوارض تزریق ژل خط خنده شامل موارد زیر میشود:
- تورم و قرمزی
- حساسیت و آلرژی
- تغییر در حرکت عضلانی لب
- بروز عفونت
- گلوله شدن ژل زیر پوست
برجستگی بعد از تزریق ژل خط خنده
بعد از تزریق ژل خط خنده ممکن است به دلیل تزریق حجم زیاد یا تزریق نامتقارن و ناهموار ژل، در ناحیه خط خنده برجستگی ایجاد شود که باعث بالا آمدن و پف کردن اطراف لبها میشود. در برخی موارد ورم بعد از تزریق ژل باعث بروز برجستگی در این ناحیه میشود که موقت است و در کوتاه مدت رفع میشود.
عوارض تزریق ژل گونه
تزریق ژل گونه نیز همانند تزریق ژل به نواحی دیکر ممکن است دارای عوارض جانبی باشد. این عوارض معمولا موقتی هستند و در کوتاه مدت برطرف میشود. بروز عوارض تزریق ژل گونه معمولا به تکنیک تزریق و تخصص پزشک بستگی دارد. اما به طور کلی برخی از عوارض ژل گونه عبارتند از:
ورم، کبودی و خارش: مانند هر روش تزریقی، یکی از عوارض شایع و طبیعی است که معمولا با کذشت چند روز بعد از تزریق برطرف میشود.
نشت ژل: در برخی موارد نادر ممکن است در اثر نحوه نادرست تزریق، ژل به نواحی دیگر نشت پیدا کند. در این صورت پزشک باید این مشکل را حل کند.
آسیب به رگها: در موارد بسیار نادر ممکن است تزریق ژل گونه به رگها و شریانها آسیب وارد کند که در این صورت درمان باید سریعا توسط پزشک انجام شود.
علائم نکروز بعد از تزریق ژل
نکروز یا مرگ بافت پوست یکی از عوارض جدی تزریق ژل است که باعث از بین رفتن بافت پوست میشود. نکروز زمانی اتفاق میفتد که تزریق ژل نامرغوب و یا تزریق نادرست باعث مسدود شدن رگ خونی شده و از رسیدن خون و اکسیژن به بافتها جلوگیری میشود. علائم نکروز شامل درد شدید در ناحیه تزریق، سفید شدن و یا تغییر رنگ پوست به بنفش میشود. در صورت مشاهده این علائم درمان فوری الزامی است.
عوارض تزریق ژل به لب
کارآمدترین و مناسبترین روش برای پر کردن و فرمدهی لب تزریق ژل است. با استفاده از این روش با کمترین میزان عوارض تزریق ژل به لب، لبهایتان را به فرم و حجم مورد علاقه خود تغییر دهید. با این حال عوارض احتمالی در این روش وجود دارد. عوارض تزریق ژل لب شامل موارد زیر میشود:
- عفونت: در صورت استفاده از تجهیزات غیر استریل و یا ژل نامرغوب ایجاد میشود.
- برآمدگی غیرمتعارف در زیر پوست: ممکن است برای رفع آن، نیاز به جراحی یا دارو باشد.
- جابهجایی ژل: در برخی از موارد ژل از ناحیه تزریق شده به نواحی دورتر از آن منتقل میشود.
- زخم: به دلیل تزریق نادرست ممکن است ایجاد شود.
- انسداد عروق خونی در صورت: ممکن است منجر به مرگ بافت و کوری دائمی شود.
برای کاهش و یا جلوگیری از عوارض تزریق ژل لب، رعایت نکات بهداشتی و مراقبتهای بعد از تزریق ژل لب الزامی است.
عکس عفونت ژل لب
عوارض تزریق ژل به واژن
یکی از روشهای جوان سازی واژن، تزریق ژل است. این روش محبوب که بدون هیچ جراحت یا نیاز به بستری صورت میگیرد، همراه با عوارضی است. این عوارض بهطور کلی به دو دسته تقسیم میشوند که در ادامه بهطور کامل به آنها پرداختیم. عوارض تزریق ژل به واژن بسیار نادر است.
- واکنش آلرژیک که علائم آن کهیر، خارش، گرما یا سوزن سوزن شدن، تب، درد مفاصل، خشکی دهان، خشکی واژن، گرفتگی بینی، تنفس سخت، تورم در صورت یا گلو است.
- واکنش شدید پوستی که علائم آن شامل تب، گلودرد، سوزش چشم، درد پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش همراه با تاول و لایه برداری میشود.
عوارض جانبی نادر اما جدی این تکنیک نیز شامل موارد زیر است:
- تشنج
- بی حسی
- سوزش
- درد یا احساس گزگز در دست یا پای شما
تمامی عوارض نامبرده بهندرت دیده میشوند. با این حال در صورتی که هر یک از این عوارض را مشاهده کردید، به پزشک متخصص مراجعه کنید. تزریق ژل به واژن مانند سایر تزریقها عوارضی شایع نیز دارد. این عوارض کاملا طبیعی است که بعد از مدت زمان کمی بهطور کلی از بین میرود. برای آسایش خاطر شما در ادامه به معرفی این عوارض نیز میپردازیم.
شایعترین عوارض تزریق ژل به واژن
عوارض طبیعی و شایع این روش شامل موارد زیر میشود:
- خارش یا ترشح واژن
- درد قاعدگی، خونریزی شدید
- درد سینه
- سردرد
- بثورات، خارش
- درد معده، تهوع، اسهال
- علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی، عطسه، گلودرد
عوارض تزریق ژل به سینه
یکی از مناسبترین راهکارها برای بزرگتر کردن سایز سینه در بانوان تزریق ژل است. این روش به حجیم شدن و فرمدهی سینه بانوان منجر میشود. بهطور کلی تزریق ژل به سینه بیخطر تلقی میشود. با این حال مانند همه تکنیکهای پزشکی احتمال بروز عوارض در آن وجود دارد. این عوارض شامل موارد زیر میشود:
- نکروز (مرگ بافت) نوک سینه
- التهاب ناشی از تزریق تصادفی پرکننده در مجاری شیر
- عفونت
- کبودی
- سرخی
- ورم
- درد
- خارش
- راش
- واکنش آلرژیک
- حرکت ژل پر کننده در طول بافت تزریقی
- تبدیل پرکننده بهصورت توده
خطر ابتلا به این عوارض به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله این فاکتورها سلامت کلی و وجود هرگونه بیماری زمینهای است. این نکته را به خاطر داشته باشید که این روش برای بانوان باردار و شیرده مناسب نیست. از این رو در صورتی که باردار یا مادری شیرده هستید، از تزریق ژل بهطور جدی خودداری کنید.
درمان حساسیت به ژل تزریقی
همانطور که گفته شد، یکی از عوارض جدی بعد از تزریق ژل، حساسیت و آلرژی به ژل تزریقی است که ممکن است یکی از عوارض بلند مدت تزریق ژل نیز باشد. در صورت مشاهده حساسیت به ژل تزریقی در اولین فرصت به پزشک مراجعه و برای درمان اقدام نمایید. برخی از شابعترین علائم حساسیت به ژل تزریقی عبارتند از:
- قرمزی و تورم در مدت طولانی
- مشاهده توده و برآمدگی در ناحیه تزریق
- خارش و سوزش مداوم
- کبودی طولانی مدت
در صورت مشاهده این علائم، رعایت موارد زیر به پیشگیری از افزایش حساسیت کمک میکند:
- پرهیز از لمس و خاراندان محل تزریق ژل
- استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی
- مصرف قرص آنتی هیستامین
- مراجعه به پزشک
نکاتی مهم برای جلوگیری از بروز عوارض تزریق ژل
برای جلوگیری از بروز عوارض تزریق ژل نکات زیر را قبل از اقدام رعایت کنید. این نکات احتمال بروز هر گونه عارضهای را به صفر میرساند.
- برای تزریق ژل تنها به پزشک متخصص مراجعه کنید. توجه داشته باشید که پزشک مدنظرتان از ویالهای دارای برچسب و مهر و موم شده مناسب استفاده کند. همچنین میتوانید از پزشک خود بخواهید که تنها از ژل تزریقی تایید شده توسط سازمان غذا و دارو آمریکا FDA استفاده کند. این نکته را به خاطر داشته باشید که هرگز از ژلهای غیرمجاز استفاده نکنید و همچنین تزریق ژل را در محیطهای غیرمعتبر مانند آرایشگاهها یا خانههای خصوصی انجام ندهید.
- همیشه از پزشک متخصص خود بخواهید که اطلاعات برچسب روی ژلهای تزریقی و پرکنندهها را به شما نشان دهد. قبل از تزریق از پلمپ بودن بسته و تاریخ انقضا آن اطمنیان حاصل کنید.
- همیشه نوع محصول تزریقی و همه عوارض جانبی احتمالی آن را بدانید. ممکن است هریک از ژلها تنها برای تزریق ناحیهای خاصی فرموله شده باشد. از این رو قبل از تزریق نسبت به آن اطلاعات لازم را کسب کنید. در صورتی که در خصوص هریک از موارد سوالی داشتید با پزشک متخصص خود در خصوص آن مشورت کنید.
- هرگز ژلهای پرکننده و تزریقی پوستی را بهصورت اینترنتی خریداری نکنید. آنها ممکن است جعلی، آلوده یا مضر باشند.
- هرگزاز هیچ نوع پرکننده یا سیلیکون مایع برای کانتور بدن استفاده نکنید. در حقیقت هرگز نباید از فیلرهای سینه، پرکنندههای “باسن” یا پرکنندههای فواصل بین ماهیچهای که حاوی سیلسکون هستند، استفاده کنید. این محصولات خطرناک هستند و صدمات جدی و حتی مرگ را منجر میشوند.
- ایمنی این محصولات برای استفاده زنان باردار، شیرده یا نوجوانان و کودکان زیر ۱۸ سال مشخص نیست. از این جهت تزریق ژل برای این گروهها ممنوع است.
- یکی از مهمترین نکات مراقبتی، برای جلوگیری از عوارض، توجه به نحوه صحیح خوابیدن بعد از تزریق ژل است.
روشهای پیشگیری از بروز عوارض تزریق ژل
برای جلوگیری و کاهش میزان کبودی و تورم در محل تزریق توصیههای زیر را با دقت بخوانید و آنها را اجرا کنید. این توصیهها بر حسب زمانهای قبل و بعد از تزریق ژل نوشته شدهاند. که با رعایت این توصیه ها می توان ماندگاری تزریق ژل به لب را افزایش داد.
یک هفته قبل از تزریق ژل
یک هفته قبل از تزریق ژل لازم است که موارد زیر را رعایت کنید:
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون بدون نسخه و تجویز پزشک خودداری کنید. این داروها شامل آسپرین، موترین، ایبوپروفن و جلوی میشود.
- از مصرف مکملها از جمله سنت جان، جینکوبیلوبا، روغن گل پامچال، سیر، جینسنگ و ویتامین E خودداری کنید.
۲ روز قبل از تزریق
۲ روز قبل از طریق لازم است به موارد زیر پایبند باشید که میزان عوارض احتمالی را به حداقل برسانید.
- از محصولات موضعی مانند ترتینوئین (Retin-A)، رتینول، رتینوئیدها، اسید گلیکولیک یا هرگونه محصول ضد پیری استفاده کنید.
- استفاده از موچین، اپیلاسیون یا کرم از بین برنده موهای زائد در منطقه تحت درمان ممنوع است.
- برای کاهش کبودی مصرف گل همیشه بهار کوهستانی را از دو روز قبل از تزریق در نظر بگیرید.
۲۴ ساعت قبل از تزریق
به هیچ وجه در این مدت زمان نوشیدنیهای الکی مصرف نکنید. اگر قبلاً از تبخال صورت رنج میبردید، احتمال بروز زخمهای سرد بعد از سوراخ شدن پوست بهوسیله سوزن وجود دارد. از این رو به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از اقدام در این خصوص با پزشک خود مشورتی داشته باشید.
روز تزریق ژل
نکات توصیه شده در روز تزریق ژل به شرح زیر است:
- با صورت تمیز، شسته شده و بدون آرایش به مطب بروید.
- بهمنظور افزایش حداکثر راحتی در طول انجام تکنیک ممکن است بیحسی موضعی تزریق شود.در برخی موارد داروی بیحسی موضعی به داخل یا اطراف ناحیه مورد درمان تزریق خواهد شد.
نکاتی بعد از عمل برای کاهش عوارض تزریق ژل
۲۴ ساعت ابتدایی بعد از تزریق ژل اهمیت بالایی دارد. در ادامه بهطور کامل به نکاتی که باید در این مدت رعایت شود، پرداختهایم.
-
ساعت اول
در ساعت اول برای کاهش عوارض تزریق ژل از کیسه یخ و گل همیشه بهار کوهستانی بهصورت موضعی استفاده کنید. قرص آرنیکا (گل همیشه بهار کوهستانی) + بروملین هر دو مکمل طبیعی برای کاهش کبودی هستند. در صورت لزوم از استامینوفن برای کاهش درد استفاده کنید.
از خارش و ماساژ دادن محل تزریق بپرهیزید. همان طور که در متن بالا توضیح دادیم این علائم کاملا طبیعی هستند و پس از چند روز رفع میشود. از این رو برای رفع آن مداخلهای نکنید.
از شستن صورت بعد از تزریق ژل لب خودداری نمایید.
-
۶ تا ۱۰ ساعت بعد از درمان
تا زمانی که تورم و قرمزی ناشی از تزریق برطرف نشد، از اعمال گرمای شدید در ناحیه تحت درمان خودداری کنید. این گرما شامل حمام آفتاب، برنزه کردن، سونا، وان داغ یا موم داغ میشود. برای کمک به کاهش تورم مصرف آنتی هیستامین در طول روز و Zyrtec یا Claritin و Benadryl را در طول شب توصیه میکنیم.
در صورت وجود برجستگی قابل مشاهده میتوانید آن ناحیه را ماساژ دهید. بسته به منطقه تحت درمان و محصول مورد استفاده ممکن است در منطقهای سفتی احساس کنید. این نواحی با گذشت زمانی در حدود ۱ تا ۲ هفته به حالت عادی بازمیگردند. همچنین از آرایش کردن بعد از تزریق ژل خودداری کنید.
-
کاهش کبودی ناشی از تزریق ژل
پس از تزریق ژل از نوشیدن الکل و انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید؛ هر یک از این دو فاکتور ممکن است منجر به بروز کبودی بیشتر شود. همچنین برای تسکین کبودی مصرف آرنیکا یا بروملین را توصیه میکنیم. آناناس تازه بخورید و یخ را روی ناحیه کبود بگذارید.
نتیجه گیری
تزریق ژل روشی مطمئن و ایمن است که کاربردهای مختلفی دارد. برخی از این کاربردها جنبه زیبایی و برخی دیگر جنبه درمانی دارند. با این حال این روش همانند سایر تکنیکهای پزشکی ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.
اغلب عوارض تزریق ژل کوتاه مدت و طبیعی است و نیازی به درمان ندارد. با این حال نمیتوان بروز برخی عوارض نادر اما جدی را نادیده گرفت. این عوارض منوط به رعایت نکاتی است که در متن بالا بهطور کامل به آنها پرداخته شد.
انتخاب پزشک متخصص و حرفهای در این زمینه، احتمال بروز هر یک از عوارض فوق را به حداقل میرساند. دکتر مهرشاد رابط متخصص پوست، مو و زیبایی با برخورداری از سالها تجربه، بدون کمترین عوارضی نتیجه دلخواه شما را رقم میزند. همچنین اگر از عوارض تزریق ژل رنج می برید، میتوانید از مشاورههای دکتر رابط بهرهمند شوید.
متخصص و جراح پوست و زیبایی، لیزرهای پیشرفته پزشکی، کاشت مو و ابرو از دانشگاه شهیدبهشتی، دارای بورد تخصصی،
عضو ثابت انجمن متخصصین پوست و موی ایران عضو دائم آکادمی زیبایی اروپا، ارائه مقالات متعدد در کنگره های معتبر بین المللی
4 پاسخ
با سلام من حدود ٥ماه پيش فيلر و زاويه صورت زدم دوماه بعداز تزريق سمت راست صورتم بدجور درد ميكنه مثل دندان درد احتمال داره از تزريق باشه ممنون ميشم كمكم كنين
سلام
به پزشکی و یا کلینیکی که انجام دادید جهت بررسی مراجعه بفرمایید
سلام
من صورتم ژل تزریق کردم و بوتاکس ،صورتم جاهایی که ژل تزریق شده برجستگی داره ، با انجام این تزریق ژل صورتم پیرشد،
آیا درمانی هست که صورتم برگردونم به قبل
سلام
با تزریق انزیم در صورتیکه از ژل مرغوب استفاده کرده اید میتوانید مشکل رو حل کنید
وقتدهی
09022341934
02188078000