درمان جوش زیر پوستی و دلایل بروز آن

جوش زیر پوستی از آن دسته جوش هایی است که شاید در ظاهر چندان آزار دهنده به نظر نرسد، اما معمولا درد آن آزار دهنده است. این جوش که در برخی مواقع با نام جوش کیستی نیز شناخته می شود، یکی از انواع شایع جوش محسوب می شود. ممکن است در هر قسمت از بدن با این جوش ها مواجه شوید اما بهتر است بدانید که این برآمدگی های زشت و آزاردهنده کاملا و به راحتی قابل درمان هستند. اگر با ادامه این مطلب از وب سایت دکتر رابط همراه باشید، راه های درمان جوش زیر پوستی و دلایل بروز آن را معرفی خواهیم کرد.

جوش زیرپوستی چیست؟

جوش زیر پوستی بر خلاف جوش های دیگر در زیر پوست ایجاد می شود و معمولا دردناک است. تغییرات هورمونی، استرس و تغذیه ممکن است باعث ایجاد این جوش شود. روش های درمان جوش زیر پوستی نیز شامل انواع روش های خانگی، دارویی و کلینیکی است.

جوش زیر پوستی به انگلیسی comedones گفته می شود. نوعی جوش که برعکس جوش سر سیاه بینی در بخش بیرونی و زیرین پوست ایجاد می شود. از جمله علایم آن باید به سر سفید بودن، حس درد در زمان لمس، سفتی، التهاب و قرمزی در اطراف آکنه و چرکی بودن اشاره داشته باشیم. این نوع آکنه انحصارا در یک بخش مشاهده نمی شود و در هر قسمت از بدن ممکن است ایجاد شود.

علت جوش های زیر پوستی

اول از همه باید یادآور شد که نمی توان این جوش را در دسته بیماری های پوستی با منشا باکتری قرار داد. اگر بخواهیم پاسخی علمی به این سوال بدهیم، باید به علت پزشکی آن اشاره کنیم. وقتی سبوم و چربی های پوستی در زیر پوست ایجاد شده و تجمع پیدا کنند، پوست متورم شده و در لایه زیرین آن جوش ایجاد می شود. معمولا این در شرایطی است که سبوم قادر به خروج از زیر پوست نمی باشد. اما عواملی که باعث افزایش ترشح و تجمع چربی پوستی و در نتیجه آکنه زیرپوستی می گردد، شامل موارد زیر است:

  • تغییرات هورمونی خصوصا افزایش ترشح هورمون آندروژن در سن بلوغ
  • علل ژنتیکی در ایجاد پوستی مساعد برای جوش زیر پوستی بزرگ
  • استرس و اضطراب کنترل نشده یا ناگهانی با ترشح هورمون کورتیزول
  • حساسیت به بعضی داروهای خاص (برای مثال کورتیکو استروئیدها)
  • حساسیت به برخی مواد غذایی
  • استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی نامناسب

انواع آکنه زیر پوستی

جوش هایی که در زیر پوست ایجاد می شوند بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته بندی می گردند که یکی از آنها محل قرار گیری آن بر روی بدن است. یکی از مزایای این دسته بندی انتخاب روش درمانی مناسب است.

جوش زیر پوستی بینی

بینی به دلیل تمرکز غدد چربی ساز پوستی یکی از مستعد ترین بخش های بدن برای ایجاد جوش های مختلف شناخته می شود. بنابراین بینی یکی از اعضای بدن است که احتمال درگیر شدن آن با جوش زیر پوستی بزرگ و کوچک، بیشتر می باشد. البته جوش های بینی با درمان های معمول مثل فیشیال ضد جوش به راحتی درمان پیدا می کنند.

جوش زیر پوستی پیشانی

پوست پیشانی نیز به دلیل تماس با دست و موها ممکن است مستعد ابتلا به جوش از انواع مختلف از جمله زیر پوستی باشد. استفاده از وسایل آرایشی نامناسب ممکن است باعث انسداد راه های خروج چربی های پوستی و در نتیجه ایجاد جوش در زیر پوست می گردد. با انواع ماسک برای جوش زیر پوستی می توان این نوع آکنه را نیز درمان کرد. از بین بردن سریع جوش صورت در بخش پیشانی ممکن است باعث بازماندن اثرات جوش پس از بهبود شود.


همچنین ببینید: ایا راکوتان لک صورت را از بین می برد؟


جوش زیر پوستی دردناک

جوش های زیر پوستی معمولا دردناک هستند؛ این درد معمولا با فشار دادن حس می شود. البته این در مورد همه انواع این نوع جوش صدق نمی کند. در مواردی ممکن است فرد هیچ دردی در ناحیه جوش احساس نکند. توجه داشته باشید این نوع جوش هر چه بیشتر لمس شود دردناک تر می شود. می توانید برای درمان از ماسک برای جوش زیر پوستی التیام بخش استفاده کنید.

پیشگیری از بروز جوش های زیر پوستی

هر چند پیشگیری از این نوع آکنه قطعی نیست اما بد نیست با رعایت برخی از اصول مراقبت از پوست احتمال ابتلا به این نوع جوش را کاهش دهید. از جمله برخی اقدامات پیشگیرانه توجه به موارد زیر قابل توجه است:

  • شست و شوی بیش از اندازه پوست آن را خشک کرده و غدد چربی را برای ترشح بیشتر فعال می کند.
  • عدم شست و شوی پوست نیز باعث تجمع چربی و انسداد خروجی جوش ها می شود.
  • استفاده زیاد از اسکراب ها باعث سایش پوست و احتمال بیشتر ابتلا به جوش زیر پوستی می شود.
  • استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد یا تاریخ مصرف گذشته ممکن است باعث ایجاد جوش شود.
  • استفاده از زیاد از وسایل آرایشی و بهداشتی در برخی پوست های حساس ممکن است باعث ایجاد جوش گردد.
  • برای خشک کردن صورت از حوله تمیز استفاده کنید.
  • بالش و حوله خود را به طور مرتب بشویید.
  • اگر نسبت به دارو یا خوراکی خاص حساسیت دارید، آن را با احتیاط مصرف کنید.
  • اگر در محیط آلوده ای فعالیت می کنید، شستشو و استفاده معقول از مرطوب کننده ها را مد نظر قرار دهید.

چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنیم

به طور کلی جوش های معمولی از جمله جوش های زیر پوست خطرناک محسوب نمی شوند و پس از مدت زمانی به خودی خود از بین می روند. البته که می توان با روش های درمان جای جوش صورت، سرعت بهبود آن را افزایش داد. اما در بعضی مواقع بد نیست برای درمان یا بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. یعنی اگر

  • جوش مدت زمان زیادی بهبود پیدا نکرده است.
  • تعدد دفعات ابتلا و تعداد جوش ها زیاد است.
  • شروع ایجاد جوش ها با شروع مصرف دارویی خاص همزمان بوده است.
  • جوش زیر پوستی با برخی بیماری های دیگر به طور همزمان ایجاد شده است.
  • جوش به شدت دردناک و ملتهب شده است و…

بهتر است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.


همجنین ببینید: از بین بردن جای جوش با سابسیژن


درمان سریع جوش زیر پوستی

برای درمان جوش  پریودی و جوش از نوع زیر پوستی راه های مختلفی وجود دارد. این راه ها شامل روش های درمان خانگی، استفاده از روش های دارو درمانی و روش های کلینیکی است که در ادامه برخی از این روش ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

دارو درمانی

برای درمان این نوع جوش پزشکان ممکن است از برخی داروهای خوراکی نیز کمک بگیرند. برای مثال قرص راکوتان ایزوترتینوئین است. این قرص دارای میزان قابل توجهی ویتامین A می باشد. استفاده از آنتی بیوتیک ها برای کاهش التهابات و داروهای کنترل آندروژن نیز دیگر موارد دارو درمانی جوش زیر پوست محسوب می شود.

استفاده از لوسیون ها و کرم ها

کرم ها و لوسیون های مختلفی تاکنون برای درمان انواع جوش تولید شده اند. لوسیون های ضد آکنه و ضد التهاب، رتینوئیدهای موضعی، بنزوئیل پراکسید، آنتی بیوتیک های موضعی، در کنار برخی مرطوب کننده ها یا کنترل کننده های چربی سطح پوست روش های لوسیون درمانی را تشکیل می دهند.

ماسک برای جوش زیر پوستی

یکی از روش های قابل توجه برای درمان آکنه زیر پوست، استفده از ماسک است. امروزه انواع ماسک برای جوش زیر پوستی  تولید شده است که از جمله آنها باید به ماسک های حاوی گوگرد اشاره کرد. استفاده از ماسک های خانگی مثل ماسک خیار نیز می تواند باعث کاهش التهابات جوش شود.

روش های درمان خانگی جوش زیرپوست

در کنار روش های مختلف درمانی می توانید از روش های خانگی نیز بهره ببرید. شستشوی به اندازه محل جوش و محافظت از ترکیدن جوش یکی از بهترین مراقبت های خانگی است. شما می توانید از انواع ماسک برای جوش زیر پوستی خانگی مثل ماسک آلوئه ورا، خیار، کمپرس یخ، ماسک روغن درخت چای، ماسک عسل و… نیز استفاده نمایید.

روش های درمان کلینیکی آکنه comedones

از روش های کلینیکی نیز باید به لیزرتراپی اشاره کرد. در این روش کلاژن سازی تقویت شده و پوست به سرعت ترمیم می شود. روش های پاکسازی جوش نیز باعث بهبود سریع آن می گردد. در این روش آبرسانی کافی به پوست انجام می شود و چربی های سطح جوش نیز به راحتی حذف می شوند. لایت تراپی و تزریق کورتیکواستروئید ها نیز از دیگر روش های کلینیکی شناخته می گردند.

خدمات دکتر رابط

در این مطلب توضیحاتی در مورد درمان جوش زیر پوستی بزرگ و دلایل بروز آن ارائه شد. امیدواریم پاسخ سوالات خود را در این مقاله یافته باشید. اگر به دنبال استفاده از روش های کلینیکی برای درمان جوش پوست خود هستید، توصیه می شود به کلینیک های معتبر مراجعه کنید تا نتیجه درمان برای شما قابل لمس تر باشد. کلینیک تخصصی پوست و مو  دکتر رابط یکی بهترین گزینه ها برای مراجعه در شهر تهران محسوب می شود. در این کلینیک شما می توانید انواع خدمات درمانی و زیبایی را با بالاترین کیفیت دریافت نمایید.

شما می‌توانید جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید:

جوش زیر پوست چند نوع دارد؟

این نوع جوش شامل دو نوع آکنه کیستیک (نوع کیستی) و آکنه ندول است. در نوع کیستیک چرک از جنس مایع و در نوع ندول از جنس جامد می باشد.

آیا می توان برای درمان از روش تخلیه جوش با سوزن استفاده کرد؟

برای جوش کیستیک این روش در کلینیک ها قابل انجام است. توجه داشته باشید هر گونه تخلیه غیر اصولی ممکن است باعث عفونت یا التهابات بیشتر و حتی ایجاد مشکلات جدی تر برای پوست شما گردد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.