دکتر خوب برای برداشتن خال؛ متخصص خال گوشتی

هرچند که خال پوستی یک عارضه کاملاً طبیعی به شمار می‌رود، اما خیلی‌ها وجود آن را روی پوست صورت یا بدنشان، خوش ندارند. خانم‌ها و حتی آقایان همه به دنبال راهی هستند که بتوانند خال‌های پوستی خود را از بین برده و پوستی روشن، شفاف و صاف داشته باشند. برای این کار، نه‌تنها روش‌های درمانی بسیاری وجود دارد، بلکه پزشکان بسیاری نیز در سرتاسر ایران در زمینه برداشتن خال فعالیت دارند.

متخصص-برداشتن-خال

در این مقاله می‌خواهیم ویژگی‌های بهتری دکتر برای برداشتن خال را به شما معرفی کنیم. ازآنجایی‌که تعداد مراکزی که خدمات برداشتن خال ارائه می‌دهند بسیار زیاد است، بدیهی است که انتخاب یک گزینه معتبر از میان آن‌ها، اندکی چالش‌برانگیز باشد. ما در این مقاله بهترین دکتر و کلینیک ازبین‌بردن خال گوشتی را معرفی خواهیم کرد. قبل از آن اما بیایید به انواع خال و انواع روش‌های برداشتن آن نگاهی بیندازیم.

انواع خال کدام است؟

خال (Mole) در واقع یک ضایعه خوش‌خیم پوستی به شمار می‌رود که همه آدم‌ها آن را تجربه کرده‌اند. به زبان علمی، خال را می‌توان تجمع سلول‌هایی پوستی با نام ملانوسیت (Melanocyte) دانست؛ زمانی که تعداد این سلول‌ها در یک نقطه خاص از بدن به طور افراطی افزایش پیدا کند، خال به وجود می‌آید. برای انتخاب بهترین درمان، ابتدا باید انواع خال پوستی را شناخت.

از جمله متداول‌ترین خال‌های پوستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خال گوشتی (Meaty spot)

رایج‌ترین نوع خال که می‌توان آن را هم بین آقایان و هم بانوان در تمامی سنین شاهد بود، خال گوشتی است. اگر می‌پرسید که خال گوشتی چیست، در جواب باید چنین بگوییم که این خال در حقیقت یک زائده برجسته و تیره‌رنگ است که می‌تواند ابعاد و اشکال مختلفی داشته باشد.

خال جانکشنال (Junction nevus)

از دیگر انواع خال که به‌صورت موقت در بدن دیده می‌شود، می‌توانیم به این مورد اشاره کنیم. این خال از ۲ سالگی تا دوران بلوغ ظاهر می‌شود و رنگ آن نیز معمولا قهوه‌ای است. این خال بیشتر در ناحیه تناسلی یا کف پا قابل مشاهده است.

دکتر-خوب-برای-درمان-خال---تصویر-شاخص

خال مرکب (Compound Nevus)

این خال را می‌توان ترکیبی از دو نوع قبلی دانست؛ این عارضه پوستی برجستگی چندانی ندارد و بسیار هم کوچک است. بیشتر می‌توان آن را در نواحی شکم، پشت و کمر یا روی بازوها مشاهده کرد. این خال هیچ عوارض جانبی خاصی نیز به همراه ندارد.

خال دیسپلاستیک (Dysplastic nevus)

این خال شباهت بسیاری به خال‌های مرکب دارد. این خال‌ها معمولاً به‌صورت خوشه‌ای و جمعی روی نقاطی از بدن مانند شانه‌ها یا بازوها دیده می‌شوند. هرچقدر پوست روشن‌تر باشد، احتمال وجود این خال نیز بیشتر خواهد بود. این خال‌ها برجستگی بسیار خفیفی دارند.

خال درمال (intradermal Nevus)

این خال‌ها معمولا زیرپوستی هستند و با افزایش سن، به سطح پوست نزدیک می‌شوند. هرچقدر که بیشتر به پوست نزدیک شوند، رنگ‌ آن‌ها نیز تیره‌تر می‌شود. این خال را بیشتر می‌توان در محل رشد موها مشاهده کرد.

خال اکتسابی (Acquired nevus)

این خال‌ها معمولاً بی‌خطر هستند و وجود آن‌ها بر روی پوست بسیار عادی است. این خال‌ها ممکن است از ۲ سالگی تا ۴۰ سالگی به‌طور ناگهانی پدید بیایند. این خال‌ها اغلب تغییر شکل نمی‌دهند و به همان شکلی که ظاهر شده‌اند باقی می‌مانند. با افزایش سن، احتمال بروز آن‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند.

خال مادرزادی (Congenital nevus)

چنان که می‌توان از نام این خال نیز به‌خوبی به ماهیت آن پی برد، این خال‌ها از بدو تولد در افراد مشاهده می‌شوند. در ابتدا این خال‌ها ممکن است بسیار کوچک باشند، اما رفته‌رفته امکان بزرگ‌شدن آن‌ها وجود دارد. توجه داشته باشید که احتمال بدخیم و سرطانی شدن این خال‌ها وجود دارد.

قبل-و-بعد-از-برداشتن-خال-گوشتی

خال ملانوسیتی (Melanocytic nevus)

از جمله خال‌هایی که نیاز به پیگیری دارند و ممکن است روزی به خال بدخیم تبدیل شوند، می‌توان به همین مورد اشاره کرد. این خال‌ها مادرزادی هستند و معمولاً به‌مرورزمان کوچک شده و از بین می‌روند. بیشتر می‌توان آن‌ها را روی کرم و نزدیک به باسن مشاهده کرد. در صورت ماندگاری آن‌ها، باید به پزشک مراجعه کرد.

خال هاله‌ای (Halo nevus)

همان‌طور که از نامش نیز به‌خوبی پیداست، این خال در اطراف خود دارای یک هاله است. در سنین نوجوانی و جوانی این خال را می‌توان به‌وفور مشاهده کرد. اگر چنین خالی در سنین بالا بروز پیدا کند، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد و برای درمان آن چاره‌ای اندیشید.

خال آبی‌رنگ (Blue nevus)

از نام این خال نیز می‌توان به ماهیت آن پی برد، این خال‌ها رنگی متمایل به آبی دارند و دارای اندکی برجستگی نیز هستند. سر و گردن بیشترین جایی است که این خال در آن‌ها مشاهده می‌شود. در صورت مشاهده این خال‌ها در سنین بزرگسالی باید به متخصص مراجعه کنید.

روش‌های برداشتن خال کدام است؟

خیلی از خال‌ها خوش‌خیم هستند و اصلاً نیازی به درمان ندارند؛ اما باز هم بسیاری از افراد برای اینکه پوستی زیباتر داشته باشند، به دنبال راهکارهایی برای درمان خال می‌گردند. همچنین برخی از خال‌ها نیز بدخیم محسوب شده و باید درمان شوند. از جمله متداول‌ترین روش‌هایی که می‌توان با آن خال را از بین برد، باید موارد زیر را برای شما نام ببریم:

برداشتن خال با لیزر

لیزرکردن یا سوزاندن خال، از جمله متداول‌ترین روش‌هایی است که می‌توان این عارضه پوستی را با آن از بین برد. این روش احتمال عفونت بسیار پایینی دارد و همچنین درد و خونریزی در آن بسیار اندک است. در این روش از لیزر CO2 استفاده می‌شود.

برداشتن خال با RF

در این روش از امواج رادیو فرکانسی (Radio Frequency) برای ازبین‌بردن خال استفاده می‌شود. این روش را می‌توان از جمله مؤثرترین روش‌های درمان به شمار آورد و در آن تنها نیاز به مقداری بی‌حسی وجود دارد؛ باقی کار به کمک الکترودهای میکرو فیبر انجام می‌شود.

انواع-خال-روی-بدن

پانچ کردن خال

در این روش خال را با دستگاهی خاص، از روی پوست پانچ می‌کنند. عملکرد این روش را می‌توان تا حدودی شبیه به دستگاه پانچ کاغذ دانست. در این روش خال به‌صورت عمقی از پوست جدا می‌شود و بعد از آن نیاز به بخیه پوست نیز وجود خواهد داشت.

برداشتن خال با نخ

در این روش که بیشتر برای خال‌های گوشتی از آن استفاده می‌شود، یک نخ مخصوص را به دور خال می‌بندند. جریان خون با این روش دیگر وارد خال نشده و خال اصطلاحاً خشک شده و می‌افتد. این روش زمان‌بر و طاقت‌فرسا است، به همین دلیل محبوبیت چندانی ندارد.

برداشتن خال با کرایو

کرایو یا فریز کردن خال از جمله روش‌های محبوب برای درمان این ضایعه پوستی به شمار می‌رود. در این روش از مقداری نیتروژن مایع بر روی خال پوست استفاده می‌شود. خال با این روش فریز شده و پزشک می‌تواند خال را از پوست جدا کند.

برداشتن خال با تراشیدن

برای خال‌هایی که ریشه‌دار باشند، می‌توان از روش تراشیدن استفاده کرد. در این روش خال را به همراه ریشه‌ای که در زیر پوست دارد می‌تراشند. این روش می‌تواند به بافت سالم پوست اطراف خال آسیب بزند و احتمال بازگشت خال نیز در آن وجود دارد.

برداشتن خال با برش و جراحی

این دو روش را می‌توان بسیار شبیه به یکدیگر دانست؛ زیرا اساس کار در آن‌ها یکی است. از روش برشی برای خال‌های بدخیم و سرطانی که عمق کمتری دارند استفاده می‌شود؛ روش جراحی اما برای خال‌های عمیق‌تر کاربرد دارد. خونریزی و بخیه بخشی از این دو روش به شمار می‌رود.

برداشتن خال با پلکسر یا پلاسما

در این روش از دستگاه مخصوص و قلم پلاسما استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند خال را تبخیر کرده و بدون آسیب به بافت پوست اطراف خال، این ضایعه پوستی را به بهترین شکل از بین ببرد. این روش بی‌خطر بوده و البته به دلیل تکنولوژي به‌کاررفته در آن، بسیار گران است.

برداشتن-خال-با-جراحی

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال

برای اینکه روش‌های درمانی خال به بهترین شکل نتیجه بدهند و اثربخشی آن‌ها تا بیشترین میزان ممکن افزایش پیدا کند، لازم است که نکات مهمی را به یاد داشته باشید. حواستان باشد که قرمزشدن ناحیه خال، درد یا تورم بعد از برداشتن خال کاملاً طبیعی است و بعد از گذشت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین می‌رود؛ در صورت ماندگار شدن آن‌ها باید به پزشک مراجعه کنید.

از جمله مهم‌ترین نکات مراقبتی بعد از برداشتن خال می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بهتر است که تا ۲ روز بعد از برداشتن خال، از شستن ناحیه آن خودداری کنید.
  • به‌هیچ‌عنوان به ناحیه خال دست نزنید و اگر خارش داشت، آن را نخارانید.
  • سعی کنید محل زخم خال را تمیز نگه دارید و از آلوده‌شدن آن جلوگیری کنید.
  • اگر بعد از برداشت خال نیاز به پانسمان داشتید، باید هر روز آن را تعویض کنید.
  • در صورت نیاز و به تجویز پزشک، محل زخم خال را باید مرطوب نگه دارید.
  • از شوینده‌هایی که حاوی الکل، پراکساید یا مواد صابونی هستند استفاده نکنید.
  • از خوابیدن روی محل زخم خال خودداری کنید تا زخم آن به‌خوبی بسته شود.

 

ویژگی‌های دکتر خوب برای برداشتن خال

چنان که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره کردیم، پزشکان و مراکز بسیاری برای برداشتن و درمان خال وجود دارند. بدیهی است که باتوجه‌به این تعدد، نمی‌توان به تمام آن‌ها اعتماد کرد و باید گشت و بهترین گزینه را از میان آنان برگزید. برای انتخاب یک پزشک حاذق و مناسب برای برداشتن خال، باید نکات و ویژگی‌های زیر را در نظر داشته باشیم:

دکتر خوب باید دانش و تجربه کافی داشته باشد

اولین چیزی که باید در یک دکتر خوب جستجو کرد، دانش کافی و تجربه اوست. دانش و آگاهی آکادمیک در کنار تجربه میدانی می‌تواند نشان‌دهنده مهارت یک پزشک متخصص باشد.

دکتر خوب مدرک رسمی برای کارش دارد

برای اینکه بتواند یک دکتر خوب را از افراد غیرمتخصص تشخیص داد، باید پروانه‌های و مدارک رسمی او را که از طرف مراجع ذی‌ربط صادر شده‌اند بررسی کرد. پزشکی که این مدارک و اسناد را نداشته باشد، بدون شک قابل‌اعتماد نخواهد بود.

دکتر خوب معمولاً شهرت زیادی دارد

هرچند که شهرت یک پزشک معمولاً دلیل بر کیفیت کار او نمی‌شود، اما می‌تواند یکی از ویژگی‌های مهم برای برتری او نسبت به دیگران باشد. هرچقدر که رضایت مراجعین از یک پزشک بیشتر باشد، بدون شک آن پزشک قابل‌اعتمادتر خواهد بود.

دکتر خوب مشاوره کاملی به شما می‌دهد

از دیگر ویژگی‌های دکتر خوب می‌توان به ارائه مشاوره‌های دقیق و تخصصی از جانب او به بیمار اشاره کرد. دکتر که کارش را بلد باشد، ابتدا بیمار را به بهترین شکل بررسی می‌کند، سپس بهترین راهکار برداشتن خال را برایش پیدا خواهد کرد.

دکتر خوب صبور و صمیمی است

از دیگر ویژگی‌هایی که باید برای یک دکتر خوب برشمرد، صبوری و صمیمیت اوست. هرچقدر که دکتر رفتار حرفه‌ای‌تر و گرم‌تری با مراجعین داشته باشد، بدون شک اعتبار او نیز بیشتر است. به‌علاوه صبر و حوصله پزشک نیز در رضایت مراجعین بسیار اهمیت دارد.

دکتر خوب یک مطب خوب دارد

در نهایت، از دیگر ویژگی‌های یک دکتر خوب می‌توان به مطب او اشاره کرد. هراندازه که مطب او بتواند رفاه بیمار را بیشتر تأمین کند، بدون شک اعتبار آن دکتر نیز بیشتر خواهد بود. برخی از دکترها در کلینیک فعالیت می‌کنند که خب کیفیت خدمات کلینیک نیز در این زمینه باید بررسی شود.

 

خدمات دکتر رابط برای برداشتن خال

در این مقاله، نگاهی به چیستی خال و انواع آن داشتیم؛ همچنین بهترین روش‌های درمان خال را نیز در کنار یکدیگر مرور کردیم. خال پوستی را می‌توان خیلی آسان و بدون دردسر با روش‌های مناسب از بین برد؛ اما شرط آن است که برای انجام این کار به یک دکتر خوب یا کلینیک معتبر مراجعه کنید. اگر به دنبال بهترین کلینیک تخصصی پوست و مو در تهران برای برداشتن خال هستید، ما می‌توانیم گزینه مناسبی برای شما عزیزان باشیم.

سؤالات متداول

انواع خال کدام است؟

خال پوستی انواع مختلفی دارد که از جمله متداول‌ترین آن‌ها می‌توان به خال گوشتی، خال ملانوسیتی، خال مادرزادی، خال اکتسابی، خال هاله‌ای، خال آبی و غیره اشاره کرد.

بهترین روش‌های درمان خال پوستی کدام است؟

از جمله بهترین روش‌های درمان خال پوستی می‌توانیم به لیزر، کرایو، جراحی، تراشیدن خال، پانچ کردن خال، استفاده از روش RF یا برداشتن خال با پلاسما اشاره کنیم.

ویژگی‌های دکتر خوب برای برداشتن خال چیست؟

دکتر خوب در این زمینه دانش و تجربه کافی دارد، صبر و صمیمیت دارد، رفتار او حرفه‌ای است، شهرت بالایی دارد و همین‌طور در یک مطب یا کلینیک باکیفیت فعالیت می‌کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.