خیلی از خانم ها در زمان بارداری شاید دچار عارضه های مختلفی شوند که ریزش مو نیز یکی از این عوارض است. البته اصلا نیازی به نگرانی نیست چون خیلی راحت می توان این عارضه را کنترل کرد و درمان آن را سریعا انجام داد. این عارضه به دلیل تغذیه جنین از بدنه شما است. هرچه بدن مادر قویتر باشد، عوارض های زمان بارداری نیز کمتر هستند. در این مقاله قصد داریم که درباره ریزش مو در دوران بارداری و تمامی نکاتی که باید درباره آن بدانید صحبت کنیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید > درمان ریزش مو چیست
استرس و تغییرات هورمونی
قطعا خانمی که باردار است استرس و تغییرات هورمونی را در حین بارداری تجربه می کند. از آنجایی که استرس می تواند یکی از عوامل ریزش مو باشد، با افزایش استرس در دوران بارداری قطعا این موضوع می تواند تاثیر زیادی بر ریزش موی خانم ها در زمان بارداری داشته باشد. البته ممکن است این عارضه تا بعد از بارداری هم ادامه داشته باشد، اما می توان آن را با روش های مختلف درمان یا کنترل کرد.
اختلالات تیروئید در خانم باردار
در صورتی که خانم باردار در حین بارداری یا بعد از بارداری دچار اختلالات تیروئیدی شود می تواند باعث ریزش مو شود و مقداری از موهای فرد از دست برود. البته این درصد کمی از خانم های باردار را شامل می شود.
فقر آهن در خانمی که باردار است
قطعا کمبود آهن نیز می تواند باعث این عارضه شود، چرا که در زمان بارداری، جنین برای رشد و شکل گیری از آهن موجود در بدن مادر تغذیه می کند و باعث افت و فقر آهن در بدن مادر می شود. در زمان بهتر است که از موادی مثل اسفناج که آهن زیادی دارند استفاده کنید یا با مشورت دکتر از قرص های آهن کمک بگیرید.
همچنین بخوانید > علت ریزش مو در زنان چیست
کمبودهای تغذیهای
به دلیل اینکه جنین در رحم مادر باید از بدن مادر برای رشد تغذیه کند، امکان کمبود یک سری ویتامین ها در بدن مادر بیشتر می شود و در این نتیجه اگر مادر تغذیه مناسب که دارای تمامی ویتامین ها و پروتیئن ها نباشد، می تواند باعث اختلالات مختلفی مثل کمبود ویتامین دی و بیوتین شود که می تواند ریزش مو را برای مادر به همراه داشته باشد.
استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری
اگر در زمان قبل از بارداری از قرص های ضد بارداری استفاده کرده باشید، بعد از بارداری باید مصرف آن ها را قطع کنید و به همین دلیل بعد از قطع مصرف این قرص ها باعث ریزش مو در زنان می شود.
سندرم تخمدان پلیکیستیک
این سندروم به دلیل تعادل نداشتن ترشح هورمون ها در خانم ها اتفاق می افتد و باعث ترشح هورمون های مردانه و رویش موهای زائو و ریزش موی سر می شود. پیشنهاد میشود مقاله ریزش مو ناشی سندروم تخمدان را مطالعه فرمایید
درمان ریزش مو در دوران بارداری به چه صورت است؟
این عارضه فقط در دوران بارداری اتفاق می افتد و نهایتا بعد از گذشت ۶ ماه از بین می رود، اما برای کنترل آن می توانید از شامپوهای نرم کننده و حجم دهنده مناسب نوع موی سر خود برای تقویت ریشه مو ها استفاده کنید. اما اگر خیلی نگران هستید می توانید برای معاینه به یک پزشک مراجعه کنید. اگر دوست دارید می توانید برای معاینه به کلینیک دکتر رابط مراجعه کنید.
درمان خانگی ریزش مو در بارداری
- رعایت رژیم غذایی سالم مانند مصرف منابع پروتئین، آهن، میوه و سبزیجات تازه
- استفاده از ماسکهای طبیعی مو مانند ماسک آلوئهورا، ماسک تخم مرغ و عسل، ماسک ماست و سبوس برنج
- ماساژ پوست سر با آب پیاز یا آب برنج
- کنترل و مدیریت استرس با یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفسی
- استفاده از شامپوهای ملایم با ترکیبات طبیعی مانند رزماری یا آلوئهورا
درمان ریزش مو در بارداری با طب سنتی
- ماساژ پوست سر با روغنهای طبیعی مانند روغن کنجد، روغن نارگیل و روغن زیتون
- شستشوی موها با آب نخود جوشانده
- گذاشتن ترکیب حنا و روغن نارگیل روی موها
- شستشوی موها با جوشانده رزماری، آویشن یا گل ختمی
بهترین قرص ریزش مو در بارداری
یکی از روش هایی که برای درمان این عارضه در دوران بارداری است، استفاده از قرص های دارویی است اما تاکیید میکنم بدون تجویز پزشک نمی توانید از قرص ها استفاده کنید، چرا که می تواند اثرات مخربی روی جنین یا حتی بدن مادر بگذارد.
- قرص رینفولتیل
- قرص درموبلا
- قرص پرینامکس دیورینگ پرگننسی
- قرص پرگناکر
- قرص پره ناتال
همچنین بخوانید > بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو
بهترین مکمل ریزش مو در بارداری
برای اینکه بتوانید کمبود ویتامین های خود را در زمان بارداری جبران کنید، می توانید از مکمل های زیر استفاده کنید البته به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان نباید بدون تجویز نسخه پزشک از این مکمل ها استفاده کنید چون ممکن است که برای شما و جنین خطرات خاصی به همراه داشته باشد.
- ویتامین B کمپلکس
- بیوتین
- ویتامین C
- ویتامین E
- زینک
ریزش مو در بارداری تا کی و چه زمانی ادامه دارد؟
این عارضه کاملا موقتی است و در اکثر خانم های باردار بعد از گذشت ۶ ماه به حالت قبلی خود باز میگردد. اما اگر در هر صورت مدت زمان آن بیشتر شد می توانید به پزشک متخصص برای درمان و معاینه مراجعه کنید.
آیا بارداری باعث ریزش مو میشود؟
بله چون جنین برای رشد نیاز به تغذیه کردن از بدن مادر دارد و همین موضوع می تواند باعث تغییرات به خصوصی در بدن مادر شود و مثلا با کمبود آهن موجب ریزش مو در خانم باردار شود.
برای ریزش مو در بارداری چی بخوریم؟
برای اینکه بتوانید بهترین دوران بارداری را داشته باشید، حتما باید به رژیم غذایی خود اهمیت دهید و از غذاهایی استفاده کنید مواد معدنی و ویتامین و پروتئین مورد نیاز شما و جنین تان را شامل می شوند که از این موارد می توان به موادی مثل اسفناج، عدس و لوبیا، نخود، چغندر، کشمش، تخم مرغ، لبنیات، گردو و بادام، دانه چیا، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو، غلات کامل، فلفل دلمهای، پرتقال و کیوی، آووکادو، موز و توت فرنگی، مرغ و ماهی، گوشت قرمز (در حد مجاز و پس از مشورت با پزشک) اشاره کرد.
آیا بین ریزش مو در بارداری و جنسیت جنین ارتباطی وجود دارد؟
خیر، این موضوع به صورت علمی ثابت نشده است به صورت سنتی در میان مردم رواج دارد.
برای جلوگیری از ریزش مو در بارداری چه باید کرد؟
- رژیم غذایی سالم و متعادل
- خودداری از شستن بیش از حد مو ها
- استفاده از شامپوها و نرم کننده های مناسب نوع مو
- خشک کردن موها بعد از حمام با حوله یا دمای محیط
- استفاده از شانه یا برس نرم
- شانه نکردن موهای خیس
- عدم استفاده از وسایل حرارتی مثل سشوار و اتوی مو
- نوشیدن آب به اندازه کافی
- استفاده از ماسک های طبیعی برای مو
- از حالت دادن های مو دوری کنید و سعی کنید موها به حالت طبیعی خودشان باشند
- حتما نوک موها را برای جلوگیری از موخوره کوتاه کنید
- حتما به اندازه و کافی بخوابید