خارش كف سر و روش های درمان خارش سر

خارش کف سر یکی از کلافه کننده ترین مشکلاتی است که تقریبا همه ما آن را تجربه کرده ایم. بعضی اوقات خارش ها آنچنان شدید می شوند که پوست سر دچار التهاب و سوزش می شود. اما واقعا مشکل اصلی چیست؟ آیا ممکن است کمبود نوعی خاص از ویتامین باعث خارش شود؟ چرا گاهی خارش های پوست سر متوقف نمی شود؟ کسی نمی داند! در حقیقت ممکن است علل مختلفی برای خارش وجود داشته باشد. همین سردرگمی ها باعث شد تا تصمیم بگیریم در مطلبی جدید از سایت کلینیک دکتر رابط به تفصیل در این مورد توضیحاتی ارائه دهیم. همراه ما باشید.

شامپوی-ضد-خارش-سر

علل خارش پوست سر چیست

از علل خارش سر می توان به عفونت های پوستی، شوره سر، حساسیت ها، شپش، خشکی یا چرب بودن بیش از اندازه پوست سر و… اشاره کرد. روش های درمان خارش سر نیز به طور معمول شامل درمان علت اصلی به همراه برخی درمان های مکمل برای از بین بردن خارش است.

معمولا همه ما خارش سر را در طول شبانه روز تجربه می کنیم. خارشی که کوتاه و به دفعات محدود است. اما موضوع وقتی جدی می شود که این خارش شدت پیدا کرده و به دفعات اتفاق بیافتد. در این مواقع است که موضوع کمی جدی می شود؛ به طوری که به دنبال علت اصلی می گردیم تا راه حلی برای از بین بردن خارش پیدا کنیم. بدون شک، شناخت انواع بیماری های پوستی خارش دار در این زمینه بسیار کمک کننده است. اگر بخواهیم به طور جداگانه علت های خارش پوست سر را بررسی کنیم احتمالا به یکی از علل زیر می رسیم:

  • شوره سر
  • فولیکولیت
  • شپش
  • کبد چرب
  • کمبود ویتامین
  • پسوریازیس
  • برخی اختلالات عصبی
  • خشکی یا چربی شدید
  • تغییرات هورمونی
  • کهیر
  • درماتیت
  • گال
  • بیماری های التهابی و…

خارش-سر-

خارش كف سر نشانه چيست؟

بدن هوشمند ما طوری طراحی شده است که در صورت وقوع مشکل، به وسیله علایمی به ما هشدار می دهد. فرقی نمی کند که در کدام بخش از بدن شاهد آن باشیم؛ خارش پیوسته و شدید یکی از این علایم است. همانطور که گفته شد میل شدید به خاراندن سر نشانه ابتلا به یکی از بیماری هایی است که در ادامه توضیحت بیشتری در مورد آن ها ارائه خواهیم کرد. آشنایی با علت و درمان خارش پوست در نقاط مختلف بدن نیز برای پیدا کردن راه درمان بسیار مفید است. حال ما سعی می کنیم اصلی ترین علل این مشکل شایع را بیشتر بررسی می کنیم.

خارش كف سر و ريزش مو

خارش پوست سر در بسیاری از مواقع رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد. ممکن است حتی خارش بیش از اندازه سر نیز باعث ضعیف شدن ریشه مو، کشیده شدن و در نتیجه ریزش آن شود. از طرف دیگر ریزش مو و خارش دو نشانه مشترک در بعضی از بیماری های پوستی نظیر شوره های شدید، عفونت های قارچی و… هستند. در این مواقع با درمان بیماری اصلی، ریزش و خارش نیز از بین می رود.

خارش کف سر و شوره

شوره بیماری است که در آن پوست سر پوسته پوسته شده و جدا می شود. در صورت عدم درمان شوره و عدم شستشوی کافی، پوست سر مستعد بیماری های دیگری مثل بیماری های قارچی نیز می گردد و این اتفاق باعث خارش شدید و مشکلات بعدی می شود. راه درمان شوره و پیش گیری از مشکلات مرتبط با آن نیز در شرایط معمول شستشوی مداوم با استفاده از شامپو های ضد شوره است.

خارش کف سر در بارداری

بعضی از خانم ها در دوران بارداری خود خارش کف سر را تجربه می کنند. این خود معلول علل دیگری است که به شرایط بارداری بر می گردد. یکی از مهمترین دلایل این موضوع نوسانات هورمونی در بدن مادر است که خود را با خارش نشان می دهد. استرس و کم آبی در کنار شوره سر نیز ممکن است خارش را شدت ببخشد. هر چند این موضوع تا حدی طبیعی است اما در صورت حاد و شدید شدن خارش می توان با برخی روش های درمانی تجویز شه توسط پزشک از شدت آن کاست.

علت-خارش-سر-در-شب-

خارش کف سر بعد از حمام

خارش پوست کف سر پس از حمام نیز مشکلی بسیار شایع است. اما به طور معمول مقطعی بوده و چندان نگران کننده نیست. علت این موضوع احتمالا به نوع شامپو یا صابون مورد استفاده بر می گردد. ممکن است پوست شما نسبت به بعضی از این شستشو دهنده ها حساسیت داشته باشد. علت دیگر نیز شستو با آب داغ یا بسیار سرد است. از طرف دیگر خشک نکردن مو پس از حمام نیز در بعضی مواقع باعث خارش سر می گردد.

خارش به علت شپش سر

شپش ها موجودات بسیار ریزی هستند که در موها لانه می کنند و مشکلات زیادی را برای مو و پوست سر ایجاد می کنند. یکی از این مشکلات مختلف همین خارش سر است. در بین موارد گفته شده تا به اینجا شپش مشکل جدی تری شناخته می شود. درمان شپش سر به همراه شستشوی مداوم، راه حلی خوب برای درمان این بیماری و از بین بردن خارش سر است.

خارش کف سر چرب

پوست سر از لحاظ خشکی باید همیشه در حد متعادل نگه داشته شود. هر چه پوست به سمت خشکی یا چربی بیش از اندازه حرکت کند، مشکلاتی برای پوست و مو ایجاد می شود که یکی از آنها خارش است. جهت حفظ چربی پوست در حد نرمال استفاده از شامپوهای مناسب، تغذیه مناسب و مصرف به اندازه آب بهترین راهکارها محسوب می گردند. یکی از روش های درمان خارش سر حفظ ph و چربی طبیعی سطح پوست سر است.

خارش کف سر بعد از کراتین

اگر بعد از کراتینه کردن موهای خود دچار خارش یا ریزش شده اید جای نگرانی وجود ندارد. این مشکل بسیاری از افراد پس از کراتینه کردن مو است. اما راه حل چیست؟ راه حل شستشو با مواد شستشو دهنده مناسب، عدم استفاده از نرم کننده ها و مواد حاوی سولفات است.

علت خارش سر در شب چیست؟

افرادی نیز وجود دارند که به محض ورود به رخت خواب با خارش های شدید در بخش های مختلف بدن از جمله سر مواجه می شوند. گر چه در بسیاری از اوقات مشکل حادی محسوب نمی شود. با مطالعه مطلب علت خارش بدن در شب به راحتی می توانید علت خارش را پیدا کرده و به دنبال رفع آن باشید.

خارش سر و کبد چرب

کبد چرب ممکن است خود را با خارش های پوستی نشان دهد. البته اگر خارش کف سر دارید نباید به این زودی نگران شوید. کبد چرب نشانه های دیگری نیز دارد که در صورت اشتراک آن با خارش احتمال ابتلا به کبد چرب وجود دارد. در هر صورت بهتر است تشخیص و درمان را به عهده پزشک بگذارید.

خارش سر کمبود چه ویتامینی است

همانطور که می دانید خارش علل بسیار زیادی دارد. به همین دلیل نمی توان به راحتی آن را به کمبود ویتامین نسبت داد. به شکل کلی کمبود برخی از ویتامین ها نیز شاید باعث وقوع خارش هایی در بدن شود. برای مثال ویتامین های گروه B از این دسته اند. از دیگر ویتامین ها نیز می توان به D و E اشاره داشته باشیم.

خارش سر با منشا بیماری های پوست و مو

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، خارش یکی از نشانه های بیماری های پوستی مثل فولیکولیت، پسوریازیس، درماتیت و.. یا حتی بیماری های غیر پوستی است. اگر علت خارش سر شما ابتلا به این بیماری ها باشد بهترین راه برای درمان آن برطرف کردن علت اصلی یعنی بیماری اصلی است. با درمان بیماری اصلی خود به خود نشانه های خارش در سر نیز به آرامی از بین می روند.

روش-های-درمان-خارش-سر

درمان خانگی خارش سر

با انجام برخی از مراقبت های خانگی می توانید به راحتی از شدت خارش بکاهید. البته اگر مشکل شما جدی است و نشانه های دیگری از بیماری وجود دارد، بهتر است مراقبت های خانگی را درکنار درمان بیماری اصلی در پیش گیرید. از جمله این راهکارهای درمان خانگی موارد زیر قابل توجه اند:

  • کنترل اضطراب و استرس با روش های مدیتیشن، مشاوره یا مصرف دارو
  • تغذیه کامل و مصرف به اندازه آب در طی شبانه روز
  • استفاده صحیح از شانه تمیز و ضد عفونی شده
  • شانه زنی همیشگی و ارام پوست
  • شستشوی اصولی، به اندازه و مداوم مو
  • مصرف برخی از ضد حساسیت ها با مشورت پزشک
  • استفاده از ماسک های خانگی مو و…

شامپوی ضد خارش سر

امروزه شرکت های مختلف دارویی رقابت شدیدی در به دست آوردن سهم بیشری از بازار دارند. از همین روی محصولات متنوعی به بازار عرضه شده است که هر کدام ویژگی های خاص، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. در بین این محصولات متنوع، برخی از انواع بهترین شامپیو برای خارش پوست سر عبارتند از:

  • شامپو کلاسیک هد اند شولدرز
  • شامپوهای سریتا
  • شامپوهای ضد حساسیت و ضد شوره اویدرم
  • شامپو کاپوس جوانه گندم
  • شامپو سبورئیک دئودراگ
  • شامپو ایروکس اکتوپیروکس
  • شامپو فولیکا
  • شامپو بیتاکر درمالیفت
  • شامپو AVEENO
  • شامپو سلنیوم سولفاید آسادرم

خارش-كف-سر-

خدمات دکتر رابط برای خراش کف سر

در این مطلب که در مورد خارش كف سر و روش های درمان خارش سر به نگارش درآمده است تلاش شد تا به متداول ترین پرسش ها در این زمینه پاسخ داده شود. همانطور که گفته شد در برخی از مواقع این مشکل نیاز به بررسی های اساسی توسط پزشک متخصص دارد. لذا مراجعه به پزشکان زبده برای تشخیص صحیح علت خارش از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر برای حل این مشکل به دنبال متخصص پوست و مو و کلینیک تخصصی می گردید، بد نیست بدانید کلینیک دکتر رابط به عنوان یکی از بهترین ها در تهران شناخته می شود. این مجموعه بسیاری از خدمات زیبایی و درمانی در زمینه پوست و مو را با بالاترین کیفیت به مراجعان و بیماران ارائه می دهد.همچنین پیشنهاد میکنیم در همین زمینه مطلب لکه های قرمز روی پوست بدون خارش را مطالعه کنید.

 جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه‌های زیر با ما در ارتباط باشید:

 

سوالات متداول

چه زمانی برای درمان خارش سر باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر خارش سر شما حتی با رعایت توصیه های مراقبت خانگی افزایش پیدا کرده است و یا در کنار خارش سر نشانه های دیگری از بیماری ها مشاهده می کنید، بهتر است هر چه سریع تر به متخصص پوست و مو مراجعه کرده و درمان خود را تکمیل کنید.

آیا بیماری های روحی و روانی نیز ممکن است باعث خارش سر گردند؟

بله برخی از اختلالات و بیماری های روانی مثل استرس و افسرگی ممکن است تغییراتی در بدن ایجاد کنند که موجب خارش پوست سر و حتی بخش های دیگر گردد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

نظرات

Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.