سرطان پوست از جمله بیماری هایی است که عوامل مختلفی باعث ایجاد آن در بدن افراد می شود. به عنوان مثال یکی از این عواملی که باعث سرطان پوست می شود، اشعه ی خورشید است. به همین خاطر بسیار ضروری است که هنگام قرار گرفتن در زیر آفتاب از پوستمان مراقبت کنیم.

  • بهترین درمان سرطان پوست
  • بهترین پزشک سرطان پوست
  • مدت زمان درمان سرطان پوست
  • مراقبت های بعد از سرطان پوست

درخواست نوبت یا وقت مشاوره

لطفا نام و شماره موبایل خود را در فرم زیر وارد کنید

دریافت مشاوره

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دلایل ابتلا به بیماری سرطان پوست

سرطان می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کند، پوست بدن هم از این موضوع مستثنی نیست، سوالی که این جا مطرح است این است که چه کسانی به سرطان پوست مبتلا می‌شوند؟  جالب است بدانید که سرطان پوست به سن و سال ربطی ندارد مهمترین مسئله این است که بدانید بزرگترین عامل ایجاد سرطان پوست مواجهه ی با  اشعه ی خورشید است. همچنین عوامل محیطی زیانبار، پرتودرمانی و حتی ویژگی های وراثتی و ژنتیکی نیز ممکن است در ابتلا به بیماری سرطان پوست نقش داشته باشند. آفتاب گرفتن های طولانی و استفاده از دستگاه های برنزه کننده ی پوست هم می توانند به پوست آسیب برسانند و موجب سرطان پوست بشوند. متخصصان پوست بر این باورند که افرادی که به دلایل مختلفی همچون استفاده از داروها یا بیماری‌هایی مثل ایدز که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.

احتمال ابتلا به سرطان پوست در چه افرادی بیشتر می باشد؟

هر چند ممکن است هر فردی به سرطان پوست مبتلا شود، اما بعضی از افراد به دلایل خاص تر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست هستند. آن ها کسانی هستند که :

  1. رنگ پوستشان سفید است.
  2. موهای بور یا قرمز دارند .
  3. دارای رنگ چشم آبی یا فندقی هستند..
  4. افرادی که تعداد زیادی خال های بزرگ و با اشکال نامنظم روی پوستشان دارند.
  5. کسانی که در خانواده ی خود فرد یا افرادی  بود ه اند که به سرطان پوست مبتلا شده اند.
  6. به دلایل خاصی (شغل، شرایط اقلیمی و …)، مجبورند بیشتر در معرض آفتاب قرار بگیرند و پوستشان دچار آفتاب سوختگی شده است.

پیشگیری از سرطان پوست با تغذیه صحیح

 سبزی ها و میوه ها به علت برخورداری از انواع ویتامین ها، مواد معدنی مفید، مواد ضد سرطان و الیاف هضم نشدنی بسیار مفید می باشند و استفاده از آن ها در عدم پیدایش بسیاری از سرطان ها به خوبی پیشگیری به عمل می آورد . مشروبات الکلی دلیل واضحی برای  بروز بعضی از  سرطان ها همچون  سرطان های دستگاه گوارش و حفره دهان می باشد . پختن غذاها خصوصاً گوشت ها در درجه حرارت خیلی زیاد ( کباب کردن و … ) منجر به بروز برخی مواد سرطان زا در آن ها می شود. برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، وزن خود را در حد متعادل حفظ نمایید و زیاد غذا نخورید و چاق نشوید. به جای سرخ کردن مواد غذایی در روغن از غذاهای آب پز استفاده کنید.

نشانه های ابتلا به سرطان پوست

شناخت  و آگاهی نسبت به نشانه های بیماری سرطان پوست باعث می شود تا این بیماری زودتر  تشخیص داده شود و به این ترتیب روند درمان زودتر آغاز گردد و احتمال بهبودی بیشتر می باشد. پس لازم است با علائم هشدار دهنده ی آن آشنا شویم تا بدانیم هنگام بررسی پوست دنبال چه علائمی باشیم. متخصصان پوست توصیه می ‌کنند که هر ماه پوستتان را در این راستا وارسی کنید.

 هنگام بررسی پوست باید تمام قسمت های پوست از فرق سر تا نوک انگشتان را  در نظر گرفت. برای تشخیص سرطان پوست در مرحله ی اول، به یک اتاق کاملا روشن  می روید و با استفاده از یک آینه ی قدی، باید تمام نقاط بدن خود از جمله لب‌ها و دهان و گونه ی فرد را با دقت مورد بررسی قرار دهید. برای بررسی آن قسمت های از بدن که قابل مشاهده نیست نیز می توان از آینه کمک گرفت. به این ترتیب با بررسی مستمر می توانید تمام در سریع ترین طمان متوجه ابتلا به این بیماری بشوید و سریعا برای درمان آن اقدام نمایید. از جمله نشانه های ابتلا به سرطان پوست به وجود آمدن و تغییر خال های سرطانی می باشد:

خال های سرطانی خال هایی هستند که دچار تغییر می شوند،این تغیرات عبارت اند از:

  • بزرگ شدن سریع خال
  • افزایش رنگ خال(تیره شدن)
  • هر نوع تغیر در رنگ خال بصورت نا متقارن
  • زخمی شدن خال و ایجاد خونریزی
  • تغیر در حاشیه خال از نظر رنگ یا شکل
  • و ….
    درصورت بروز چنین تغیراتی باید سریعا به متخصص پوست مراجعه نمایید.

انواع سرطان پوست

سرطان پوست به صورت کلی دارای دسته بندی زیر می باشد:

  • کارسینوم سلول سنگفرشی:

سهم افراد مبتلا به این بیماری ۲۰ درصد است و بیشتر افرادی به این نوع سرطان پوستی مبتلا می شوند که سیستم ایمنی سرکوب شده دارند. در این بیماری و این نوع سرطان پوست، سلول های سنگفرشی پوست بدخیم می‌شوند. و به شکل برآمدگی نرم، قرمز رنگ و پوسته داری تبدیل می شوند که با گذشت زمان می توانند رشد کنند و احتمال خونریزی یا ترشح آن ها نیز وجود دارد. که در نهایت به زخم هایی تبدیل می شوند که خوب نمی شوند. بسیاری از اوقات، در بینی، پیشانی، گوش ها، لب تحتانی و مناطقی از بدن که بیشتر در معرض شاعه ی  آفتاب هستند این علائم به ایجاد می‌شود، و اگر زود تشخیص داده شود به خوبی درمان پذیر است. اما اگر پیشرفت کرده باشد درمان آن به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد.

  • ملانوما:

ملانوما نوع دیگری از سرطان پوست است که معمولا از یک خال شروع می‌ شود. این نوع بیماری سرطان زیاد شایع نیست اما خطرناک ترین نوع آن است و می‌ تواند کشنده باشد. چرا که در هر قسمت از بدن می تواند رشد کند. در خانم ها بیشتر پاها را دچار می کند و در آقایان  تنه (قفسه سینه و پشت) شایع‌ترین محل است. گردن و صورت دیگر محل‌ های رایج برای شروع ملانوم است. ملانوما مانند سرطان سنگ فرش و پایه ای در مراحل اول شناسایی قابل درمان است. توجه داشته باشید اگر قسمتی از خال ها یا لکه های روی بدنتان از لحاظه\ شکل، اندازه و رنگ تغییر شکل پیدا کرد، یا در قسمت های مختلف آن  رنگ خال سیاه یا قهوه ای شد یا تکه ای آبی، قرمز یا صورتی ایجاد شد، احتمال ابتلا شما به سرطان پوست ملانوما وجود دارد که باید مورد معاینه و بررسی قرار بگیرید. همچنین  اگر اندازه ی خال روی بدنتان از اندازه ی نرمال آن کمی بزرگتر شده باشد یا خارش، ترشح یا خونریزی دارید حتما به پزشک مراجعه کنید. بعضی خال‌ها  معروف به خال‌ های  دیسپلاستیک ، یک مرحله قبل از وقوع سرطان به وجود می‌ آیند.

  • سرطان مارکل سِل (Merkel cell) :

لنفوم پوستی، فیبروکسانتومای بی‌ قاعده (fibroxanthoma) و درماتوفیبروسارکوما (dermatofibrosarcoma) انواع دیگر سرطان های پوست هستند که خوشبختانه شیوع کمتری دارند،  پزشکان متخصص در این زمینه، انواع مختلف سرطان پوست را از هم جدا می کنند که این ها چه از لحاظ پیدایش و شکل ‌گیری و چه از نظر درمان، با همدیگر فرق داشته و هر کدام درمان مخصوص خود را دارند.

علائم سرطان پوست کارسینوم سلول سنگفرشی

الف) نقطه و تکه ‌های قرمز رنگ روی پوست  به وجود می آید که تعدادشان نا محدود است و به راحتی با یک خارش کوچک دچار خونریزی می شوند.

ب) روی بدن زخم‌های سربازی وجود دارد که چندین هفته روی بدن باقی می ‌مانند.

پ) روی پوست، برجسته می شود و به شکل گوشت اضافی باقی می ماند که مرکز آن هم ضخیم است.

ت) این  برآمدگی و گوشت اضافه‌ شبیه زگیل است.

علائم سرطان ملانوما

مواردی که در ادامه بیان می شود برخی از علائم ابتلا به سرطان ملانوما می باشد:

  • نامتقارن بودن خال
  • ناهماهنگی رنگ خال
  • اگر اندازه خال بزرگتر از ۶ میلی متر باشد
  • تغیر در شکل و اندازه یک خال یا لکه
  • لبه های نامنظم،فرو رفته و ناصاف

سرطان سلول‌ پایه‌ ای

سرطان سلول پایه ای برخلاف ملانو در بیش تر افراد قابل درمان بوده اما میزان شیوع آن از ملانوما بیشتر است.
از جمله علائم و نشانه های این نوع سرطان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود اسکار
  • وجود نواحی صاف،سفت،رنگ پریده یا زرد
  • تکه های برجسته قرمز که با خارش همراه هستند
  • برآمدگی های کوچک صورتی-قرمز و مرواریدی شکل که ممکن قسمت هایی از آن آبی،قهوه ای و یا سیاه رنگ
  • بیشتر در نواحی مانند گوش،صورت،گردن،لب و دست رخ میدهد

دیگر علائم سرطان پوست

در صورت داشتن هریک از علائم زیر سریعا به متخصص پوست مراجعه کنید تا نسبت به بررسی و درمان آن اقدام کند ،دقت کنید داشتن موارد اعلام شده دلیل قطعی بر ابتلا به سرطان پوست نمی باشد

  • خطوط قهوای یا مشکی زیر ناخن
  • خارش شدید و درد
  • زخم هایی که درمان نمیشود
  • قرمزی و تورم
  • پخش شدن رنگ خال
  • رشد گنبدی شکل
  • ترشح عفونی،پوسته پوسته شدن،خون ریزی یا ظاهر توده ای و ایجاد برآمدگی
آیا سرطان پوست درمان دارد؟

بله سرطان پوست نیز مانند سایر بیماری ها دارای درمان می باشد. البته که بسته به نوع سرطان پوست ممکن است نوع و مدت زمان درمان متفاوت باشد.

مدت زمان درمان سرطان پوست چه مدت است ؟

پاسخ به این سوال نیاز به بررسی های دقیق و علمی میباشد چرا که فاکتور های لازم در درمان بسیار متفاوت بوده،و پیشنهاد ما مراجعه به متخصص پوست،مو و زیبایی میباشد

پزشکان

physicians

سوالات متداول

FAQ

پرسش و پاسخ

Comment
ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.