کاشت مو چیست و چه پیشینه ای دارد؟
اگرچه ممکن است کاشت مو بارها به گوشتان خورده باشد، اما آیا میدانید که اصلاً کاشت مو چیست و چه کاربردی دارد؟ کاشت موی طبیعی روشی است که در آن جراح، موها را از ناحیهای از سر به ناحیه دیگر منتقل میکند. در این روش جراح معمولاً موها را از پشت سر یا کنارههای گوش به جلوی سر انتقال میدهد. این تکنیک زیبایی در مطب پزشک یا کلینیکهای درمانی و با بیحسی موضعی انجام میشود که نیاز همزمان به مهارت و تجهیزات مناسب دارد.
پیوند مو برای اولین بار توسط پزشکی ژاپنی ابداع شد که این عمل به سالهای ۱۹۵۰ میلادی برمیگردد. اما با گذشت زمان، این روش دستخوش تغییرات زیادی شده است؛ تغییراتی که در راستای کاهش عوارض و کسب نتیجه بهتر بودهاند.

بهترین کاندیداهای کاشت مو
حالا که با اصطلاح کاشت مو آشنا شدید، باید بدانید که آیا اصلاً کاندیدای مناسبی برای این تکنیک هستید یا خیر. در گام اول باید بدانید که همه افراد کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستند؛ در واقع لازم است که از این تکنیک انتظارات واقعبینانهای داشته باشیم.
معمولاً متخصصان زیبایی، کاشت مو را بهعنوان آخرین راه حل برای داشتن موهایی طبیعی به متقاضیان پیشنهاد میدهند. اگر به یکی از دستههای زیر تعلق دارید، کاشت مو بهترین گزینه برای شما خواهد بود:
- مردانی که بیش از ۵ سال است که موهای خود را بهدلیل الگوی طاسی مردانه از دست دادهاند؛
- افرادی که انتظارات واقع بینانهای از کاشت مو دارند و میدانند که ریزش موی آنها حتی بعد از کاشت مو نیز ممکن است ادامه داشته باشد، حتی اگر از داروهای تجویزی برای متوقف کردن این روند استفاده کنند؛
- افرادی که سالهاست طاسی دارند و الگوی ریزش موی آنها تثبیت شده است؛
- افرادی که علاقهمند به داشتن موهایی پرپشت و ظاهری جوانتر هستند؛
- افرادی که بهدلیل ضربه یا سوختگی موهای خود را از دست دادهاند؛
- افرادی که بهدلیل انجام سایر عملهای زیبایی مانند لیفت صورت، دچار ریزش مو شدهاند.
در واقع اصلیترین نیاز ما در پیوند مو، بانک موی مناسب است. چنانچه از بانک موی مناسبی برخوردار نباشید، بعید است که این تکنیک زیبایی به کار شما بیاید.
کاشت مو چگونه انجام میشود؟
اگر مطمئن هستید که کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به حساب میآیید، نوبت به آشنایی با فرایند پیوند مو میرسد. به بیان ساده در این تکنیک، جراح موها را از پشت سر برمی دارد و به ناحیه فاقد مو منتقل میکند.
اگرچه در اغلب تکنیکهای کاشت، موها از پشت سر گرفته میشوند، اما این امکان نیز وجود دارد که موها از سایر قسمتهای بدن شما گرفته شوند. قبل از شروع جراحی، پزشک ناحیهای را که فولیکولهای مو از آن محل استخراج میشوند (ناحیه اهداکننده) استریل کرده و بیحسی موضعی را اعمال میکند.
البته شما این امکان را دارید که از پزشک بخواهید در حین جراحی درخواست آرامبخش کنید. بعد از انجام اقدامات اولیه، جراح یکی از دو روش زیر را کاشت مو انتخاب میکند: کاشت مو به روش FUT و کاشت مو به روش FUE.

آشنایی با انواع روشهای کاشت مو
حالا که به خوبی با فرایند کاشت مو و جوانب آن آشنا شدیم، نوبت آن است نگاهی به انواع تکنیکهای مورد استفاده در کاشت مو بیندازیم. البته که مراحل کاشت مو در هر یک از روش های کاشت مو متفاوت می باشد. فرایند کاشت مو از گذشته تا به الان دستخوش تغییرات زیادی شده است که این تغییرات در راستای کسب نتیجه مطلوبتر بودهاند. اما در حال حاضر مناسبترین روش کاشت مو چیست؟

قبل از پاسخ به این پرسش باید بدانید که شرایط و خواستههای هر فرد در کاشت مو متفاوت از دیگری است. بنابراین نمیتوان برای همه افراد یک نسخه پیچید. با این حال تکنیکهایی روی کار آمدهاند که فرایند کاشت مو را سادهتر و بهینهتر کردهاند. در ادامه به معرفی مهمترین تکنیکهای کاشت مومیپردازیم.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
کاشت مو به روش FUT که به کاشت مو نواری هم شهرت دارد، یکی از انواع روشهای کاشت مو به حساب میآید که چه در گذشته و چه حالا طرفداران بیشماری داشته است. جراح برای کاشت مو FUT مراحل زیر را انجام میدهد:
- پزشک در قدم اول، نواری از پوست را از پشت سر برمی دارد. قطر این نوار معمولاً بسیار باریک است اما طول آن بهاندازه فاصله بین گوشهاست.
- در مرحله بعدی، پزشک ناحیهای از سر که برش نوار در آن صورت گرفته است را بخیه میزند.
- جراح یا دستیاران او، نواری که از پوست سر شما برداشته شده است را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنند؛ این قطعات گرافت مو نامیده میشوند. برخی از گرافتهای مو ممکن است تنها دارای یک تار مو باشند.
- در ادامه این فرایند، پزشک با استفاده از ابزار خاصی سوراخهای بسیار ریزی را در ناحیه فاقد مو ایجاد میکند. به این ترتیب فولیکولهای مو در این سوراخها قرار میگیرند.
- جراح، فولیکولهای مو را وارد سوراخهای ایجاد شده در پوست سرمیکند. این مرحله پیوند مو نامیده میشود.
- در مرحله نهایی، محل جراحی با بانداژ یا گاز پانسمان میشود.

تعداد فولیکولهای مویی که میتوانید طی این جراحی دریافت کنید، به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع یا جنس موهای شما
- اندازه یا بزرگی ناحیه فاقد مو
- کیفیت مو و ویژگیهای خاص آن مثل ضخامت
- رنگ مو
استخراج واحد فولیکولی یا کاشت مو FUE
کاشت مو به روش FUE یکی دیگر از انواع روشهای کاشت مو به حساب میآید که تکنیکی نوینتر با عوارض کمتر است. اما جراح طی این فرایند چه اقداماتی انجام میدهد؟
- در قدم اول، موهای پشت سر شما کوتاه میشود.
- در مرحله بعد، پزشک فولیکولهای مو را بهصورت مستقیم از سر استخراج میکند. برای این کار از ابزارهای خاصی استفاده میشود.
- در ادامه، درست مانند تکنیک FUT جراح سوراخهای کوچکی را در سر ایجاد میکند و فولیکولهای مو را پیوند میدهد.
- در مرحله آخر هم جراح سر با بانداژ یا گاز پانسمان میکند.
کاشت مو به روش FUG
کاشت مو FUG همان کاشت مو به روش FUT است. همانطور که پیشتر اشاره شد، در این روش نواری باریک از پشت سر (ناحیه اهداکننده) برداشته میشود. در ادامه فولیکولهای مو از این نوار باریک استخراج میشوند.
- کیفیت بالای فولیکول مو: مهمترین مزیت این روش را باید کیفیت بالای فولیکولهای مو دانست که در دستیابی به نتیجه دلخواه تاثیرگذار است.
- بهجای ماندن اسکار نسبتاً بزرگ: در مقابل اصلی عیب این تکنیک کاشت مو، بهجای ماندن اسکار در پشت سر است که البته با بلند شدن موها دیگر به چشم نمیآید.

کاشت مو به روش FUE
FUE نسبت به FUT تکنیک پیشرفتهتری است که در آن فولیکولهای مو بهطور مستقیم از محل اهداکننده استخراج میشوند. به این ترتیب دیگر شاهد اسکارهای بزرگ روی سر نخواهیم بود و مدت زمان ریکاوری کاهش پیدا میکند.
اگرچه در این تکنیک دیگر شاهد اسکار برزگ روی سر نیستیم، اما کیفیت فولیکولهای موی استخراجی نسبت به روش FUT کاهش پیدا میکند. به همین خاطر است که تکنیکهای دیگری بر پایه کاشت مو FUE پیشنهاد شدهاند تا این مشکل را برطرف کنند.
کاشت مو به روش SUT
برای حفظ کیفیت فولیکولهای مو و حذف خطای پزشکی، متخصصان استفاده از دستگاههای اتوماتیک را پیشنهاد دادند. در کاشت مو به روش SUT از دستگاه اتوماتیک برای استخراج واحدهای فولیکولی استفاده میشود. این کار به کمک پانچهای لیزری انجام میشود.
در ادامه فولیکولهای مویی که استخراج شدهاند، منجمد میشوند تا از تخریب آنها جلوگیری شود. با استفاده از این تکنیک، سرعت پیوند مو افزایش مییابد و در عین حال کیفیت فولیکولهای مو نیز حفظ میشود.

کاشت مو به روش FIT
یکی از محبوب ترین و بهترین روش هایی است که برای کاشت و از آن استفاده می شود. در این روش، فولیکول های مو به صورت جداگانه خارج می شوند و این کار با استفاده از یک پانچ دایره ای شکل کوچک انجام می شود. این روش برای افرادی که هنوز دچار طاسی کامل نشده اند، بسیار مؤثر است. البته بسیاری از افراد این روش را با نام FUE نیز می شناسند.
کاشت مو به روش DHI
روش دیگری که بر پایه روش FUE ساخته شده، روش DHI است که مو را به صورت مستقیم می کارند. در این روش هم مانند مورد قبلی، فولیکول های مو به صورت جداگانه برداشته می شوند و سپس بعد از ایجاد حفره در نواحی موردنظر، در آن مناطق کاشته می شوند. مهم ترین تفاوت این روش با شیوه قبلی کاشت مو این است که به محض برداشتن فولیکول های مو از ناحیه بانک مو، سریعاً به محل موردنظر وارد می شود.
کاشت مو به روش HRT
روش هایی که در بالا توضیح دادیم، برای مواقعی است که فرد یک بانک موی قدرتمند داشته باشد و از آن برای کاشت مو استفاده شود. اما به نظر شما فردی که کاملاً طاس است باید چه کند؟ در اینجاست که روش HRT به میان می آید و می تواند به این افراد کمک کند. در این روش، هیچ نیازی به گرافت های طبیعی وجود ندارد و گرافت های مو به صورت مصنوعی ایجاد می شوند.
کاشت مو به روش BHT
روش دیگری که برای کاشت مو اثر نسبتاً خوبی دارد، کاشت به شیوه BHT است که بر اساس روش مشهور اول، یعنی FIT ایجاد شده است. در این روش هم برای کاشت، موها را به صورت دستی و جداگانه برداشت و می کنند و سپس به صورت تکی هر گرافت را می کارند. اما تفاوت این روش با مورد اول این است که در BHT از موهای بدن به عنوان بانک مو استفاده می شود. این راه حل برای کسانی است که موی سر آنها خیلی ضعیف است.
کاشت مو رباتیک
در نهایت، کاشت مو رباتیک نیز یکی از شیوه هایی است که می توانید برای درمان طاسی از آن استفاده کنید. بعد از این که پرشک فولیکول های مو را به صورت مجزا برداشت کرد، با استفاده از مدرن ترین تکنولوژی های روز دنیا، فولیکول ها را با جراحی می کارد. این کار باعث می شود که عملیات کاشت با تمام دقت و ظرافت انجام شود. توجه داشته باشید که این شیوه رباتیک هیچ گونه دردی ندارد و حتی زخمی هم ایجاد نمی شود.
کاشت مو به روش Micro FIT
تکنیک Micro FIT را باید شبیه به روش کاشت موی FUE دانست. با این تفاوت که در این تکنیک از ابزارهای خاصی برای استخراج فولیکولهای مو استفاده میشود. به این ترتیب کیفیت فولیکولها در طول جراحی حفظ میشود و به دنبال آن شاهد نتایج بهتری از کاشت مو هستیم.
Micro FIT در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین روشهای کاشت مو به حساب میآید که هزینه نسبتاً بالاتری هم نسبت به سایر تکنیکهای کاشت مو دارد.
من در این کلینیک کاشت مو انجام دادم و بسیار راضی بودم
ممنون از حسن انتخاب شما
سلام . آقاي دكتر تو كدوم يكي از روش هاي micro sut و روش ميكروگرافت جاي برداشت فوليكول بيشتر مشخص خواهد شد ؟ من ميخوام اصلا جاي برداشتم بعدها حتي كم هم مشخص نباشه ، كدوم روش بهتره ؟
با سلام و وقت به خیر، در رابطه با باقی ماندن جای زخم در این روش های تفاوتی وجود ندارد.
سلام دکتر…من به تازگی عمل کاشت رو انجام دادم و سرم به شدت میخاره…میشه یکم بخارونمش؟
با سلام و وقت به خیر، بستگی به مدت رمانی دارد که از کاشت موی شما گذشته است. در صورتی که کمتر از ۱۰ روز از کاشت موی شما گذشته است، به هیچ وجه نباید اقدام به خارش سر خود نمایید.
سلام. خسته نباشید. پدر من ۵۷ سالش هست و جلوی موهایش کامل ریخته. هنوز میتواند عمل کاشت مو انجام دهد با توجه با سنش؟
با سلام و وقت به خیر، بهترین سن کاشت مو ۲۵ تا ۶۰ سال می باشد. به همین خاطر در صورتی که بیماری خاصی نداشته باشند می توانند برای کاشت مو اقدام کنند.
آیا استفاده از مکمل های بدنسازی برای کاشت مو ضرر دارد؟
با سلام و وقت به خیر، باید به مدت ۱ ماه کامل از فراییند کاشت مو گذشته باشد تا بتوانید فعالیت های ورزشی سنگین مانند بدن سازی انجام دهید و از مکمل های بدن سازی استفاده نمایید.
با توجه به شیوع کرونا آیا امکان کاشت مو وجود داره؟
با سلام و وقت به خیر، با توجه به این که در کلینیک ما کاشت مو به صورت کاملا ایمن و بهداشتی انجام می شود، نگرانی از این بابت برای کاشت مو در دوران کرونا وچود ندارد.
با سلام و وقت به خیر، بنده عمل لارک چشم انجام دادم، آیا امکان کاشت مو داردم و این عمل آسیبی به چشم وارد نمی کند؟
خیر آسیبی وارد نمی کند و بعد از ۱۴ روز از عمل می توانید برای کاشت مو به روش های مختلف اقدام نمایید.
با سلام و وقت به خیر. یکی از دوستان من بیماری آلوپسی داره. آیا امکان کاشت مو برای ایشون وجود داره؟
برای کسانی که به بیماری آلوپسی دچار شده اند اسستفاده از کاشت مو روش مناسبی نمی باشد. چرا که در این بیماران سیستم ایمنی بدن از طریق حمله به خود باعث ریزش موهای سر دشه است.
با سلام و وقت به خیر. بنده تو کلینیک شما کاشت مو انجام دادم و خیلی راضی هستم. فقط میشه مراقبت های بعد از کاشت مو رو بفرمایید؟
در رابطه با مراقبت های بعد از کاشت مو به صفحه ی روش های مختلف کاشت مو مراجعه نمایید.
من ریزش موی طبیعی و خیلی کمی دارم. آیا کاشت مو برای من نیز مناسب هست؟
منظورتون از ریزش موی معمولی دقیقا چیست ؟ اگر ریزش موی طبیعی روزانه دارید، با استفاده از کاشت مو می توانید درمان را انجام بدهید. اما اگر ریزش موی شما شدید تر می باشد، باید ابتدا اقدام به پیگیری و مشخص نمودن دلیل ریزش مو نمایید و پس از آن کاشت مو انجام دهید.
سلام وقت به خیر. هزینه ی کاشت مو رو می فرمایید.
سلام وقت شما به خیر. برای اطلاع از هزینه های روش های مختلف کاشت مو لزفت با کلینیک تماس بگیرید.
سلام وقت به خیر. در مرکز شما کاشت مو به چه روشی انجام می شود؟
کاشت مو به تمامی روش ها در مرکز تخصصی پوست و مو دکتر مهرشاد رابط انجام می شود.
آیا قبل از کاشت مو نیاز به مصرف دارو می باشد؟
در صورتی که فردی بیماری های پوستی در پوست سرش داشته باشد باید با مصرف دارو این بیماری ها را برطرف نماید. و پس از آن اقدام به کاشت مو نماید.
آیا بعد از کاشت مو امکان استخر رفتن وجود دارد؟
بله پس از گذشت دوران نقاهت امکان چنین فعالیت هایی وجود دارد.
آیا بعد از کاشت مو باید دارو مصرف بشود؟
در برخی موارد بسته به شرایط شما ممکن است که نیاز به مصرف دارو بعد از کاشت مو باشد.
در برخی موارد بسته به شرایط شما ممکن است که نیاز به مصرف دارو بعد از کاشت مو باشد.
من تنها یک ناحیه از سرم دچار ریزش مو شده. آیا امکان کاشت مو تنها در اون ناحیه وجود داره؟
سلام وقت به خیر. لطفا به صورت حضوری به کلینیک مراجعه کنید تا شرایط شما بررسی بشه.
سلام
وقت بخیر
من میخوام بدونم شما کاشت به شیوه دی اچ آی هم انجام میدهید؟
و اینکه میشه در دو مرحله کاشت رو انجام بدیم؟
عالی بود