برای رفع چه مشکلاتی میتوان از میکرونیدلینگ استفاده کرد؟
- برطرف کردن افتادگی و شل شدن پوست در ناحیه صورت در اثر افزایش سن یا کاهش وزن،
- از بین بردن چین و چروکهای پوست و خطوط صورت،
- ترمیم بافتهای آسیبدیده پوست،
- از بین بردن فرورفتگیهای ایجادشده بر روی پوست در اثر بخیه، زخم یا جوش،
- درمان جای جوش،
- تنگ کردن منافذ پوستی و جلوگیری از ایجاد جوش و آکنه،
- درمان استریا یا ترکهای پوستی ناشی از چاقی، رسیدن به سن بلوغ یا زایمان،
- درمان آثار باقیمانده از سوختگی یا زخمهای عمیق.

میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
میکرونیدلینگ یک فرایند کاملا ساده است که میتواند در مدت کوتاهی پوست شما را ترمیم کند؛ اساس این روش استفاده از میکرو سوزنها برای رساندن دارو و مواد تقویتی به لایههای میانی پوست است.
میکرونیدلینگ با استفاده از یک دستگاه خاص انجام میشود که تعداد زیادی سوزن ظریف بر روی آن قرار گرفته است؛ این سوزنها میتوانند میکرو سوراخهایی را بر روی پوست ایجاد کنند. از طریق این میکرو سوراخها، میتوان داروهای درمانی و مواد تقویتکننده را به لایههای پوست رساند. به این ترتیب سلولهای پوستی تحریک شده و با تولید کلاژن بیشتر، آن را ترمیم میکنند.
به طور کلی میکرونیدلینگ را میتوان به دو شکل دستی و با استفاده از دستگاه انجام داد. جزییات این دو روش در ادامه بررسی شدهاند:
انجام میکرونیدلینگ به شیوه دستی
برای انجام میکرونیدلینگ به صورت دستی، از دستگاهی به نام درمارولر استفاده میشود. درمارولر یک دستگاه کوچک غلتان است که تعداد زیادی سوزن ریز و ظریف از جنس تیتانیوم، پلیمر، سیلیکون یا شیشه بر روی آن قرار گرفتهاند. با غلتاندن این دستگاه بر روی پوست، سوزنها میتوانند روزنههایی را با عمق مشخص ایجاد کنند.
بنابراین امکان کنترل عمق نفوذ سوزنها وجود ندارد؛ به علاوه تغییرات فشار در حین چرخاندن دستگاه بر روی پوست، میتواند عمق نفوذ سوزنها را تغییر دهد. در نتیجه مهارت پزشک یا متخصص زیبایی برای انجام این کار بسیار حائز اهمیت است. البته در کلینیک دکتر رابط از روش دستی برای میکرونیدلینگ استفاده نمیشود.

استفاده از دستگاه در روش میکرونیدلینگ
در روش دوم برای انجام میکرونیدلینگ از دستگاه استفاده میشود؛ به همین دلیل میتوان سرعت حرکت آن را بر روی پوست تنظیم کرده و عمق نفوذ و فشار سوزنها را با دقت زیادی مشخص کرد. به همین دلیل دقت میکرونیدلینگ در این روش افزایش یافته و نتایج در آن بهبود پیدا میکنند. همچنین ماندگاری نتایج هم در این شیوه انجام میکرونیدلینگ بیشتر است. این دستگاهها قادر هستند که سوراخها را بر روی پوست با توجه به یک الگوی خاص ایجاد کنند که به تولید بیشتر کلاژن و ترمیم بهتر پوست کمک میکند.
در هر دوی این روشها، پزشک حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از آغاز فرایند درمانی، پوست صورت شما را کاملا تمیز کرده و بیحسکنندههای موضعی را بر روی آن قرار میدهد.
از چه دستگاههایی برای میکرونیدلینگ استفاده میشود؟
علاوه بر درمارولر، از دستگاههای دیگری هم میتوان برای انجام میکرونیدلینگ استفاده کرد. در جدول زیر نام این دستگاهها و ویژگیهای هریک از آنها نشان داده شده است:
نام دستگاه | ویژگیها | قابل استفاده در روش |
درمارولر | - دارای ۲۰۰ سوزن
- تعیین عمق نفوذ سوزنها با توجه به فشار دست پزشک
- امکان ایجاد زخمهای عمیق یا آسیب به پوست
| خانگی و دستی |
درماپن | - شبیه به خودکار با سری پهن و گرد
- استفاده از موتور الکتریکی برای حرکت بر روی پوست
| با استفاده از دستگاه الکتریکی |
درمااستامپ | - سوزنهای تیزتر و بلندتر نسبت به درماپن
- قابلیت حرکت با استفاده از دست یا موتور الکتریکی
| دستی یا الکتریکی |
ال ای دی | - دارای سیستم دیود و نور
- تابش نور برای تحریک پوست به تولید کلاژن
| در حال حاضر از این دستگاه استفاده نمیشود و در مرحله آزمایش است |
رادیویی | - استفاده از امواج رادیویی برای تحریک سلولهای پوستی
- دارای سوزنهای بسیار ریز با قابلیت تبادل امواج رادیویی
- ایجاد گرما در زیر پوست و تحریک سلولها
| در حال حاضر از این دستگاه به صورت محدود استفاده میشود و در مرحله آزمایشی است |
تاثیر میکرونیدلینگ بر روی پوست و لایههای آن
میکرونیدلینگ از دو طریق میتواند مشکلات پوستی را برطرف کرده و باعث ترمیم آن شود:
- داروهایی که از طریق سوزنها به لایه میانی پوست تزریق میشوند.
- میکرو آسیبهایی که سوزنها به پوست وارد میکنند.
اثری که داروها بر روی پوست میگذارند؛ کاملا روشن است. زیرا معمولا از مواد مغذی مانند ویتامین C یا اسید هیالورونیک برای ترمیم بافت پوست استفاده میکند. اما شاید کمتر کسی بداند که همان سوراخهای ریز ایجادشده در لایههای پوستی هم میتوانند به ترمیم پوست کمک کنند.
به این ترتیب که ایجاد سوراخها و وارد شدن آسیب جزئی با استفاده از سوزن به لایه میانی پوست، سیستم ایمنی را هوشیار خواهد کرد. در نتیجه به سرعت تعداد زیادی سلول را به ناحیه آسیبدیده میرساند تا با تولید کلاژن آن را ترمیم کنند؛ این همان هدفی است که ما در میکرونیدلینگ دنبال میکنیم؛ زیرا تولید کلاژن بیشتر به معنای افزایش سرعت فرایند ترمیم پوست خواهد بود.
نکته مهم اینجا است که برای انجام میکرونیدلینگ هیچ محدودیتی برای رنگ پوست وجود ندارد. علاوه بر این افراد در سنین مختلف میتوانند از این روش برای برطرف کردن مشکلات پوستی خود استفاده کنند.

چه کسانی نمیتوانند میکرونیدلینگ را انجام دهند؟
میکرونیدلینگ یک روش تقریبا غیر تهاجمی و بدون درد است که همه افراد میتوانند برای از بین بردن مشکلات خود از آن استفاده کنند. با این حال شرایط برخی از متقاضیان ایجاب میکند که انجام میکرونیدلینگ را به تاخیر بیندازند و یا به طور کلی از روشهای جایگزین استفاده کنند.
بنابراین اگر شما هم در یکی از دستههای زیر قرار میگیرید؛ حتما قبل از هر اقدامی با یک متخصص مشورت کنید تا بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد:
- افرادی که با استفاده از سولاریوم یا خورشید، پوست خود را برنزه کردهاند.
- بیماران مبتلا به دیابت یا بیماریهای خود ایمنی.
- افرادی که دارای جوشهای چرکی هستند یا عفونت و زخم فعالی در ناحیه عمل دارند.
- افرادی که پوست حساسی دارند یا نوع پوست آنها بسته به شرایط تغییر میکند.
- افرادی که دارای زخم یا بریدگی فعالی در ناحیه تحت درمان هستند.
- خانمهایی که در دوران بارداری یا شیردهی به سر میبرند.
- افرادی مستعد اسکارهای کلوئیدی.
- افرادی که در اثر استفاده از روشهای زیبایی پوست، دچار التهابهای شدید شدهاند.
مراقبتهای قبل از انجام میکرونیدلینگ
هرچند میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی است و عوارض بسیار خفیفی را ایجاد میکند که پس از چند روز از بین میروند؛ اما برای بهبود نتایج و کاهش مدت دوره نقاهت، لازم است که پیش از میکرونیدلینگ کارهایی را انجام دهید و مواردی را رعایت کنید.
در جدول زیر مهمترین مراقبتهای قبل از انجام میکرونیدلینگ در کنار بازه زمانی رعایت آنها آورده شده است تا شما راحتتر بتوانید خود را برای انجام این کار آماده کنید. نکاتی که در ادامه به شما گوشزد شدهاند؛ باید قبل از هر جلسه میکرونیدلینگ به صورت کامل رعایت شوند. بنابراین هرگز آنها را پشت گوش نیندازید و تا پایان دوره درمانی خود رعایت کنید.
زمان (قبل از انجام میکرونیدلینگ) | اقدامات لازم |
شش ماه | - قطع مصرف قرص راکوتان
- برطرف کردن ضایعات پوستی مانند زگیل یا تبخال
|
۴ تا ۶ هفته | - مصرف داروهای تقویتی به توصیه پزشک برای آمادهسازی پوست
- رعایت دستورها و رژیمهای غذایی خاص به توصیه پزشک
|
دو هفته | - عدم استفاده از لیزر موهای زائد یا اقدامات جوانسازی
- خودداری از برنزه کردن با نور خورشید یا سولاریوم
- خودداری از قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید که باعث ایجاد آفتاب سوختگی میشود.
|
یک هفته | - قطع مصرف محصولات موضعی مانند لایه بردارها، رتینوئیدها و داروهای آنتی بیوتیک موضعی که باعث حساس شدن پوست میشوند
- قطع مصرف داروهای اسیدی مانند هیدروکسیل اسید، بتا هیدروکسیل اسید، سالیسیلیک اسید، هیدروکینون و بنزوئیل پروکساید برای جلوگیری از خشکی پوست
- عدم استفاده از موبر، الکترولیز یا موم برای از بین بردن موهای زائد
- قطع مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند آسپیرین، ویتامین E، روغن ماهی و امگا ۳
|
۳ روز | - قطع مصرف داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن، ادویل و موترین
|
روز مراجعه به کلینیک | - استحمام و تمیز کردن کامل پوست
- خودداری از استفاده از مواد آرایشی، لوسیون، ضد آفتاب یا مواد معطر بر روی پوست
|
مراقبتهای پس از میکرونیدلینگ
علاوه بر اینکه اقدامات قبل از انجام میکرونیدلینگ میتوانند به طور مستقیم نتایج آن را تحتالشعاع قرار دهند؛ اقدامات پس از انجام این کار هم به طور مستقیم بر روی نتایج تاثیرگذار خواهند بود. برای اینکه بهترین نتایج را از میکرونیدلینگ به دست آورید؛ باید موارد زیر را رعایت کنید:
برطرف کردن عوارض میکرونیدلینگ
پس از انجام میکرونیدلینگ ممکن است بر روی پوست خود آثاری از التهاب یا قرمزی را مشاهده کنید. باید دقت داشته باشید که هرگز نباید برای از بین بردن این التهابات از کمپرس یخ، آرنیکا و بروملین استفاده کنید.
به علاوه اگر احساس خارش داشتید؛ میتوانید از آب کمفشار برای تسکین آن استفاده کنید. اما هرگز آب پرفشار را بر روی پوست خود نگیرید.
تا ۴ ساعت پس از میکرونیدلینگ نباید صورت خود را بشویید؛ اما پس از این مدت میتوانید از پاککنندههای ملایم و آب استفاده کنید. البته نباید از حوله برای خشک کردن صورت استفاده کنید.
یکی دیگر از عوارضی که ممکن است پس از انجام میکرونیدلینگ برای شما اتفاق بیفتد؛ درد و تورم است. اگر میخواهید این عارضه را برطرف کرده یا از شدت آن بکاهید؛ تا یک هفته نباید بر روی ناحیه تحت درمان بخوابید. بنابراین در طی این مدت حتما به پشت بخوابید و سر خود را در موقعیتی بالاتر از بدن قرار دهید.

درست مانند زمان قبل از انجام میکرونیدلینگ، پس از آن هم باید از مصرف داروهای خاصی خودداری کنید تا پوستتان کبود نشده و یا با داروهای استفاده شده در این فرایند تداخلی پیش نیاید. توصیه میشود که تا یک هفته پس از انجام این کار، از داروهای ضد التهاب استفاده نکنید.
علاوه بر پرهیزهای دارویی، پزشک شما ممکن است رژیم خاصی را برای بهبود نتایج حاصل از میکرونیدلینگ برایتان تجویز کند. در این توصیههای غذایی معمولا گفته میشود که تا زمان ترمیم کامل پوست، مصرف لبنیات، گندم و شکر را به حداقل برسانید. اما باید از مواد غذایی مانند آناناس تازه، سالمون، آب آلبالو و سوپ قلم برای تقویت خود استفاده کنید.
اگر میخواهید که نتایج میکرونیدلینگ ماندگاری خوبی داشته و مشکلات پوستی شما را برطرف کنند؛ باید تا ۴۸ ساعت از انجام فعالیتهای ورزشی یا هر کاری که منجر به تعریق شدید شود، خودداری کنید.
به علاوه توصیه میشود که تا ۲ هفته، در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید. اما اگر ناچار به این کار هستید؛ باید از کرمهای ضد آفتاب فاقد چربی و اسانس با SPF بالای ۳۰ استفاده کنید. همچنین نباید فراموش کنید که این ضد آفتاب را هر دو ساعت یک بار تمدید نمایید.
در زمانی که قصد خروج از منزل را دارید؛ باید از کلاههای نقابدار استفاده کنید تا نور خورشید پوست حساس شما را آزرده نکند.
علاوه بر این موارد توصیه میشود که تا ۴۸ ساعت از حضور در استخر، سونا و جکوزی خودداری کرده و دوش آب گرم نگیرید.
پس از میکرونیدلینگ چه احساس خواهید داشت؟
اگر از انجام میکرونیدلینگ میترسید و هنوز برای انجام آن تردید دارید؛ پیشنهاد میدهیم این بخش را بخوانید تا به طور کامل در جریان اتفاقاتی که پس از میکرونیدلینگ میافتد، قرار بگیرید.
تا چند ساعت پس از میکرونیدلینگ ممکن است احساس سوزشی بر روی پوست خود داشته باشید. همچنین ممکن است احساس کنید که پوستتان خشک شده و کشیده میشود. این موارد کاملا طبیعی هستند و پس از چند ساعت به طور کامل از بین خواهند رفت.
اما ممکن است آثاری از تورم یا کبودی را بر روی پوست خود مشاهده کنید. البته با رعایت مراقبتهای پس از میکرونیدلینگ که در بخش قبل به بررسی آنها پرداختیم؛ میتوانید تا حد زیادی از شدت این ورم و کبود شدن کم کنید. البته این مورد هم چندان مهم نیست؛ زیرا پس از ۲ تا ۴ روز دیگر خبری از ورم نخواهد بود. کبودی هم حدود ۵ روز تا یک هفته بعد، به طور کامل برطرف خواهد شد. تنها در صورتی باید نگران شده و به کلینیک مراجعه کنید که این نشانهها بیشتر از مدت ذکرشده باقی مانده باشند.
از ۳ یا ۵ روز پس از انجام میکرونیدلینگ پوست شما شروع به ترمیم و بازسازی خود میکند؛ به همین دلیل پوستهای قدیمی میریزند تا بافت جدید جایگزین آنها شود. در این مدت هرگز نباید پوست خود را بخارانید یا پوستهها را با دست جدا کنید؛ زیرا ممکن است دچار خونریزی شوید. تنها میتوانید به توصیه پزشک از برخی مرطوبکنندهها برای رفع خشکی پوست استفاده کنید.
مزایای میکرونیدلینگ
- غیر تهاجمی و بدون درد،
- قابل استفاده بر روی انواع پوستها با رنگهای مختلف،
- مناسب برای استفاده در نواحی حساس مانند اطراف چشمها یا دور دهان،
- قابل استفاده بر روی پشت دست یا گردن.
عوارض میکرونیدلینگ
عوارض میکرونیدلینگ معمولا بسیار محدود هستند و خیلی زود از بین میروند؛ اما این به شرطی است که شما یک کلینیک معتبر را برای انجام میکرونیدلینگ انتخاب کرده باشید. در غیر این صورت ناچار هستید عوارض شدیدتری را تحمل کنید که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
- قرمز شدن پوست،
- احساس خشکی و کشیدگی،
- آلرژی در افراد حساس به مواد فلزی،
- التهاب در صورت داشتن آکنههای شدید پوستی،
- ورم خفیف،
- کهیر یا جوش،
- خارش یا سوزش،
- کبود شدن ناحیه تزریق،
- ایجاد تبخال در افراد دارای سابقه.
علاوه بر این موارد، در صورتی که یک کلینیک غیر معتبر را برای انجام میکرونیدلینگ انتخاب کرده و سابقه پزشک را مطالعه نکنید؛ ممکن است عوارض شدیدتری برای شما اتفاق بیفتند که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تیره شدن پوست در اثر ایجاد فشار زیاد توسط پزشک،
- ایجاد عفونتهای پوستی در صورت استریل نبودن تجهیزات میکرونیدلینگ،
- ایجاد خراشیدگی بر روی پوست در اثر جابجایی دستگاه.

یک کلینیک خوب برای انجام میکرونیدلینگ چه ویژگیهایی دارد؟
اگر میخواهید بدانید که چگونه میتوانید یک کلینیک خوب را برای انجام میکرونیدلینگ انتخاب کنید؛ باید بگوییم که این کار تنها نیاز به زمان دارد. به عبارت بهتر شما باید زمان کافی را برای بررسی نمونه کارهای کلینیک و صحبت با افرادی که قبلا از خدمات آن استفاده کردهاند؛ صرف کنید.
به علاوه باید سابقه علمی و عملی پزشکی که این کار را انجام میدهد؛ به خوبی بررسی نمایید. کلینیکهای معتبر قبل از میکرونیدلینگ یک جلسه مشاوره را برای شما ترتیب میدهند. به این ترتیب شما میتوانید محیط کلینیک و تجهیزات آن را به خوبی بررسی کنید.
به علاوه میتوانید با پزشک صحبت کرده و همه سوالات خود را مطرح کنید. همچنین پزشک مشکل شما را بررسی خواهد کرد تا بداند که برای انجام میکرونیدلینگ به چه دستگاهی نیاز دارید یا اینکه با چند جلسه مشکل شما برطرف خواهد شد. شرکت در این جلسه مشاوره میتواند همه ابهامات شما را برطرف کرده و یک دید واقعی از نتایج را برایتان به ارمغان آورد.
ما در کلینیک دکتر رابط میکرونیدلینگ را با استفاده از دستگاههای کاملا استریل و در یک محیط کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی انجام میدهیم. به علاوه همه خدمات ما به طور کامل تحت نظارت مستقیم پزشک متخصص انجام میشوند تا خیال شما از بابت کیفیت خدمات راحت باشد.
هزینه انجام میکرونیدلینگ چقدر است؟
بسته به نوع دستگاهی که برای میکرونیدلینگ استفاده میشود؛ وسعت ناحیه تحت درمان، نوع مشکل و تعداد جلسههای مورد نیاز، هزینه میکرونیدلینگ در کلینیکهای مختلف متفاوت است. اما به طور متوسط معتبرترین کلینیکهای زیبایی تهران، این کار با مبلغ ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان انجام میدهند.
سلام وقتتون به خیر. برای انجام میکرونیلدینگ آیا روش های مختلفی وجود داره؟
در این رابطه با پزشک متخصص مشورت نمایید.