پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟

پرمویی زنان یا هیرسوتیسم یکی از مشکلات هورمونی نسبتا شایع است که برخی از زنان در دوره‌هایی از زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. رویش مو در صورت و بدن بانوان بسیار کمتر از آقایان است. اما احتمال دارد در شرایط خاصی این رویش افزایش پیدا کند و بخش‌هایی از صورت و بدن خانم‌ها را بپوشاند.

طبیعتا این رویش موی بیش از اندازه نه برای خود افراد و نه اطرافیان آن‌ها حس خوبی ایجاد نمی‌کند. این جا است که بسیاری از افراد مبتلا به دنبال راه‌های درمان این مشکل می‌گردند. با این مطلب از سایت دکتر رابط همراه باشید تا به معرفی این اختلال هورمونی و راه‌های درمان آن بپردازیم.

 

 

آیا می‌دانید علت نازک شدن مو چیست؟

پرمویی زنان چیست و چطور درمان می‌شود؟

پرمویی در زنان که با نام هیرسوتیسم (hirsutism) نیز شناخته می‌شود یکی از بیماری‌ها یا به تعبیر بهتر اختلالات هورمونی است. درمان‌های هیرسوتیسم شامل درمان دارویی، هورمونی، خانگی و موضعی است. در اثر این بیماری، تعادل هورمون آندروژن در زنان به هم ریخته و باعث رویش موهای تیره و ضخیم در بخش‌های مختلف بدن می‌شود. شدت این اختلال رابطه مستقیمی با سطح هورمون آندروژن دارد. هیرسوتیسم به طور معمول بیشتر باعث رویش مو در بخش‌هایی مثل سینه، صورت و پشت می‌شود. اما ممکن است برخی از زنان پرمویی بر روی دست‌ها و پاها را نیز تجربه کنند. برخی از بانوان تلاش می‌کنند با روش‌هایی مثل لیزر موهای زائد هر چند به شکل موضعی و مقطعی به درمان این بیماری بپردازند. البته که راه‌های مختلفی برای درمان این مشکل وجود دارد.

 

پرمویی زنان چیست؟

 

‌علائم هیرسوتیسم چیست؟

واضح‌ترین علامت پرمویی زنان همان افزایش رویش مو در بخش‌های مختلف بدن است. این بخش‌ها غالبا شامل اطراف لب‌ها، چانه، گونه، سینه، پهلو، پشت، زیر شکم و… می‌شود. این موها معمولا پر رنگ و ضخیم هستند. البته به جز این موارد hirsutism علائم دیگری نیز دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ریزش مو در بخش‌های از بدن مثل سر
  • کوچک شدن باسن و سینه
  • کاهش پیدا کردن توده عضلانی
  • بم شدن صدا
  • بزرگ شدن کلیتوریس
  • پوست چرب و آکنه

علت پرمویی زنان در ناحیه زیر چانه

در برخی از مواقع علت موهای زاند زیر چانه زنان ممکن است دلیل علمی نداشته باشد. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که سطح هورمون آندروژن در خون کاملا طبیعی باشد. همچنین پزشک در صورتی هیرسوتیسم ایدیوپاتیک را به شکل قطعی تایید می‌کند که دوره‌های قاعدگی در بیمار منظم بوده و هیچ بیماری زمینه‌ای نیز تشخیص داده نشود. بسیاری از زنانی که پرمویی چانه را تجربه می‌کنند می‌توانند با روش‌هایی مثل استفاده از دستگاه لیزر سایناشور به درمان موضعی این بیماری بپردازند.

 

پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟

 

‌علت پرمویی زنان در نواحی دور سينه

تومورها هم می‌توانند در برخی مواقع باعث ایجاد هیرسوتیسم شوند. تومورهای غدد هیپوفیز، تخمدان‌ها و غدد فوق کلیوی نیز گاهی باعث ایجاد پرمویی زنانه می‌شوند. البته که با درمان بیماری اصلی مشکل رویش موی بیش از اندازه نیز برطرف می‌شود. اما علت موهای زائد دور سینه زنان تنها این موارد نیست. علاوه بر افزایش سطح آندروژن در زنان و سایر موارد گفته شده، ابتلا به دیابت و کلسترول بالا نیز از دیگر دلایل پرمویی زنانه هستند. پرمویی سینه و ناحیه بیکینی با لیزر موهای زائد بیکینی به شکل موضعی قابل درمان است.

علت افزایش موی زائد صورت زنان

برخی از افراد این سوال را مطرح می‌کنند که برای درمان این بیماری لیزر موهای زائد بهتر است یا اپیلاسیون؟ در پاسخ باید گفت که انتخاب هرکدام از این روش‌ها، علاوه بر شرایط فرد به علت وقوع بیماری نیز بستگی دارد. بنابراین بهتر است اول علت تشخیص داده شود و بعد روش درمان انتخاب شود. واقعیت این است که بیش از آنچه گفته شد، داروها نیز می‌توانند بر ابتلا و پیشرفت این بیماری تاثیر منفی بگذارند. برای مثال مصرف داروی دانازول به عنوان یک داروی استروئیدی احتمال اختلال در سطح هورمون‌های بدن را افزایش می‌دهد و شاید باعث افزایش رویش موی زائد صورت زنان گردد.

 

عکس پرمویی زنان یا هیرسوتیسم

 

قرص برای درمان پرمویی در زنان

به طور کلی داروهایی نظیر ویتاگنوس، اسپیرونولاکتون و سیپرورتون در درمان پرمویی زنان موثر هستند. اگر به دنبال دارویی با اثربخشی بالا جهت درمان هیرسوتیسم می‌گردید، قطعا مصرف اسپیرونولاکتون به شما پیشنهاد می‌‌شود. قرص اسپیرونولاکتون می‌تواند با کاهش چشمگیر رشد موی زائد، پرمویی را برطرف کند.

درمان پرمویی زنان در طب اسلامی

زنان مبتلا به پرمویی یا هیرسوتیسم می‌توانند با استفاده از طب سنتی نسبت به درمان عارضه پیش رو اقدام نمایند. در طب سنتی راهکارهای متفاوتی برای درمان هیرسوتیسم نظیر کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی و ورزش وجود دارد. با این حال انتخاب بهترین روش درمان نیاز به بررسی‌های پزشک دارد.

 

تشخیص و درمان پرمویی زنان یا هیرسوتیسم

کیست مویی چیست؟

درمان پرمویی یا هیرسوتیسم زنانه

بسیاری از بانوانی که به هیرسوتیسم مبتلا می‌شوند تلاش می‌کنند با روش‌های ساده و موضعی مثل اپیلاسیون، یا با استفاده از لیزر مانع از رشد بیش از حد مو در بدن خود شوند. با توجه به فواید لیزر موهای زائد و اثرات بلندمدت آن نسبت به اپیلاسیون، امروزه افراد مختلفی از این روش برای از بین بردن نشانه‌های پرمویی استفاده می‌کنند. در صورتی که پرمویی زنان ناشی از یک اختلال یا بیماری در بدن باشد، بهتر است ابتدا مشکل اصلی درمان شود. برای مثال اگر سطح آندروژن در زنان بالا باشد پزشک در مرحله اول ترشح این هورمون در بدن را کنترل می‌کند و سپس به درمان‌های مکمل می‌پردازد. در کنار این موارد پزشکان از درمان‌های دارویی برای درمان دیابت و بیماری‌های زمینه‌ای مرتبط نیز استفاده کنند.

خدمات دکتر رابط

ما در سایت دکتر رابط تمام تلاش و دانش خود را به کار گرفتیم تا در قالب یک مطلب مفصل توضیحات کاملی در زمینه پرمویی زنان یا هیرسوتیسم به شما عزیزان ارائه کنیم. همانطور که گفته شد راه‌های مختلفی برای درمان این اختلال هورمونی وجود دارد که یکی از اصلی ترین آن‌ها لیزرتراپی است. در شهر تهران شما با انواع کلینیک پوست و مو روبرو هستید که خدمات متنوعی را عرضه می‌کنند. اما بد نیست بدانید از نظر بسیاری از متخصصان یکی از بهترین درمانگاه‌های پوست و مو در این شهر کلینیک دکتر رابط شناخته می‌شود. در این کلینیک شما می‌توانید انواع خدمات مرتبط با پوست مو چه از نوع درمانی و چه از نوع زیبایی را با بالاترین کیفیت دریافت کنید.

درمان پرمویی زنان یا هیرسوتیسم

 

سوالات متداول

آندروژن در زنان چطور باعث پرمویی می‌شود؟

با رسیدن به سن بلوغ، میزان ترشح هورمون‌ها در بدن تغییر می‌کند. آندروژن هورمونی است که در بدن مردان و هم در بدن زنان وجود دارد. این هورمون صفات مردانه را در زنان تقویت کرده و باعث رشد موی بیشتر در بدن می‌گردد.

آیا برای درمان هیرسوتیسم می‌توان از روش‌های خانگی کمک گرفت؟

بله شما می‌توانید با مصرف برخی از داروهای گیاهی ترشح هورمون را تا حدی کاهش دهید. برای مثال استفاده از چای نعنا فلفلی، عصاره نخل اره، روغن اسطوخودوس و… در این زمینه بسیار موثر هستند.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای
آنچه در این بخش می خوانیم

دیگر خدمات ما

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *