سلولیت از آن دست بیماری های پوستی است که می تواند ظاهر پوست شما را مستقیما تحت تاثیر قرار دهد. شاید تا به حال پوست دست، بازو، ران و قسمت های دیگر بدن افرادی را دیده باشید که دارای پستی و بلندی هایی در سطح آن می باشد. این فرو رفتگی ها و برآمدگی ها مستقیما ظاهر عضو بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. بعضی مواقع نیز ممکن است با قرمزی هایی در زیر سطح پوست روبرو شوید. از آنجایی که این دو بیماری در عین تفاوت اساسی نامی یکسان دارند، تصمیم گرفتیم در مطلبی از سایت دکتر رابط به معرفی سلولیت و راه های درمان سلولیت بپردازیم. همراهمان باشید.
سلولیت چیست؟
به طور خلاصه سلولیت بیماری است که چربی های زیر پوست را تحت تاثیر قرار داده و ظاهر پوست را دچار پستی و بلندی می کند. در نوع سلولیت عفونی نیز التهاباتی در زیر سطح پوست دیده می شود که ممکن است سطح آن گسترش پیدا کند.
پیش از اینکه بخواهیم سلولیت را تعریف کنیم بد نیست با انواع سلولیت آشنا شویم. سلولیت در علم پزشکی در دو دسته سلولیت عفونی و تجمع چربی تعریف می شود. سلولیت ناشی از تجمع چربی نوعی سلولیت غیر عفونی است که باعث ناصاف دیده شدن سطح پوست می شود. این بیماری که در زنان به دلیل بیشتر بودن حجم چربی بدن بیشتر دیده می شود با نام پوست پرتقالی نیز شناخته می شود. اما نوع دیگر سلولیت غشای زیر پوستی را تحت تاثیر قرار می دهد. این عفونت سطح زیر پوست را قرمز رنگ می کند در حالی که این قرمزی دارای لبه نیست و با فشار دست رنگ آن سفید می شود. همچنین در صورت تحریک و برخورد نیز ممکن است فرد مبتلا احساس درد کند.
سلولیت چه علائمی دارد؟
در سلولیت غیر عفونی فرورفتگی هایی در سطح پوست دیده می شود که اصلی ترین علامت این بیماری محسوب می شود. اما در نوع عفونی ممکن است با علایمی همچون خستگی، تب و لرز، حالت تهوع، عرق، تورم غدد لنفاوی و در برخی مواقع احساس گرما، درد و قرمزی در محل عفونت نیز روبرو شوید.
علت ایجاد سولیت چیست؟
علل مختلفی برای ابتلا به سلولیت چه از نوع عفونی و چه تجمع چربی وجود دارد. در اینجا نیز باید هر دو نوع سلولیت را به شکل جداگانه بررسی کنیم. از جمله علل ابتلا به سلولیت غیر عفونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف استروژن یا بالا بودن سطح آن در سطح خون (خصوصا در بانوان)
- عوامل ژنتیکی
- داشتن رژیم غذایی ناسالم
- عدم تحرک کافی
- افزایش وزن و حجم چربی در بدن
- افزایش سن و…
اما علت ابتلا به سلولیت عفونی یا سلولیتس متفاوت است. این بیماری اگر از نوع عفونی باشد ناشی از عفونت باکتری های استرپتوکوک و استافیلوکوکوس بر سطح و درون پوست است. این باکتری ها به علل مختلفی از جمله خراشیدگی سطح پوست ایجاد می شود.
سلولیت شکم + عکس
دلیل ایجاد سلولیت در هر بخشی از بدن را باید ناشی از فشاری دانست که چربی به بافت همبند بالایی وارد می کند. سلولیت شکم نیز در زینان بیشتر از مردان شایع است. افزایش سن به طور معمول باعث نازک تر شدن پوست شده و باعث می شود ناهمواری های سطح پوست شکم بیشتر نیز خودنمایی کند. ورزش منظم، مصرف سبزیجات، کنترل وزن و مصرف میزان آب کافی در طول روز از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به سلولیت شکم محسوب می شود.
سولیت ران
سلولیت ران و باسن از جمله انواع سلولیت از لحاظ موقعیت در بدن است که میزان شیوع بالایی بین زنان و حتی مردان دارد. این نواحی نیز اشباع شده از چربی های بدن است. به همین دلیل ابتلا به سلولیت در این قسمت ها محتمل تر از سایر بخش های بدن می باشد. ماساژ و انجام حرکات ورزشی مخصوص ران و باسن نقش موثری در کاهش علایم سلولیت در این قسمت ها دارد.
سلولیت بازو + عکس
سلولیت بازو اما بیشتر در قسمت زیرین و داخلی بازو دیده می شود. با توجه به اینکه مردان دارای حجم بیشتری از ماهیچه در این بخش از بدن خود هستند، طبیعتا باید شاهد ابتلای بیشتر بانوان به این نوع سلولیت باشیم. با افزایش سن سلولیت بازو در افراد چاق بیشتر به چشم می آید.
راه های درمان سلولیت چیست؟
سلولیت به شکل کامل قابل درمان نیست اما روش های مختلف درمانی باعث می شوند شدت این ناهمواری پوستی کمتر شده و یا کمتر به چشم بیاید. تاکنون نیز روسش های مختلفی برای درمان این بیماری ابداع شده است. اما بسیاری از متخصصان بر این باورند که اصلاح سبک زندگی یکی از اصلی ترین راه ها برای بهبود علایم سلولیت بدن است. در ادامه برخی از انواع این روش ها را مورد بررسی قررا داده ایم.
درمان سلولیت با کاهش وزن
همانطور که گفته شد فشار چربی های بدن نقش اصلی را در ابتلا به سلولیت ایفا می کند. به همین دلیل است که این بیماری در افراد چاق بیشتر دیده می شود. بنابراین با استفاده از تکنیک های کاهش وزن، کنترل مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها، استفاده از سبزیجات و مواد غذایی سالم می توان سلولیت را تا حد زیادی محو کرد. همچنین در کنار این روش ها می توان از حرکات نرمشی اصلاحی مخصوص در محل ابتلا، میزان تجمع چربی در آن محل را کاهش داد.
درمان سلولیت با ماساژ
دریافت منظم ماساژ در قسمت های مبتلا به سلولیت علاوه بر تنظیم جریان فشار خون، جریان لنفاوی را نیز اصلاح کرده و به پخش شدن چربی های زیر پوستی کمک می کند. استفاده از ابزار مخصوص ماساژ در کنار روغن ها و روان کننده های مناسب برای پوست باعث افزایش تاثیرگذاری ماساژ در رفع سلولیت غیر عفونی می شود.
درمان سلولیت با استفاده از کرم رتینول
یکی دیگر از راه های درمان سلولیت استفاده از کرم ها، پماد ها و لوسیون های مخصوص است. رتینول یکی از همین کرم ها محسوب می شود. این کرم باعث می شود پوست ضخامت بیشتری پیدا کند. اما نکته مهم اینجاست که برای دریافت تاثیر قابل توجه باید حداقل به مدت شش ماه از این کرم استفاه شود.
درمان سلولیت با لیزر و RF
لیزر درمانی روشی است که کمی تهاجمی تر محسوب می شود. امروزه لیزرهای مختلفی برای درمان بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرند. لیزر مخصوص برای درمان این بیماری باعث می شود چربی ها شکسته و آب شوند. این موضوع باعث تجمع بهتر و منظم چربی در بافت های زیرین می شود. روش دیگر نیز استفاده از فرکانس رادیویی یا RF است. توجه داشته باشید که این دو روش باید به مدت طولانی تا چند ماه مورد استفاده قرار گیرند تا بهبود سلولیت کاملا قابل مشاهده باشد.
دیگر روش های درمانی سلویت
برخی از روش های درمان و بهبود سلولیت را بررسی کردیم اما بد نیست بدانید که روش های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. از جمله برخی از دیگر روش ها باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
- مزوتراپی
- سابسیژن
- سلولاز
- لیپوساکشن
- کرایولیپولیز
- کویتیشن
- کربوکسی تراپی
- استفاده از مکمل های عضله ساز
- دریافت ماساژ منظم
- استفاده از برس خشک
- تخلیه مایع لنفاوی و…
خدمات دکتر رابط
در این مطلب در مورد علائم و راه های درمان سلولیت توضیحات کاملی ارایه شد. سلولیت از آن دست بیماری هایی است که تنها ظاهر بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و مستقیما خطری سلامت افراد را تهدید نمی کند. اما به هر صورت برای درمان آن بهتر است به کلینیک های معتبر و بهترین متخصص پوست تهران مراجعه کنید تا نتیجه درمان برای شما ملموس باشد. قابل توجه اینکه کلینیک دکتر رابط یکی از مراکز معتبر برای درمان بیماری های پوستی و دریافت خدمات زیبایی درشهر تهران شناخته می شود.
جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید:
خط ویژه :۸۸۰۷۸۰۰۰ – ۰۲۱
فرم درخواست نوبت یا وقت مشاوره
سوالات متداول
آیا سلولیت یک بیماری خطرناک محسوب می شود؟
سلولیت عفونی با توجه به احتمال افزایش سطح عفونت ممکن است باعث انتقال عفونت به بخش های مختلف بدن شود. اما سلولیت از نوع غیر عفونی یک بیماری خطرناک محسوب نمی شود و تنها ظاهر بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
بهترین روش درمان سلولیت چه روشی است؟
روشی برای درمان قطعی این بیماری وجود ندارد اما به طور کلی می توانید با تلفیقی از روش های اصلی و مکمل (مثل ورزش و ماساژ در کنار لیزر درمانی) بهترین نتیجه ممکن را کسب کنید.
متخصص و جراح پوست و زیبایی، لیزرهای پیشرفته پزشکی، کاشت مو و ابرو از دانشگاه شهیدبهشتی، دارای بورد تخصصی،
عضو ثابت انجمن متخصصین پوست و موی ایران عضو دائم آکادمی زیبایی اروپا، ارائه مقالات متعدد در کنگره های معتبر بین المللی