داشتن ابروهایی ضخیم و پرپشت که امروزه به مد روز تبدیل شده، آرزوی بسیاری بانوان زیبای ایران است. به علاوه بسیاری از خانمها و آقایان به دلیل افزایش سن یا آسیبها و بیماریهای مختلف، ابروهای خود را از دست میدهند. پیشرفتهای تکنیکی و علمی کاشت مو در سالهای اخیر باعث شده که کاشت ابرو به بهترین راه برای داشتن ابروهایی ضخیم و پرپشت تبدیل شود. روشی که طرفدارانش روز به روز در حال افزایشاند. نکتهای که تقریباً برای تمام متقاضیان اهمیت زیادی دارد، هزینه کاشت مو است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم مقالهای منتشر کنیم و این موضوع را به دقت بررسی کنیم.
در این مقاله ابتدا هزینه کاشت ابرو را گفتهایم و به بررسی چرایی بالا بودن آن نسبت به سایر روشهای زیباسازی و ترمیم ابروها پرداختهایم. در انتها هم کاشت ابرو را با روشهای ترمیمی دیگری مقایسه کردیم تا ببینیم که کاشت ابرو نسبت به آنها چه برتری دارد و چرا میگوییم که برای داشتن ابروهای ضخیم بهترین راه حل است.
هزینه کاشت ابرو چقدر است؟
هزینه کاشت ابرو در مرکز پوست و مو دکتر رابط بین 10 تا 12 میلیون تومان است. این مرکز یکی از معتبرترین و مجهزترین مراکز کاشت ابرو در ایران بوده و با ۱۵ سال سابقهی کار و بیش از صدها عمل کاشت ابروی موفق، همواره تلاش کرده که خدمتگزاری شایسته برای شما عزیزان باشد. لازم به ذکر است که تمامی مشاورههای تخصصی کاشت ابرو و همچنین مراحل جراحی با بهترین کیفیت و نظارت کامل انجام میشود.
برای بسیاری از متقاضیان کاشت مو این سوال مطرح میشود که چرا هزینه کاشت ابرو بسیار بالاتر از سایر روشهای ترمیمی ابرو مانند تاتو، میکروپیگمنتشین و … است. برای پاسخ به این سوال ابتدا باید کاشت ابرو را از لحاظ تکنیکی بررسی کنیم تا متوجه پیچیدگی این کار بشوید. بعد هم به سراغ مقایسهی کاشت ابرو با سایر روشهای ترمیم و زیباسازی ابرو میرویم تا مزایا و برتریهای کاشت ابرو را بهتر درک کنید.
پیچیدگیهای کاشت ابرو
-
کاشت ابرو شکلی از پیوند عضو است !
به کاشت ابرو در علم پزشکی پیوند ابرو میگویند. چرا که در این روش علاوه بر موها، ارگانهای کوچک موسازی که فولیکول نام دارند، از پوست سر برداشت و در ناحیهی ابرو پیوند زده میشوند. در نتیجه موهای کاشته شده مانند موهای طبیعی بدن رشد میکنند، حالت میگیرند و حتی میتوانید آنها را رنگ کنید.
در واقع پایه و اساس کاشت ابرو، پیوند عضو است. وقتی از پیوند عضو حرف میزنیم، احتمالاً پیوند اعضای پیچیده و مهمی مانند پیوند کبد، کلیه یا قلب به ذهن شما میرسد. در کاشت ابرو دشواریهای آن اشکال پیوند عضو وجود ندارد، چون ارگانهای موساز (فولیکولها) از شخص دیگری گرفته نمیشوند. حتماً میدانید که در پیوند اعضایی مانند کبد و کلیه، این ارگانها از شخص دیگری دریافت میشوند. برای همین خطر و پیچیدگی این عملهای جراحی زیاد است.
در کاشت ابرو یا کاشت مو، فولیکولها از بدن خود فرد برداشت میشوند؛ لذا خطرات و دشواریهای کاشت ابرو مانند پیوند عضو نیست. اما در کاشت ابرو پیچیدگیهای دیگری وجود دارد که در ادامه دقیقتر بررسی خواهیم کرد. در کل انجام کاشت ابرو از لحاظ تکنیکی و علمی کاری پیچیده است و امکان انجام آن در آرایشگاهها یا سایر مراکز این چنینی وجود ندارد و فقط به دست جراح متخصص و در کلینیکهای کاشت مو و ابرو، با استفاده از ابزارها و شرایط ویژهای امکان پذیر است. برای همین هم هزینه کاشت ابرو بالاست.
-
کاشت ابرو یک عمل جراحی است
روشهای کاشت مو در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشتهاند. در حدی که از برخی روشها مانند روشهای FIT، SUT، Micro FIT و Super FUE به عنوان شیوههای بدون جراحی کاشت مو و ابرو یاد میشود. البته این روشها هنوز هم یک عمل جراحی محسوب میشوند؛ ولی چون در آنها خبری از زخم، خونریزی، بخیه و دورههای بهبودی طولانی و دشوار نیست، با این لقب معروف شدهاند.
وقتی صحبت از عمل جراحی میشود، این عمل هرچقدر هم که کمتهاجمی و سبک باشد (مثل کاشت ابرو به روش FUT)، باز هم به جراحی حاذق، کادر درمانی مجرب، اتاق عمل و دستگاهها و ابزار پیشرفته نیاز دارد. یکی از علتهای بالا بودن هزینه کاشت ابرو نسبت به سایر روشهای زیباسازی و ترمیمی، همین موضوع است.
-
کاشت ابرو یک هنر است !
درست است که کاشت ابرو مانند سایر جراحیهای پیوند عضو دشوار و خطرناک نیست؛ اما پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. این پیچیدگیها بیشتر معطوف به این مسئله هستند که کاشت ابرو نیازمند دقت، مهارت، تجربه و از همه مهمتر هنر جراح است.
اما چرا جراح کاشت ابرو باید هنرمند باشد و پیچیدگیهای کاشت ابرو چه هستند؟ در ادامه برخی از این موارد را مطرح کردهایم.
- واحدهای فولیکولی ابرو تنها یک تار مو دارند: فولیکولها ارگانهای موساز بدن هستند که شامل چندین و چند نوع سلول مختلفاند. در بیشتر بخشهای بدن به خصوص پوست سر، واحدهای فولیکولی از ۱ تا ۴ تار مو تشکیل شدهاند ولی در ابروها، واحدهای فولیکولی فقط یک تار مو دارند. به همین جهت بعد از استخراج واحد فولیکولی، اگر آن واحد بیش از یک تار مو داشته باشد، باید در زیر میکروسکوپ به واحدهای تک تار مویی تقسیم شود. کاری که وقت گیر و دشوار است.
- ترسیم طرح کاشت ابرو نیاز به توجهات خاصی دارد: در ترسیم طرح کاشت ابرو باید به ریختشناسی طبیعی ابرو دقت کرد. مثلاً اگر خم ابروها زیاد باشد، نتیجهی کاشت ابرو به شکلی میشود که انگار قیافهی شما همواره متعجب است. یا اگر انتهای ابرو پایینتر از حد مطلوب قرار بگیرد، صورت شما حالت غمگین خواهد داشت.
- ضخامت و رنگ موهای ابرو در بخشهای مختلف متفاوت است: ابروها را میتوان به سه بخش تقسیم کرد. بخشی ابتدایی (نزدیک به بینی) و بخش میانی موهایی ضخیم دارند. رنگ موهای بخش ابتدای ابرو معمولاً روشنتر از بخش میانی است. بخش انتهایی هم موهای نازکتری دارد. یکی از دلایل بالا بودن هزینه کاشت ابرو این است که جراح باید از بخشهای مختلف، موهایی را انتخاب کند که از نظر ظاهری بیشترین شباهت را به موهای ابرو داشته باشند.
- جهت رشد موهای ابرو در نواحی مختلف متفاوت است: یکی از مهمترین پیچیدگیهای کاشت ابرو این است که جهت رشد موها در هر بخش متفاوت است. در بخش ابتدایی موها به سمت بالا، در بخش میانی به سمت خارج و بالا و در بخشهای انتهایی تقریباً افقی رشد میکنند. یکی از دلایلی که میگوییم کاشت ابرو یک هنر است.
- زاویهی رشد موهای ابرو مهم است: موهای ابرو باید به شکلی رشد کنند که روی پوست صورت بخوابند و به صورت عمودی نباشند. برای این که به این مهم برسیم، اولاً باید از فولیکولهایی استفاده کنیم که موهایشان با زاویه رشد میکنند. این فولیکولها بیشتر در نواحی پشت سر، پشت گوش و پایین گردن قرار گرفتهاند. دوم باید فولیکول با زاویه درون پوست قرار بگیرد که از دشواریهای کاشت ابرو محسوب میشود.
کاشت ابرو تنها روش ترمیم دائمی با ظاهری طبیعی است
روشهای زیباسازی و ترمیم ابرو به جز کاشت ابرو شامل موارد زیر است:
- تاتو: این روش مشابه خالکوبی بوده و با استفاده از سوزن، رنگدانههایی به لایههای عمیق پوست تزریق میشوند.
- هاشور ابرو: این روش میتواند با استفاده از تکنیک تاتو یا میکروپیگمنتشین انجام شود. تفاوت هاشور با تاتو در این است که در تاتو رنگدانهها به کل سطح ابرو زده میشوند و در هاشور خطوطی مشابه با خط رشد موهای ابرو رسم میشود.
- میکروپیگمنتیشن: در این روش از دستگاهی برای تزریق رنگدانهها به پوست استفاده میشود. تفاوت میکروپیگمنتیشن با تاتو در نوع رنگدانهها و روش اجرا است.
- میکرو بلیدینگ: روشی بین تاتو و میکروپیگمنتشین است. میکرو بلیدینگ برخلاف روشهای قبلی، موقت است چون رنگدانهها به لایههای میانی پوست تزریق میشوند.
روشهایی که در بالا ذکر کردیم، بین ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان هزینه دارند. روشهای تاتو و هاشور ابرو از نظر پزشکی منع شدهاند و توصیه نمیشوند اما روشهای میکرو پیگمنتیشن و میکرو بلیدینگ به دلیل استفاده از رنگدانههای مناسبتر و مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، بدون اشکال هستند و عوارض کمتری دارند.
گفته میشود روشهای تاتو، هاشور و میکروپیگمنتشین دائمی هستند چون رنگدانهها به لایههای عمیق پوست تزریق میشوند. البته رنگ ابرو به مرور زمان کمرنگ شده و نیاز به ترمیم دارد. در روش میکروبلیدینگ، رنگدانهها به لایههای میانی پوست تزریق میشوند و قاعدتاً ماندگاری کمتری دارند. تاتو، هاشور و میکروپیگمنتیشن هر یک سال و میکرو بلیدینگ باید هر شش ماه یکبار باید ترمیم شود.
به طور کلی معایب این روشهای زیباسازی ابرو شامل موارد زیر است:
- هزینه کاشت ابرو بیشتر از سایر روشهای زیباسازی است؛ ولی در بلند مدت هزینهی کمتری دارد. به دلیل این که نیازی به ترمیم ندارد و موهای کاشته شده تا پایان عمر رشد خواهند کرد.
- نتیجهی حاصل از روشهای ترمیم ابرو هرچقدر هم که با دقت انجام شود، کمتر از کاشت ابرو طبیعی است. چون در واقع مویی وجود ندارد و این روشها صرفاً نمایی از ابرو را روی صورت ایجاد میکنند.
- استفاده از رنگدانههای نامرغوب، امکان انتقال بیماریها، عوارضی مانند ایجاد اسکار و دشواری پاک کردن تاتو و هاشور از دیگر معایب این روشها هستند. تنها راه پاک کردن تاتو و سایر روشهای مشابه، لیزر است که هزینهی زیادی دارد.
بدون دیدگاه