درمان لک صورت

درمان لک صورت معرفی انواع لک صورت و روشهای درمان

لک صورت به هر نوع تغییر رنگ پوست صورت به صورت نقطه ای و نشانه ای گفته میشود، لک های صورت معمولا تیره، سیاه و قهوه ای هستند و مهمترین دلایل ایجاد آنها قرار گرفتن مداوم و طولانی در معرض نور خورشید، تغییرات هورمونی، افزایش سن، التهاب‌های پوستی و عوامل ژنتیکی هستند. لک های صورت به انواع مختلفی از جمله کک مک، جای زخم، لک های ناشی از افزایش سنف جای جوش و… باشند.

شناخت انواع لک صورت به شما کمک میکند که بتوانید دلیل ایجاد و شناخت کافی روی روش درمان آن داشته باشید

صوت مهم در مورد لک صورت

انواع لک صورت

شایع ترین لکه های پوستی موارد زیر هستند:

  • لکه جای جوش و آکنه
  • لک راش
  • لکه های مربوط به افزایش سن،
  • خال های مادرزادی
  • لک ملاسما
  • لک‌های قارچی و عفونی
  • لک های صورت ناشی از نور خورشید
  • هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (PIH)
  • لک تغییرات ژنتیکی

دلایل ایجاد لک صورت

لک های پوستی بر اثر عوامل متعدد و بعضا کاملا متفاوتی به وجود میایند از جمله عوامل هورمونی، بیماری، سن و سال و… به وجود می آیند. در ادامه به متداول ترین دلایل ایجاد لکه های پوستی می پردازیم.

قرارگیری در معرض نور خورشید

یکی از اصلی ترین و متداول ترین دلایل بروز لکه های پوستی قرارگیری طولانی مدت و بدون استفاده از محافظ های پوستی در برابر نور آفتاب است. علاوه بر لکه های پوستی اشعه های مضر فرانبفش نور خورشید می تواند باعث بروز سرطان پوست و هیپرپیگمانتاسیون شوند. عوارض قرارگیری در معرض نور خورشید در طی سال ها و با افزایش سن به طور تدریجی و به صورت لکه های قهوه ای روی پوست دست و صورت خود را نشان می دهند. بنابراین توصیه می شود همیشه پیش از قرارگیری در معرض نور آفتاب از کرم ضد آفتاب متناسب با پوست خود استفاده کنید.

لک های پوستی دوران بارداری

در دوران بارداری ممکن است لک های قهوه ای روی پوست صورت خانم ها ظاهر شود. این لک ها عمدتا در نواحی خاصی از صورت مانند چانه و پیشانی دیده می ‌‌شود و به آن لک بارداری یا لک ملاسما گفته میشود.

این لک بر اثر عواملی از جمله تغییرات هورمونی و مصرف قرص های ضدبارداری خود را نشان می دهند. پس از پایان دوره بارداری یا پس از قطع مصرف قرص های ضد بارداری این لک های قهوه ای کم رنگ تر شده و به مرور زمان از بین می روند.

لک راش

به ضایعات پوستی قرمز یا تغییر رنگ‌یافته‌ای گفته می‌شود که معمولاً همراه با التهاب، خارش یا پوسته‌ریزی هستند. این نوع لک‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی مانند واکنش‌های آلرژیک، عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، اگزما، درماتیت تماسی و بیماری‌های خودایمنی ایجاد شوند

لک صورت ناشی از عوامل ژنتیکی

برخی از لک های پوستی می تواند بر اثر عوامل ژنتیکی به وجود بیایند. به همین خاطر در درمان لک های پوستی عوامل ژنتیکی یکی از مورادی است که مورد بررسی قرار می گیرد. بیماری های فابری، داریر و گانگلیوزیدوز GM1 نوع ۳ از جمله بیماری های ژنتیکی هستند که منجر به به وجود آمدن لک های پوستی می شوند.

لک صورت ناشی از التهاباتی مانند آکنه

لک های ناشی از آکنه که عموما به عنوان جای جوش خوانده می شوند یکی از متداول ترین لک های پوستی هستند. این لک ها میتوانند از دوران نوجوانی به واسطه جوش های دوران بلوغ به وجود بیایند. در چنین مواردی علاوه بر درمان لک ناشی از آکنه بهتر است درمان هایی جهت رفع آکنه فعال نیز صورت بگیرد.

لک های پیری

لک های پوستی همانطور که از اسمشان پیداست در اثر افزایش سن بر روی پوست صورت و پوست دستان ظاهر می شوند. این لک ها که بیشتر به علت قرارگیری در معرض آفتاب و کاهش تولید کلاژن در اثر افزایش سن ایجاد می‌شوند. در واقع هتگامی که سن بالا میرود فرایند، تجمع ملانین در برخی نواحی پوست باعث ایجاد لکه‌های تیره می‌شود این لک های پوستی معمولا در دستان، صورت و گردن و به صورت لکه های قهوه ای ظاهر میشوند.

لک قارچی و باکتریایی

این نوع از لک های پوستی به دلیل عفونت های قارچی و باکتریایی ایجاد میشوند و معمولاً به شکل لکه‌های سفید، قهوه‌ای یا قرمز ظاهر می‌شوند و ممکن است همراه با خارش، پوسته‌ریزی یا التهاب باشند. یکی از رایج‌ترین انواع آن‌ها تینیا ورسیکالر (پیتریازیس ورسیکالر) است که به دلیل رشد بیش از حد قارچ‌های طبیعی پوست ایجاد می‌شود.

لک صورت در اثر مصرف بعضی داروها

برخی از لک های پوستی در اثر ناسازگاری و یا عوارض پوستی پدید می آیند. داروهای ضد سرطان، ضد مالاریا از داروهایی هستند که در بعضی افراد موجب بروز لک های پوستی در صورت می شود. همچنین برخی از داروهایی که برای درمان جوش مصرف می شوند در صورت ناسازگاری باعث بروز لک خواهند شد.

درمان لک صورت

درمان لک صورت

 راهکارهای بسیار زیادی برای درمان لک ها ی پوست و صورت وجود دارند. درمان لک صورت می تواند به صورت خانگی با استفاده از مواد طبیعی و ماسک ها و یا از طریق فرآیند دارو درمانی صورت بگیرد. مهم ترین نکته در این زمینه شناخت صحیح عارضه های پوستی و نوع پوست فرد و انتخاب بهترین روش برای درمان لک ها است. توصیه می شود قبل از مصرف دارو یا سایر درمان ها با پزشک متخصص پوست مشورت کرده و طبق درمان پیشنهادی پزشک پیش بروید.

علاوه بر روشهای دارویی برای درمان لک های صورت و پوست که قطعا باید توسط پزشک متخصص تجویز شوند، درمان های دیگری نیز میتوانند بهم به رفع لک ها کمک کنند و هم باعث جوانسازی پوست شوند.

  • درمان لک صورت با مزوتراپی صورت
  •  میکرودرم آبریژن
  • پی ار پی صورت
  • میکرونیدلینگ پوست
  • لیزر درمانی مانند، ار اف فرکشنال، هلیوس، اربیوم
  • کربوکسی تراپی
  • اسبد تراپی
  • فیشیال های تحصصی

درمان لک صورت


از بین بردن لک قهوه ای صورت

هیپرپیگمانتاسیون ها که با عنوان لکه های پیری، لکه های آفتاب سوختگی، لکه کبدی و لکه قهوه ای نیز شناخته شده اند بر اثر افزایش و تجمع ملانینی در سطح پوست ایجاد می شوند. یکی از اصلی ترین دلایل افزایش ملانین در پوست قرارگیری طولانی مدت در معرض آفتاب و عدم استفاده از ضد آفتاب است. از دیگر دلایل ظاهر شدن این لکه ها می توان به مواردی چون، عوامل ژنتیکی، افزایش سن، بارداری، بیماری های کبدی و استرس نیز اشاره کرد. این لکه ها که با افزایش سن و ظهور نشانه های پوستی بیش از پیش نمایان می شوند بیشتر در نقاطی چون صورت، گردن، پشت، سینه، شانه‌ و دست‌ ها مشاهده می‌ شوند.

لکه های قهوه ای که نتیجه‌ تولید غیر یکنواخت رنگدانه ‌ها هستند، معمولا ضرری به پوست نمی رسانند اما از آنجایی که نمایان شدن آنها بر روی پوست می تواند برای گروهی از افراد ناخوشایند باشند، راهکارهای متعددی برای درمان آنها در نظر گرفته شده است. برای انتخاب بهترین روش درمان لک های پوستی با توجه به نوع پوست و علت به وجود آنها بهتر است به متخصص پوست مراجعه کرده و پس از بررسی های لازم از بین روش های متعدد از درمان های خانگی گرفته تا لیزر درمانی مناسب ترین روش را برای از بین بردن لک های قهوه ای پوست انتخاب کنید.

  • درمان دارویی برای رفع لکه های قهوه ای صورت

یکی از متداول ترین روش های درمان استفاده از داروهای حاوی هیدروکینون است. این کرم ها موجب کاهش تولید رنگدانه شده و در طولانی مدن باعث شفافیت و درخشندگی پوست می شود. استفاده از درمان های دارویی برای از بین بردن لک های پوستی بهتر است زیر نظر متخصص صورت بگیرد چرا که مصرف بیش از حد این داروها ممکن است عوارضی برای پوست به همراه داشته باشد.

  • درمان های خانگی برای رفع لکه های قهوه ای پوست

درمان های خانگی بسیاری برای از بین بردن لک های قهوه ای پوست موجود است. با استفاده از مواد طبیعی از جمله؛ ماست، سرکه سیب، آلوئورا و… و مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین c و سایر ویتامین های مورد نیاز پوست در طولانی مدت تاثیر بسیار در سلامت پوست و کم رنگ شدن و یا رفع کامل لک های پوستی می شود.

پیشگیری لک صورت

“پیشگیری بهتر از درمان است” این جمله یکی از جمله های متداولی است که بارها و بارها برای ما تکرار شده است. پوست به عنوان وسیع ترین و یکی از حساس ترین ارگان های بدن نیاز به مراقبت های فراوان دارد. با افزایش سن و ظهور تدریجی علائم پیری بسیاری از افراد در پی راهکارهای جوانسازی و درمان های متفاوت پوستی می گردند. یکی از مهم ترین اقداماتی که از سنین نوجوانی و جوانی ملزم به رعایت آن هستیم شروع مراقبت های پوستی جهت جلوگیری از شل شدگی و پیدایش لک های پوستی در سنین بالاتر است. به همین منظور داشتن یک لایف استایل سالم مهم ترین فاکتور برای دستیابی به این هدف طولانی مدت است.

لایف استایل سالم شامل؛ داشتن خواب کافی و تنظیم ساعت خواب، استفاده از ویتامین های ضروری پوست، مصرف میوه و سبزیجات، مصرف میزان کافی آب در طول روز و… است. این میان استفاده از ضد آفتاب به صورت روزانه، قرار نگرفتن در معرض آفتاب، استفاده از کرم دور چشم، لیزر درمانی های ساده و کم خطر همگی از مواردی هستند که در طولانی مدت موجب پیشگیری از لک صورت شده و شما را در داشتن پوستی جوان و شاداب یاری می کند.

پیشنهاد مطالعه روشهای جوانسازی پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *