داشتن ریش و سبیل در بین آقایان به یکی از فاکتورهای جذاب کننده چهره تبدیل شده است ولی در این میان هستند کسانی که بنا به دلایل متعددی چون ابتلا به برخی اختلالات هورمونی، بیماریهای خاصی چون آلوپسی باربا، مصرف برخی داروها، وراثت و یا حتی بروز برخی سوانح چون سوختگی از داشتن ریش مرتب و پرپشت محرومند.
خوشبختانه امروزه به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی شما عزیزان به راحتی میتوانید با اقدام به کاشت ریش و سبیل زیبایی و جذابیت سابق را به دست آورید.
کاشت ریش و سبیل روشی است که در آن فولیکولهای مو از یک قسمت از بدن برداشته میشود و به سبیل، ریش و ساقهها پیوند زده میشود. معمولاً این روش به عنوان پیوند ریش شناخته میشود.
کاشت موی ریش را میتوان با استفاده از روش کاشت مو FUE یا FUT انجام داد. جراح تکنیک مناسبی را که متناسب با نیازهای فرد باشد در نظر میگیرد.
کاشت موی صورت با بی حسی موضعی انجام میشود. پس از تراشیدن محل اهدایی که قرار است فولیکولها در آنجا برداشت شوند، هر برش به دقت برنامه ریزی میشود تا اطمینان حاصل شود که فولیکولها دست نخورده برداشته میشوند. پس از برداشت فولیکولها، جراح فولیکولها را در ناحیه سبیل، ریش یا ساقههای پهلو کاشت میکند. عمل کاشت نیز با بی حسی موضعی انجام میشود.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که قبل از در نظر گرفتن جراحی ریش، شناخت آناتومی ضروری است. تشکیل ریش از سن بلوغ شروع میشود و برای مردان در سفر بزرگسالی رشد می کند. رشد ریش روی پیوند ریش تأثیر میگذارد. روش کاشت ریش و سبیل نسبتا ساده است. همانطور که گفته شد، متخصصان پوست یا جراحان در اکثر روشهای کاشت ریش، مو را از ناحیه اهداکننده یعنی پشت سر میگیرند. دلیل استفاده از موهای این ناحیه این است که این ناحیه از پوست سر در برابر ریزش مو بسیار مقاوم به نظر میرسد. موها معمولاً به اندازه کافی سالم هستند که بتوان پیوند را نگه داشت.
برای مراجعه کنندگانی که موهای کافی در ناحیه اهداکننده ندارند، از موهای سایر قسمتهای بدن مانند پشت، سینه، دستها و پاها برای کاشت ریش استفاده میشود. در اینجا لازم به ذکر است که افراد مبتلا به آلوپسی به خصوص آلوپسی یونیورسالیس، یعنی اگر در بدن خود مو ندارید، این روش مناسب نیست.
در پیوند ریش، بسته جراح ممکن است به ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ گرافت برای عمل های پیوند ریش نیاز داشته باشد.
روند بهبودی پیوند ریش و سبیل بسیار کوتاه است. بهبودی تنها چند روز طول میکشد، اما در هفته اول افراد باید صورت خود را خشک نگه دارند. همچنین پزشک به شما توصیه خواهد کرد که در هفته اول پس از جراحی در خانه بمانید.
روز بعد از جراحی ممکن است پوستههای کوچک و خون خشک شده در اطراف هر فولیکول موی تازه کاشته شده ایجاد شود که در عرض یک هفته پوسته پوسته میشود. تا ۲ هفته برای جلوگیری از عفونت، باید از کرم آنتی بیوتیک استفاده کنید.
پس از یک هفته، میتوانید به آرامی صورت خود را بدون اسکراب شستشو دهید و حدود یک هفته تا ۱۰ روز، میتوانید به طور معمول اصلاح کرده و ریشهای جدید را کوتاه کنید.
موهای جدید معمولا بعد از چند هفته میریزند؛ این روند طبیعی درمان است و جای نگرانی ندارد زیرا موهای جدید به زودی رشد میکنند و پس از یک سال، به طور کامل روی صورت بالغ میشوند.
در چند هفته اول، ممکن است نوعی التهاب یا برجستگی صورتی یا قرمز رنگ در نواحی پیوند شده وجود داشته باشد که استفاده از آنتی هیستامینها به کاهش این عوارض کمک میکند.
روند بهبود کاشت موی صورت در مقایسه با بسیاری از جراحیهای دیگر زمان بسیار کمی را میطلبد. موهای کاشته شده ۱۵ تا ۳۰ روز پس از عمل کاشت موی ریش و سبیل شروع به ریزش میکنند. این اولین مرحله بهبودی میباشد و به این معنی است که فولیکولهای جدید ریش برای یک جهش رشد آماده میشوند.
در عرض ۳ تا ۴ ماه ریش و سبیل رشد خود را کامل میکنند و تا آخر عمر به رشد خود ادامه می دهند.
۴ ماه پس از کاشت، ریش شروع به پوشاندن صورت میکند. حدود ۱۰ ماه تا یک سال، با ۹۰ درصد موفقیت، افراد میتوانند ریش کامل بگذارند.
عوارض جانبی بالقوه کاشت موی صورت هستند. نواحی کاشته شده روی صورت هیچ گونه زخمی را تجربه نمی کنند، اما پوسته های موقتی وجود خواهد داشت.
پوسته پوسته شدن، قرمزی، تورم یا سوزش ظرف یک یا دو هفته بهبود می یابد. اگر بیش از دو هفته طول بکشد، مهم است که به پزشک اطلاع دهید.
کاشت ریش میتواند از دسته جراحیهایی باشد که بسیاری از افراد مایل به انجام آن هستند. با این حال، همه نمیتوانند از این مزیت استفاده کنند. متقاضیان کاشت ریش و سبیل برای واجد شرایط بودن برای پیوند ریش باید معیارهای خاصی را داشته باشند.
زمانی که فردی پیوند ریش انجام میدهد، داشتن انتظارات واقع بینانه ضروری است. شما نباید انتظار ۱۰۰% نتایج را در همان روز عمل داشته باشید. هر کاشت مو به جایی نیاز دارد تا ثابت شود. مهمتر از آن، فرد باید از نظر سلامت روانی و پزشکی مورد آزمایش قرار گیرد . درک این نکته مناسب است که پیوندها باید در شرایط مناسب انجام شوند.
جراحان یا متخصصان پوست در کلینیک مو معمولاً هنگام معاینه بیمار برای کاشت ریش چند نکته را در نظر دارند. ریش از نظر نقاطی که باید در طول عمل پوشانده شود، بررسی میشود. منطقه اهداکننده نیز از نظر واجد شرایط بودن و امکان سنجی به دقت بررسی میشود. معاینات پزشکی معمولاً توسط پزشکان مجرب انجام میگیرد تا مشخص شود آیا بیمار برای این روش مناسب است یا خیر.
در کل با پیشرفتهای اخیر علم پزشکی در حوزه زیبایی – درمانی، کاشت ریش و سبیل دیگر فقط یک روش برای برخی افراد نیست. این روش میتواند به اشخاص کمک کند تا به مدل ریش دلخواه خود برسند.
تکنیک FUE عمدتاً در کاشت موی صورت، به ویژه کاشت ریش استفاده میشود. این روش اغلب ترجیح داده میشود، زیرا بدون زمان توقف، بدون عوارض جانبی مانند خونریزی و اسکار است. تکنیک FUE معمولاً ۳-۵ ساعت طول میکشد و به عنوان یک قاعده، نیاز به تکرار ندارد. با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیکی، هیچ نشانه یا عوارض جانبی از این روش وجود ندارد.
در این روش، گرافتهای مو از ناحیه اهداکننده با استفاده از یک برش دایرهای کوچک برداشته میشود و به ناحیهای که قرار است ریش پر شود، پیوند زده میشود. گرافتهای گرفته شده در یک منطقه بزرگتر با یک اسکار کوچک که به سختی قابل مشاهده است قرار میگیرند.
در FUE، جراح معمولاً میتواند از هر پنج فولیکول یک فولیکول را جمع آوری کند، اگرچه نتایج بسته به پزشک و کیفیت عمل متفاوت است.
این روش ۲ تا ۵ ساعت طول میکشد و تنها لکههای گرد کوچکی در جایی که فولیکولهای مو برداشته شده است باقی میماند. این نوع پیوند نسبت به سایر گزینهها زمان بهبودی سریعتری دارد و اکثر افراد هیچگونه ناراحتی در حین کاشت را تجربه نمیکنند. البته مناسبترین روشها به وضعیت بیمار بستگی دارد و همانطور که اشاره کردیم کاشت موی ریش را میتوان با استفاده از روش کاشت مو FUE یا FUT انجام داد.
اصولا پس از عمل کاشت ریش و سبیل پوستههای کوچک در اطراف موهای کاشته شده قابل مشاهده است. پس از جراحی، فعالیتهای عادی میتواند در ۲۴ ساعت ادامه یابد. پس از ۲-۴ هفته، موهای کاشته شده شروع به ریزش میکنند. بعد از ۳ تا ۴ ماه، موهای جدید دوباره رشد میکنند. به طورکلی میتوان انتظار رشد کامل ریش را در یک سال داشت.
برای بهبودی هرچه سریعتر پس از جراحی بهتر است موارد احتیاطی زیر را انجام دهید:
در عرض یک هفته ناحیه پیوند شده بسیار طبیعی به نظر میرسد. ناحیه اهداکننده نیز به سرعت بهبود مییابد. بعد از ۱۵ روز ظاهری را که قبل از عمل داشتید به دست خواهید آورد. پس از شش ماه، بیماران بیشتر نتیجه را میبینند و پس از ۱۲ تا ۱۸ ماه، میتوان موهای صورت را دید که پر و طبیعی به نظر میرسد.
در کلینیک تخصصی کاشت دکتر رابط، در جلسه مشاوره، پزشک متخصص وضعیت موهای ریش و سبیل شما را بررسی می کند. تعداد گرافت هایی که برای کاشته شدن در ناحیه صورت شما مورد نیاز است، مشخص می شود. بانک مو از لحاظ داشتن موهایی ضخیم، که ۱ یا ۲ تار مو در هر فولیکول باشند، بررسی می شود. تا بدین ترتیب مناسب ترین ناحیه برای برداشت گرافت ها تعیین گردد.
سپس با توجه به شرایط متقاضی، مناسب ترین روش کاشت ریش و سبیل مشخص می شود. توصیه های لازم جهت مراقبت از ریش و سبیل های کاشته شده نیز به متقاضی ارائه می شود.
ما در مرکز تخصصی دکتر مهرشاد رابط مفتخریم که توانستهایم با تشکیل دپارتمانهای مختلف کلیه خدمات را از درمانی تا زیبایی بصورت حرفهای به مراجعه کنندگان عزیز ارائه کنیم. اینکه درمان و زیبایی کنار یکدیگر قرار بگیرد برای ما ارزش است چرا که سلامتی افراد برای ما اولویت اول است.با بهترین متخصص پوست رضایت شما را تضمین میکنیم.
تمامی حقوق برای سایت دکتر رابط محفوظ است.