دلایل به وجود آمدن طاسی سر
همان گونه که گفته شد یکی از مهم ترین علل ایجاد الگوی طاسی زنانه و مردانه عوامل ژنتیکی است اما با این حال موارد دیگری نیز می توانند در بروز آلوپسی تاثیرگذار باشند، از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱_ اختلالات هورمونی
اختلال در تیروئید می تواند سبب عدم تعادل هورمون ها در بدن شود و این عامل سبب آسیب رساندن به فولیکول های مو و تضعیف آنها می گردد. همچنین افزایش هورمون مردانه در بدن زنان می تواند عامل مهمی در ریزش مو و آلوپسی باشد.
۲_ عوامل محیطی
عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی می تواند در ابتلا به آلوپسی بسیار تاثیرگذار باشد. ذرات آلاینده موجود در هوای آلوده روی فولیکول های مو تاثیر منفی می گذارند. اگر سلول های فولیکول مو که سلول های پاپیلای درمی فولیکول یا HFDPCs نام دارند در معرض هوای آلوده قرار بگیرند، میزان پروتئین بتاکاتنین کاهش می یابد. این پروتئین برای سلامت مو بسیار مهم است و کاهش آن ممکن است طاسی سر را به دنبال داشته باشد.
۳_ افزایش سن
سلول های بنیادی مو دارای نوعی قدرت چسبندگی با فولیکول مو هستند که سبب ثابت ماندن سلول های بنیادی در فولیکول شده و مو را روی سر نگه می دارد. با افزایش سن این قدرت چسبندگی کاهش پیدا کرده و مو نمی تواند در فولیکول ثابت بماند به همین دلیل با افزایش سن در آقایان و خانم ها موها شروع به ریزش کرده و امکان ابتلا به بیماری آلوپسی بیش تر می شود.
۴_ استرس
استرس و اضطراب یکی از عوامل محیطی است که باعث ایجاد ریزش مو و در نهایت طاسی سر می شود. تنش و استرس می تواند سبب حمله گلبول های سفید به ریشه مو شده و سبب ریزش موها و در نتیجه آلوپسی شود.
۵_ سایر عوامل
عوامل دیگری مانند رژیم غذایی، مصرف بیش از حد دخانیات، اثرات جانبی مصرف برخی از داروها و… می تواند باعث ایجاد آلوپسی یا طاسی سر شود.

انواع طاسی سر
آلوپسی ممکن است در سر یا نواحی دیگری که به صورت طبیعی دارای مو هستند مانند ریش، مژه، ابرو، دست، پا و… ایجاد شود. این بیماری دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
در این نوع آلوپسی موها به صورت تکه تکه و سکه ای ریزش پیدا می کنند. الگوی سکه ای این ریزش ممکن است به صورت گرد یا بیضی باشد.
در این نوع آلوپسی که به دلیل حمله سیستم عصبی به فولیکول مو ایجاد می شود کل موهای سر در مدت زمان بسیار کوتاهی ریخته و منجر به کچلی فرد می شود. آلوپسی توتالیس در ابتدا به صورت آلوپسی آره آتا بروز می کند، یعنی موها در ابتدا دچار ریزش سکه ای شده و در طول مدت زمان کوتاهی فرد تمام موهای خود را از دست می دهد. این نوع آلوپسی ممکن است با علائم دیگری مانند زبر و شکننده شدن ناخن ها همراه باشد.
آلوپسی سراسری Universalis
این نوع آلوپسی پیشرفته ترین نوع آلوپسی بوده و به نسبت آلوپسی توتالیس علاوه بر موهای سر سبب ریزش مو در کل بدن از جمله مژه، ابرو، صورت، ناحیه تناسلی و… می شود. فرد مبتلا به آلوپسی سراسری تمام موهای سر و بدن خود را از دست می دهد و کل اپیدرم سر، صورت و بدن در این بیماری فاقد مو خواهد شد. علت اصلی ایجاد این بیماری اختلال در سیستم ایمنی بدن و حمله به فولیکول های مو است. با این وجود عوامل محیطی مانند استرس می توانند در ایجاد این بیماری تاثیر گذار باشند.
این نوع آلوپسی دارای الگوی مشخصی است و در آن موهای دور تا دور سر شروع به ریزش می کنند.
این بیماری در اثر پاسخ بدن به هورمون های مردانه ایجاد شده و بیشتر در آقایانی که دارای سابقه ژنتیکی هستند رخ می دهد. الگوی ریزش مو در این بیماری در جلو، اطراف و مرکز سر است.
طاسی زنانه در خانم هایی که دارای سابقه ژنتیکی هستند به دلایلی مانند بالا رفتن آندروژن فوق کلیه اتفاق می افتد. الگوی ریزش مو در طاسی زنانه به صورت ریزش و کم شدن سراسری در کل سر است.
درمان طاسی مو
درمان طاسی مو از گذشته تا کنون یکی از مهم ترین دغدغه های پزشکان بوده است از این رو در طول دهه های گذشته پزشکان به دنبال یافتن راهی قطعی و مطمئن برای درمان طاسی مو بوده اند. از جمله روش های درمانی که امروزه برای این بیماری استفاده می شوند می توان موارد زیر را نام برد:
یکی از جدیدترین روش های درمان موهای از دست رفته در اثر طاسی کاشت مو است که افراد زیادی آن را برای درمان انتخاب می کنند چرا که اگر پیوند مو به درستی انجام شود موفقیت آن صد در صد است و موهای کاشت شده تا پایان عمر باقی خواهند ماند. در این روش پزشکی فولیکول های مو را از نواحی که تراکم مو در آن مناسب است برداشته و در ناحیه ای که دچار طاسی شده است قرار می دهد. به دلیل این که تراکم مو در پشت سر مناسب است و موها دارای مقاومت بالایی هستند، به طور معمول از موهای پشت سر به عنوان بانک مو در کاشت استفاده می شود.
درمان طاسی سر با مزوتراپی
مزوتراپی یکی از روش های نوین جهت درمان طاسی مو است که شامل تزریق مواد مورد نیاز برای تقویت و سلامت مو به پوست سر است. این روش روی اپیدرم سر، گردش خون، سیستم ایمنی و حسی عصبی تاثیر گذاشته و سبب بهبود عملکرد خواهد شد. تحقیقات پزشکی ثابت کرده است که این روش درصد بالایی از افراد مبتلا به طاسی را درمان کرده است. طی مزوتراپی موادی مانند بیوتین، دوتاستراید، فیناستراید، ماینوکسیدیل، سیلیسیم آلی، PRP، انواع ویتامین ها و مواد معدنی به پوست سر تزریق خواهد شد.
درمان طاسی سر با پیوند مو
یکی از مدرن ترین روش ها جهت درمان طاسی سر پیوند مو است. بررسی ها نشان داده است که این روش به نسبت سایر روش ها در درمان طاسی مو موثر است. طی این روش پزشک فولیکول مو را از نواحی از سر که دارای موهای مقاوم هستند را برداشته و به قسمت هایی که دارای طاسی هستند پیوند می زند.

درمان طاسی سر در زنان
عوامل متعددی مانند افزایش سن، تیروئید، مصرف برخی از داروها، قاعدگی، عوامل ارثی، کاهش هورمون آندروژن، استرس، مصرف دخانیات، افزایش وزن، سرطان سینه و… در ایجاد طاسی زنانه موثر هستند. درمان پزشکی طاسی زنانه مو با توجه به علت آن با استفاده از داروهایی مانند ماینوکسیدیل، تزریق PRP، نوردرمانی، هورمون درمانی و کاشت فولیکول مو انجام می شود.
بهترین درمان طاسی سر
امروزه از روش های مختلفی برای درمان طاسی استفاده می شود. با توجه به این که علت طاسی سر چه عاملی باشد روش درمان نیز ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی مصرف دارو و عوامل دیگر برای درمان طاسی مو می تواند اثرات موقتی داشته باشد به همین دلیل می توان گفت که یکی از بهترین روش ها برای درمان طاسی مو که اثرات سریع و دائمی دارد روش های کاشت و پیوند فولیکول مو است.
درمان طاسی سر ارثی
یکی از مهم ترین علل طاسی در زنان و مردان عوامل ژنتیکی است که با توجه به دلایل طاسی ارثی از روش های مختلفی برای درمان آن استفاده می شود.
• تزریق استروئید: گاهی اوقات طاسی ارثی به دلیل حمله سیستم ایمنی به فولیکول مو اتفاق می افتد. در این صورت پزشک با استفاده از تزریق استروئید سیستم ایمنی را سرکوب می کند.
• PRP: این روش مناسب افرادی است که دارای ریزش مو هستند. در این روش پزشک پلاسمای خون فرد را جهت افزایش جریان خون و درمان ریزش مو به پوست سر فرد تزریق می کند.
• کاشت مو: از جمله مطمئن ترین روش ها برای درمان قطعی طاسی مو ناشی از عوامل ارثی کاشت مو است.
درمان طاسی سر بدون کاشت مو
با وجود این که کاشت مو روشی قطعی برای درمان طاسی به شمار می رود اما این روش تنها روش درمان طاسی مو نیست. امروزه جهت درمان طاسی مو از روش های مختلفی استفاده می شود که از جمله آنها می توان به مواردی مانند مزوتراپی، prp، تزریق استروئید، مصرف برخی از دارو ها جهت تعادل هورمون ها و… اشاره کرد.
بهترین دکتر درمان طاسی مو
دکتر رابط متخصص پوست، مو و زیبایی است که تاکنون افراد زیادی را که مشکل طاسی مو داشته اند درمان نموده است. جهت درمان طاسی مو و سایر مشکلات مربوط به زیبایی مو می توانید از طریق راه های ارتباطی در وب سایت، نوبت گیری انجام دهید. نظرات رضایت بخش بیماران درمان شده توسط این پزشک در وب سایت موجود هستند و می توانید با مطالعه این نظرات از انتخاب این پزشک اطمینان حاصل کنید.
پرسش و پاسخ
Comment