ریزش مو در نوجوانان

ریزش مو در نوجوانان

ریزش مو در تمام سنین رخ می‌دهد اما ریزش مو در نوجوانان نیز شایع است. این موضوع یکی از دغدغه‌‌های مهم نوجوانان است که به دلایل مختلفی ممکن است افزایش یابد. همچنین ریزش مو باعث کاهش اعتماد به نفس و استرس در سن نوجوانی شود به این دلیل که بخشی از زیبایی و ظرافت ظاهری خود را از دست می‎دهند. اخیرا امکان تهیه قویترین دارو برای رشد مو در همه داروخانه‌ها وجود دارد و با دستور پزشک می‌توانید تهیه کنید. در ادامه به بررسی دلایل ریزش مو در نوجوانان و راه‌های جلوگیری از ریزش مو در سنین نوجوانی را بررسی کرده‌ایم.

علت ریزش مو در نوجوانی

ریزش مو در نوجوانان ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و خوشبختانه روش‌های درمانی موثر هم برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد که در ادامه به بررسی روش‌های درمان ریزش مو در نوجوانی پرداخته شده است.

برخی از علت‌های ریزش مو در نوجوانان شامل موارد زیر می‌شود:

ژنتیک

یکی از دلایل ریزش مو درنوجوانی آلوپسی آندروژنتیک که به صورتی ارثی منتقل می‌شود. اگر شما هم در خانواده و اقوام خود افرادی را دارید که دچار طاسی هستند، باید بدانید شما هم در معرض ابتلا به آن هستید و هر چه زودتر برای جلوگیری و درمان اقدام کنید.

آلوپسی آره آتا

ریزش سکه‌ای مو یا آلوپسی آره آتا ناشی از یک بیماری خود ایمنی است که در صورت ابتلا به آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول موها حمله می‌کند و در نتیجه باعث ریزش موی شدید در موهای سر، بدن، صورت، ابروها و مژه‌ها می‌شود.

آیا ریزش موی سکه‌ای خطرناک است؟

 

علت ریزش مو در نوجوانان

 

سوء تغذیه

در مواردی ریزش مو در سنین نوجوانی به دلیل تغدیه نامناسب اتفاق میفتد. تغذیه نامناسب شامل: پرخوری، کم خوری، نخوردن مواد مغذی و مشکلات گواشی می‌شود. همچنین کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین C، نیاسین (ویتامین B3)، بیوتین (ویتامین B7)، اسید فولیک (ویتامین B9)، روی (زینک)، آهن و سلنیوم باعث ریزش موی شدید در نوجوانان می‌شود. شاید این سوال پیش بیاید که برای جلوگیری از ریزش مو چی بخوریم؟ 

تیروئید

اختلال در عملکرد غده تیروئید باعث ریزش تدریجی و کم پشتی موها در فرد می‌شود. این اختلال نیز قابل درمان است و جای نگرانی نیست.

 

 

لوپوس

یکی دیگر از علت‌های ریزش مو در نوجوانی، ابتلا به بیماری لوپوس است. لوپوس یک بیماری خود ایمنی است در صورت ابتلا، سیستم ایمنی بدن فرد، به بافت‌ها و سلول‌های رشد بدن حمله می‌کنند و در نتبجه باعث ریزش و کم پشتی موها می‌شود.

سندورم تخمدان پلی کیستیک

یک نوع بیماری شایع در زنان است که در اثر افزایش سطح آندروژن‌ها (هورمون‌های جنسی مردانه) ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری دچار درد در دوران قاعدگی، ریزش مو و آکنه می‌شود.

مصرف داروهای شیمیایی

در بعضی موارد در صورت استفاده از برخی داروها ممکن است فرد دچار ریزش موی شدید شود. این داروها عبارتند از:

  • داروهای آکنه
  • آنتی‌بیوتیک‌ها
  • داروهای ضدانعقاد خون
  • داروهای ضدتشنج
  • داروهای ضدافسردگی
  • داروهای ضد قارچ
  • داروی کاهش ‌دهنده‌ی فشار خون
  • داروهای شیمی ‌درمانی
  • داروهای کاهش ‌دهنده‌ی کلسترول
  • داروهای نقرس
  • سرکوب ‌کننده‌های ایمنی

بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

 

درمان ریزش مو در نوجوانان

 

دکلره و رنگ مو

از دیگر دلایل ریزش مو در نوجوانی می‌توان به دکلره و رنگ کردن موها به صورت مداوم اشاره کرد. استفاده از محصولات شیمیایی باعث خشک شدن و آسیب رساندن به ریشه موها می‌شود که باعث شکننده شدن و ریزش موهای سر می‌شود.

استفاده از سشوار و اتو مو

استفاده بیش از حد از سشوار و اتو مو می‌تواند باعث آسیب به فولیکول مو شود و در نتیجه رشد مجدد موها متوقف می‌شود.

استرس

بیشترین علت ریزش مو درنوجوانان وجود استرس است که به دلیل نگرانی‌های مدرسه، امتحانات و کنکور ایجاد می‌شود.

اختلال تریکوتیلومانیا

این اختلال بسیار نادر است که در اثر ابتلا به آن، فرد تمایل شدید به کندن موهای خود را دارد. این نوع اختلال معمولا در نوجوانان بین ۱۰ تا ۱۳ سال اتفاق میفتد. همچنین این افراد علاوه بر کندن موهای سر، به کندن مژه‌ها و ابروهای خود می‌پردازند.

عفونت قارچی

افراد مبتلا به این نوع عفونت، دچار خارش سر و ریزش سکه‌ای مو می‌شود. این نوع بیماری قابل درمان است و در صورت مشاهده علائمی مانند ریزش موی سکه‌ای، خارش سر و اسکار روی پوست سر به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

تلوژن افلوویوم

این نوع اختلال در صورت قرار گیری فرد در یک موقعیت استرس زا و شوک دهنده به وجود می‌آید. باید بدانید که این اختلالات موقتی هستند.

آلوپسی کششی

در مواردی، ابتلا به آلوپسی کششی بر اثرمحکم بستن موها ایجاد می‌شود که استرس شدید به ریشه موها وارد می‌شود و این امر سبب ریزش ریزش شدید موها می‌شود.

 

درمان ریزش مو در نوجوانان

 

راه‌های جلوگیری از ریزش مو در نوجوانان

با توجه به دلایل ریزش مو در نوجوانی، راه‌هایی برای جلوگیری و درمان هر کدام از این اختلالات وجود دارد. برخی از این روش‌های درمانی شامل موارد زیر می‌شود.البته باید توجه داشته باشید قبل از اقدام به هرکاری به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا با تشخیص درست، بهترین روش درمانی را تجویز کنند.

نتیجه گیری

ریزش مو در نوجوانی ممکن است ژنتیکی باشد یا در اثر بیماری‌هایی مانند آلوپسی، استرس و مصرف بعضی داروهای شیمیایی اتفاق بیفتد. نوجوانان باید توجه داشته باشند که در صورت مشاهده ریزش موی غیر معمولی و بیش از حد به پزشک متخصص مراجعه کنند تا در سریع‌ترین زمان از آن جلوگیری کنند.

منبع: https://www.healthline.com/health/teenage-hair-loss

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
آنچه در این بخش می خوانیم

دیگر خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *