اولین قدم برای هر فردی که تصمیم به کاشت مو میگیرد، مشاوره با پزشک است. پزشک با توجه به شرایط فرد میسنجد که آیا کاندیدای خوبی برای عمل کاشت مو است یا خیر. اگر این مرحله را پشت سر گذاشتهاید، حالا باید برای عمل جراحی خود آماده باشید. اما پیش از هر چیز باید از توصیههای قبل از کاشت مو آگاه شوید.
بسیاری از افراد این توصیهها را جدی نمیگیرند و در انجام آنها سهلانگاری میکنند، غافل از اینکه بدون توجه به این توصیهها به نتیجه دلخواه خود نخواهند رسید.
بدون شک نتیجه کاشت مو برای شما اهمیت فراوانی دارد، بنابراین با ما تا انتهای این متن همراه باشید. در انتهای این متن شما در نهایت آمادگی به سوی انجام کاشت مو قدم برمیدارید و بیتردید نتیجه دلخواه خود را نیز مشاهده خواهید کرد.
مراقبت های قبل از کاشت مو
مهمترین مراقبتهای قبل از کاشت مو را به صورت مختصر در این بخش آوردهایم. رعایت این مراقبتها بسیار حیاتی هستند.
- رفتن به حمام
- تغذیه مناسب
- خواب و استراحت کافی
- عدم مصرف داروهای انعقاد کننده خون مانند آسپرین و ماینوکسیدیل
- خودداری از مصرف الکل، سیگار و قلیون
- اجتناب از رنگ کردن مو
- خودداری از مصرف داروهای آرامبخش
- صرف صبحانه مفصل
آیا مراقبتهای بعد از کاشت مو را مطالعه کردهاید؟
توصیه های مهم قبل از کاشت مو
اولین موردی که پیش از عمل کاشت برای هر فردی اهمیت دارد، هزینه کاشت مو است. به طور کلی این عمل بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه دارد. اما این بدان معنا نیست که هزینه این عمل در هر کلینیکی در این محدوده باشد.
فاکتورهای مختلفی در هزینه عمل کاشت مو تاثیر میگذارند که مهمترین آنها پس از تکنیک کاشت مو، مهارت پزشک و موقعیت مکانی کلینیک است. در بحث توصیههای قبل از کاشت مو پیش از هر چیز باید حواستان باشد که هزینههای کم در کلینیکهای مختلف شما را وسوسه نکند.
در پس این هزینههای کم حتما دلیلی وجود دارد؛ ممکن است که در کلینیکهایی که هزینههای کمی برای این عمل در نظر گرفتهاند، از ابزارهای به روز استفاده نشود. بنابراین در این مورد به طور کامل تحقیق کنید و نگذارید که این مورد بر تصمیم شما تاثیر منفی بگذارد.
چه آزمایشاتی پیش از عمل باید انجام دهید؟
اگر دکتر عمل کاشت مو را برای شما با توجه به شرایط و موقعیتتان درست تشخیص دهد، اولین مرحلهای که باید پشت سر بگذارید، آزمایش است. به یاد داشته باشید که برای انجام این آزمایشات باید ناشتا به آزمایشگاه مراجعه کنید. فاکتورهایی که در این آزمایش بررسی میشوند، به شرح زیر است:
- CBC
- BUN
- PT
- PTT
- CREATININ
- HIV
- BUN
- HCV
- HbsAb
- HbsAg
چه داروهایی را پیش از عمل مصرف نکنیم ؟
یکی از مهمترین مراقبت های قبل از کاشت مو به محدودیتهای دارویی پیش از عمل بازمیگردد. داروهای ممنوعه برای این عمل جراحی به پنج دسته زیر تقسیم میشوند:
- داروهای ضدانعقاد خون مانند وافارین و هپارین.
- داروهای ضدالتهاب مانند اکسدرین، تریامسینولون موضعی، مفنامیک اسید، مسالامین و غیره.
- داروهای مسکن و خوابآور مانند آنتی هیستامین، استامینفون، تیوریدازین، کلرپرومازین، آلپرازولام، تری فلئوپرازین و غیره.
- داروهای غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین، دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام، بروفن و غیره.
علاوه بر ۴ گروه بالا داروهای داروهای بازدارنده ریزش مو، مانند ماینوکسیل، نیز پیش از عمل نباید مصرف شود. این قبیل داروها بر حفرهای که تارهای مو از آن رشد میکنند، تاثیر میگذارند. این امر در مرحله استخراج و کاشت گرافتها در عمل کاشت مو اختلال ایجاد میکند.
حال که تصمیم به کاشت مو گرفتهاید با عوارض کاشت مو نیز آشنا شوید.
نحوه صحیح خوابیدن بعد از کاشت مو چگونه است؟
پزشک را از بیماریهای خود باخبر کنید
پیش از انجام عمل کاشت مو باید پزشک خود را از آن باخبر کنید؛ به خصوص زمانی که بیماری خاصی دارید یا داروهای خاصی را به صورت مرتب مصرف میکنید.
برخی از بیماریها برای کاشت مو محدودیت ایجاد میکنند؛ سابقه چنین بیماریهایی بر نتیجه کاشت مو تاثیر میگذارد. اگر از این موضوع آگاه نباشید، احتمالا کلینیک یا پزشک معالج خود را در عدم موفقیت کاشت مو مقصر میدانید.
این در حالی است که اگر پزشک را پیش از کاشت مو از سابقه بیماریهای خود باخبر باشد، پزشک شما را از نتایج احتمالی آگاه خواهد کرد. به این ترتیب نه تنها پزشک، بلکه شما نیز با آگاهی کامل به سوی کاشت مو قدم برمیدارید. در ادامه به برخی از بیماریهایی که پیش از انجام عمل کاشت مو باید پزشک خود را در جریان بگذارید، اشاره میکنیم:
- دیابت
- صرع
- غش
- تشنج
بیماریهای هورمونی نیز از دیگر مواردی است که باید آن را جدی بگیرید. این مسئله بسیار مهم است؛ زیرا یکی از مهمترین دلایل ریزش مو اختلال هورمونی است که بر فولیکولهای مو تاثیر میگذارد. بنابراین در صورت وجود این اختلال، احتمالا نتیجه دلخواه خود را از کاشت مو مشاهده نخواهید کرد.
البته معمولا پزشکان متخصص این مورد را پیش از انجام عمل کاشت مو چک میکنند. درنهایت پزشک باید در جریان سابقه ریزش مو ارثی در خانواده شما نیز باشد. به این ترتیب میتواند بهترین روش را برای کاشت مو به شما پیشنهاد دهد.
پیش از عمل سیگار نکشید !
اگر به مصرف سیگار و دخانیات عادت دارید، باید حتما این توصیه را در ذهن بسپارید. هر ماده شیمیایی که نیکوتین داشته باشد، بر گردش خون شما تاثیر میگذارد. نتیجه این تاثیر چیزی جز افزایش خونریزی شما در روز عمل کاشت مو نیست.
شاید در ابتدا به این فکر کنید که کدام عمل جراحی بدون خونریزی است؛ اما باید در نظر داشته باشید که افزایش خونریزی در روز عمل مساوی با کاهش خونرسانی به موهای تازه کاشته شده است. بنابراین این موضوع میتواند در نتیجه کاشت مو تاثیر بسیاری بگذارد.
اما ماجرا به همین مورد ختم نمیشود؛ نیکوتین موجود در سیگار علاوه بر کاهش میزان گردش خون، سبب ایجاد لختههای خون نیز خواهد شد. این در حالی است که با کشیدن سیگار گاز دی اکسید کربن نیز در بدن شما بالا میرود. این گاز در اکسیژنرسانی در خون اختلال ایجاد میکند.
حال که به خوبی از تاثیر سیگار کشیدن در بدن آگاه شدید، باید بدانید که تمامی این عوامل سرعت روند بهبودی شما را کند میکنند. همچنین با توجه به تاثیراتی که در بدن شما به جا میگذارند، احتمال بروز عفونت را تا حد زیادی بالا میبرند.
از این رو پزشکان توصیه میکنند که به مدت یک ماه پیش از انجام عمل کاشت مو از مصرف سیگار، پیپ و قلیان خودداری کنید.
مشروبات الکلی را پیش از عمل کنار بگذارید !
یکی از مراقبت های قبل از کاشت مو عدم استفاده از مشروبات الکلی به مدت یک هفته است. اولین دلیل این امر این است که این نوشیدنیها اثر داروهای بیحسی را از بین میبرند. بنابراین در صورت مصرف آنها جلسه کاشت موی آسانی را پشت سر نخواهید گذاشت.
اما مهمترین دلیل این توصیه جلوگیری از خونریزی شدید در روز جراحی است. احتمالا میدانید که اتانول، ماده ثابت نوشیدنیهای الکلی، به صورت مستقیم بر پلاکتهای خون تاثیر میگذارد. این ماده اجازه نمیدهد که خون لخته شود؛ از این رو خونریزی در روز جراحی بیش از حد خواهد بود.
آیا مصرف مکملهای غذایی یا دارویی پیش از عمل، مشکل دارد؟
این سوال بسیاری از داوطلبان کاشت مو است. در صورتی که هر کدام از مکملهای غذایی یا دارویی زیر را مصرف میکنید، باید آن را با پزشک خود درمیان بگذارید. پزشک با توجه به شرایط شما را برای چگونگی مصرف آنها راهنمایی میکند.
- برخی از مکملهای دارویی مانند ویتامینها از جمله ویتامین D و E؛
- مکملهای دارویی مانند کراتین، گینر و غیره که معمولا توسط ورزشکاران و بدنسازان مصرف میشود؛
- ترکیبات گیاهی چون چای سبز، گل گاو زبان و غیره؛
- داروهایی که دارای آسپرین هستند.
موها را رنگ نکنید!
بسیاری از افراد هر چند وقت یک بار موهای سفید خود را رنگ میکنند. اگر از این دسته افراد هستید و قصد کاشت مو دارید، بهتر است که از سه روز پیش از عمل این کار را متوقف کنید. با رنگ نکردن موهای خود به پزشک کمک میکنید؛ زیرا در این صورت پزشک به راحتی میتواند تار موهای سفید شما را تشخیص دهد.
اما این توصیه یک استثنا نیز دارد. در صورتی که ناحیه بانک مو تارهای سفید داشته باشد، بهتر است که شب پیش از عمل آن را رنگ کنید. البته در این صورت باید موهای خود را پس از رنگ گرفتن کامل بشویید.
سوال دیگری که معمولا برای داوطلبان مطرح میشود، در موردکوتاهی موها است. در این مورد توصیه میکنیم که با پزشک خود مشورت کنید. زیرا با توجه به نوع روش و تکنیک انتخابی برای کاشت مو محدودیتهای متفاوتی در کوتاهی مو وجود دارد.
به تغذیه پیش از عمل توجه کنید !
یکی از مهمترین مراقبت های قبل از کاشت مو تغذیه است؛ البته از این فاکتور پس از عمل نیز نباید غافل شد. چند ماده غذایی را نباید پیش از عمل مصرف کنید که در ادامه این مواد غذایی را همراه با دلیل توضیح میدهیم:
- جیبینگ؛ معمولا این ماده را به سبب رفع خستگی مصرف میکنند، غافل از این که سبب کاهش قند خون و افزایش خونریزی در روز عمل خواهد شد.
- سیر؛ اگرچه سیر با ویژگیهایی چون بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، خاصیت آنتی اکسیدان، ضد باکتری و ضد قارچ مصرف میشود، اما نباید آن را یک هفته پیش از عمل مصرف کنید. زیرا خاصیت ضدپلاکتی آن سبب افزایش خونریزی در روز عمل خواهد شد.
- زنجبیل؛ این ماده اثر ضدپلاکتی در مصرف طولانی مدت دارد، اما در صورتی که به مقدار کم آن را مصرف کنید، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.
روز عمل این نکات را فراموش نکنید
علاوه بر مراقبت های قبل از کاشت مو، چند نکته را در مورد روز عمل نیز باید در نظر داشته باشید. اولین نکته این است که روز عمل حتما دوش بگیرید و موهای خود را تمیز بشویید. حتما علاوه بر شامپوی روزانه از نرم کننده مو نیز استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که روز عمل نباید از هیچ گونه ماده حالت دهنده مو مانند، ژل، تافت، اسپری و غیره استفاده کنید. افرادی که کلاه گیس به سر میگذارند، باید روز عمل سر خود را بدون کلاه گیس بشویند. همچنین پس از حمام نیز نباید کلاه گیس به سر بگذارند. این افراد به خاطر داشته باشند که پس از عمل نیز تا مدتی نباید از کلاه گیس استفاده کنند.
در نهایت نیز باید برای رفتن به کلینیک آماده شوید، اما در این مرحله نیز باید چند نکته را به یاد داشته باشید. اول اینکه لباسی گشاد و راحت به تن کنید. بهتر است که لباس شما دکمهدار باشد؛ در این صورت هیچ آسیبی به پانسمان سر و گرافتهای کاشته شده وارد نمیشود.
از دیگر نکاتی که باید به خاطر بسپارید، این است که نباید از هیچ ادکلن یا عطری در روز عمل استفاده کنید. بهتر است که همراه شما وسایل قیمتی و غیرضروری نیز نباشد.
حتما از فردی بخواهید که همراه شما به کلینیک بیاید؛ زیرا پس از عمل به واسطه داروهایی که به شما داده میشود، سطح هوشیاری شما تا حدی پایین خواهد آمد.
قبل از عمل، بهتر است مراحل کاشت مو را بدانید.
انتخاب پزشک مناسب
اگر تصمیم به انجام عمل کاشت مو گرفتهاید، قدمی بزرگ به سمت زیبایی ظاهری خود برداشتهاید. بنابراین بدون هیچ تردید و استرسی این مرحله را پشت سربگذارید؛ مطمئن باشید که با در نظر داشتن توصیههای قبل از کاشت مو همه چیز تحت کنترل شما است.
تنها نکتهای که باید آن را مهم بشمارید، انتخاب پزشک است. یادتان باشد که این عمل نیاز به مهارت و سابقه کافی دارد، بنابراین از انجام این عمل نزد هر دکتری اجتناب کنید. دکتر مهرشاد رابط یکی از دکترهای باسابقه در زمینه کاشت مو است.
دکتر رابط سابقه درخشان و مهارت فوقالعاده خود را طی سالهای فعالیتش در این زمینه به داوطلبان این عمل ثابت کرده است. نزد دکتر رابط بدون هیچ نگرانی و با اطمینان کامل به سوی زیبایی ظاهری خود قدم بردارید.
متخصص و جراح پوست و زیبایی، لیزرهای پیشرفته پزشکی، کاشت مو و ابرو از دانشگاه شهیدبهشتی، دارای بورد تخصصی،
عضو ثابت انجمن متخصصین پوست و موی ایران عضو دائم آکادمی زیبایی اروپا، ارائه مقالات متعدد در کنگره های معتبر بین المللی